Comentariile membrilor:

 =  Model de analiză
Rodean Stefan-Cornel
[07.Oct.08 08:39]
Dane, mă bucur să constat că, încă o dată sunt de acord cu tine sută la sută, în ceea ce privește modalitatea de abordare, metodologia de analiză, algoritmul argumentării... sper că m-am făcut înțeles. Pe de altă parte, eu consider acest material și ca un răspuns la două comentarii de-ale mele (unul făcut la trei haikuuri semnate de tine acum câteva zile și altul la câteva "tristihuri" semnate de Nicolae Tomescu), în care subliniam necesitatea argumentării pentru anumite aprecieri. Dacă din când în când se postează asemenea texte, dacă din când în când (dar cât mai des) comentariile se vor face în acest spirit, atunci vom avea toți de câștigat; mă refer la toate genurile poetice care apar pe acest site, de fapt la toate tipurile de creații, indiferent cum ar fi încadrate.
Este adevărat, însă, că pentru poezia modernistă, postmodernistă este mai greu de stabilit niște reguli și criterii, dar poate o să găsesc și aici niște repere creionate de cineva, ca să o înțeleg cât mai bine...
Mulțumesc, un text folositor, foarte bine realizat!
Cornel

 =  o lecție excelentă!
Marius Surleac
[07.Oct.08 12:07]
Dan, aceasta într-adevăr este o lecție bună de haiku, iar părerile domnilor Moldovan și Atanasiu (care de altfel au vechime în acest domeniu) întărește textul de față și ideile, regulile unui haiku. Am urmărit și ideea constructivă a domnului Cornel referitor la comentariile pro/contra haiku, și mi se pare foarte ok ca atunci când un haiku este contestat să venim cu argumente.

cu o lecție bună pe ziua de azi și cu plăcerea lecturii,
Marius

 =  Cornel, Marius
Dan Norea
[07.Oct.08 17:50]
Inițial, am început să scriu acest text așa, ca o răbufnire, ca un fel de protest. Prea des auzisem în ultima vreme "nu e haiku". Nu numai aici pe agonia, nu neapărat la textele mele.
Dar se pare că am reușit să adun câteva păreri avizate, câteva exemple interesante și chiar câteva noutăți, cel puțin pentru o parte din cei interesați de subiect. Adică mai mult decât îmi propusesem inițial.
Vă mulțumesc pentru aprecieri și vă mai aștept,
Dan
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !