Comentariile membrilor:

 =  un detaliu
Ion Diviza
[25.Sep.08 09:22]
În subtitlu, ar trebui de indicat totuși că șeful este chitarist sau scripcar, adică îi place să cânte la un instrument cu coarde. Altminteri, efectul nu e cel scontat. Oricum, poanta e bună și epigrama realizată, inclusiv sub aspect prozodic.

 =  Ghicitoare?
Rodean Stefan-Cornel
[25.Sep.08 09:44]
Și mie mi-a plăcut foarte mult poanta. Epigrama mi se pare bună și ca un fel de ghicitoare (eu zic că este vorba despre Ludovic Orban). Și pentru că veni vorba de prozodie, în opinia mea, ritmul și măsura sunt corect realizate, dar între versurile 1 și 3 există, totuși, o mică asonanță (âna-una).
Oricum, felicitări, Ioane pentru aspectele foarte frumoase menționate până acum și spor la treabă în continuare, că inspirație văd că ai!

 =  Nu raspund la provocari
Ruse Ion
[25.Sep.08 10:20]
Domnilor Ion și Cornel,
Mi-am însușit observațiile și dupa ce-și vor da mai mulți cu părerea, voi aduce amendamentele de rigoare. Cornele... fără nume! Nu stiu cine e cel vizat, dar el există. Iată o variantă:

Energic mai dezmiardă struna,
De teama ritmul să nu-l piardă.
Din când în când, mai "rupe" una
Și angajează... altă "coardă".

Cu tot respectul,
ion

 =  O melodie de ....
corneliu zegrean
[25.Sep.08 15:21]
Răsună coarda și vibrează,
când struna-i atinsă ușor,
apoi, se-ntinde și nechează
o melodie de amor.

 =  Bun venit camarade!
Ruse Ion
[25.Sep.08 18:40]
Vizita dumnevoastră, a fost o mare surpriză pentru mine! Mulțam fain și vă mai aștebt!
Un aotomobilist, saluta cu onoare, un intendant.
Mare mi-a fost bucuria
Și fiindcă veni vorba,
Eu căram bucătăria,
Dumneavoastră făceați ciorba.

Am onoarea să vă salut!
Ion Ruse

 =  Îi dăm cu scripca-n cap!
Ioan Jorz
[26.Sep.08 21:03]
Ion Ruse, mi-a plăcut epigrama. Este realizată. Epigrama "politică" n-am inventat-o noi. N-are rost să dau exemple, dar, de-a lungul timpului, nu puțini au fost oamenii politici luați "în pleasnă", nominal. Nu s-a făcut gaură în cer din asta. Personal, când am scris o epigramă cu adresă politică, am trecut "adrisantul" cu nume și prenume. Îl treceam și cu inițiala tatălui, dacă era nevoie. Dacă un politician/ministru/V.I.P nu are simțul umorului, atunci nu are decât să se retragă din viața publică. Concluzia este că puteai să nominalizezi ministrul căruia îi este adresată epigrama, fără nicio teamă. Dacă se supără, îi dăm cu scripca în cap sau îi tăiem nasul. Cu prietenie,

P.S. Mulțumesc pentru catrenele cu care, uneori la "off-topic", comentezi textele mele. Eu le apreciez și acolo. Un catren epigramatic, la o scriere literară, nu este, niciodată, "off-topic"!

 =  Vizită primită ...
Ruse Ion
[26.Sep.08 23:31]
întotdeauna cu plăcere Nelu Jorz! Sunt eu la categoria peste suta de Kg, dar nu sunt agresiv. Și până la urmă cu ce ar fi vinovată biata scripcă pentru a o sparge în capul cuiva.Mi-am propus să nu mai dau nume, dar dacă este recunoscut personajul vizat, mă bucur.
La bună citire! (cel puțin eu, o fac, cu mare plăcere)
Ion
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !