Comentariile membrilor:

 =  Frumos
Liviu-Ioan Muresan
[19.Sep.08 22:58]
Aș corecta doar puțin. "Cela", nu sună bine. De asemenea "ca să". E suficient să. Acel "ca" e în plus și e deranjant.
LIM

 =  Idee de antologie...
Victor Potra
[20.Sep.08 13:13]
O altă poezie limpede, simplă (în sensul bun al simplității), digerabilă de către cei mulți, de mase - în care mă includ și pe mine :))
De ce pun acest semn. Mi-a venit o idee, de curând, că poate poezii ca acestea, ale Ecaterinei, ca ale lui Alberto, și mai sunt pe agonia, ar putea fi prima punte către cei tineri, care au pierdut contactul cu cuvântul scris...
E o observație doar, dar care permite prelungiri, spre exemplu înspre ideea unei antologii agonice de poezie nesofisticată, larg accesibilă...

 =  ...ca să vedem frumusețea
Teodor Dume
[20.Sep.08 20:43]
iată simplitatea cuvântului cum bucură, mulțumește și împlinește.
un poem reușit din toate punctele de vedere care se evidențiază prin simplitatea rostirii, formei și liantului folosit întru înțelegere și împlinire.
un poe de înstelat. poate cei cu stele în inventar vor trece prin pagină.

"este momentul cela în care noi nu avem voie să mișcăm
cînd ceilalți fug în cercuri
fac zgomot
ca să ne putem atinge
ca să vedem frumusețea
pe lîngă care ieri treceam cu ochii închiși"

frumos!

cu sinceritate,
teodor dume,


 =  erată
Teodor Dume
[20.Sep.08 20:44]

a se citi: poem de înstelat

 =  merci
Ecaterina Bargan
[20.Sep.08 20:48]
liviu, ma mai gindesc.

victor, ar fi o idee.

teo, posibil, chiar de instelat, macar pentru optimismul intilnit atit de rar la mine.

multam voua de lectura,

ec

 =  PLAGIAT
Alexandra Velescu
[21.Sep.08 16:59]
Domnișoară, poezia asta e un plagiat. E construită pe structura poeziei mele, al cărei link este acesta http://www.agonia.ro/index.php/poetry/1781088/Sufletul_meu_e_vitrina_unui_magazin_închis Pun în vedere faptul că poezia mea e postată pe data de 01-05-2008, iar plagiatul pe 19-09-2008. De la început e clar că jumătate din primul vers al poeziei mele a devenit titlu și vers în această poezie. Se vorbește despre oamenii frumoși, descoperiți "astăzi", e clar- ce coincidență! În ambele poezii, primele două strofe au exact în ordinea asta: acțiune, stare, analogie- pentru asta eu folosesc "ca și cum", dumneavoastră "de parcă". Într-adevăr, v-ați chinuit să schimbați ceva. Urmează o metaforă amplă-bineînțeles, în ambele bucăț; eu vorbesc de culorile inimii, dumneavoastră de melodia sufletului, eu de furtul nefericirii, dumneavoastră de fericire. Ultima strofă e decisivă:
în poezia mea, formularea e: "când ziua asta se sfârșește", pe când aici "seara se lasă". Apoi-descoperiți dumneavoastră cum că frumusețea e conștientizată prin atingere: la mine e:
"când ziua asta se sfârșește îmi rămâne impresia mâinilor lor(în context, a oamenilor frumoși)
îmi învelesc fața cu ea"

în cea de-a doua apare:
"ca să ne putem atinge
ca să vedem frumusețea"- de asemenea observ repetiția: într-o parte "ca și cum" în cealaltă "ca să";
și, în final, "ochii închiși" la dumneavoastră,
iar la mine "există oameni frumoși iar eu îi pierd".

Nu cred într-o multitudine de coincidențe. Îmi displace foarte mult gestul dumneavoastră și, de aceea, îl pun în atenția editorilor acestui site, pe care sunt specificate drepturile de autor. Nu vreau scuze, justificări, iar contraargumente-ce să zic? Mie mi-e clară situația- ci ștergerea poeziei, a cărei valoare nu o voi comenta.

 =  Uratenia vietii ii face frumosi
razvan rachieriu
[21.Sep.08 19:30]
“Astăzi toți oamenii sunt frumoși”, urâțenia vieții îi face frumoși, așa cum suferința îi determină să prețuiască mai mult iubirea, iar nefericirea să dorească mai mult fericirea.
Fuga în cercuri este sinonimă cu alergarea în gol, așa cum mersul “cu ochii închiși” îl asociez cu noaptea din privire și din minte.

 =  plagiez? eu? curios
Ecaterina Bargan
[21.Sep.08 19:34]
mi se pare amuzant pina la ridicol ideea pe care ati anuntat o, stimata doamna. nu va suparati , dar am scris poezia aceasta la orele 09:02 in troleibuzul cu care ma îndreptam la colegiu, la o șenință la care a ajuns numai cooperatorul meu, sef al departamentului masmedia, si i am dat o si lui sa citeasca, cit am stat ca doi idioți așteptînd membrii care așa și nu au venit. dumnezeu mi-e martor că nu m-am insirat de nicăieri, am scris cu îngerii mei, și cu dracii care mă apucau la o vreme. dumnezeu mi-e martor că am intrat acum prima oară în pagina ta, si te-am citit prima oară în viață. dumnezeu mi-e martor că m-a acuzat o doamnă indignată că l-aș fi plagiat pe eminescu, ceea ce mi se pare cam ridicol, fiindcă eu nici măcar nu încerc rima, nu mai zic de romantismul pe care îl găsești extrem de rar pe la mine.
dumnezeu mi-e martor că m-am uitat la șoferița troleibuzului cu care mergeam, apoi am aruncat o privire în jur, și cînd mi-am țintit privirea pe spitalul nr 3 de la rîșcanovca mi-am zis
azi oamenii sunt frumoși
azi toți oamenii sunt frumoși
numai sufletul meu, dumneyeu și denis e martor că m-am gîndit la asta cu inima și mintea deschisă, fără a ști ce surprize mă așteaptă acasă în seară.
cutia muzicala am scris o acasa, intr o yi cind sora mea avea de lucru pe net la notebuck si eu nu aveam conexiune. o clipa sa dau copz paste la varianta initiala, de unde am rupt frumosul

Ascundem în noi o cutie muzicală
Alegem melodia sufletului
Imităm fericirea

Ne batem cu pumnii în piept
Că suntem cei mai fideli prieteni
Pînă cînd avem de sărit în gol
Ca să-l salvăm pe celălalt

Și atunci
Lalala lala la lalala
Nu știm pe nimeni


mi s au parut fragile cele 2 momene din urma. dar e banala exprimarea cu cutia muyicala, recunosc.
stofa 2 e luata din poezia precedenta pe care am sters o, lucru se poate verifica, am schimbat numai copilul la plural, eventual si actiunile lui.

identic procedeu e si cu ultima strofa. initial era la inceputul poemului, dar mi s a parut mai potrivita ptr final.

nu va suparati, doamna, este o coincidenta mare, timpita, dar reala, va rog sa ma credeti, si sa nu ma invinuiti cind nu port nicio vins.


imi cer scuye ca gindesc ca si dvs,

cu stima,
a dumneavoastra,
ecaterina bargan

 =  razvan
Ecaterina Bargan
[21.Sep.08 19:37]
ma bucura seninatatea ta cu care ignori comul in care s invinuita de plagiat. ma creyi ca vineri la 9 si un sfert mi am zis ca oamenii sunt frumosi...?

aceeasi,
ec

 =  EDITORI
Ecaterina Bargan
[21.Sep.08 20:03]
explicati-i va rog doamnei daca e plagiat sau nu!!!!!!

eu acum cum sa dorm?

nu sterg textul, imi apartine.

ec

 =  Alexandra Velescu, Ecaterina Bargan
Leonard Ancuta
[21.Sep.08 20:34]
Alexandra, plagiatul e o chestie grava, la fel si aceea de a acuza pe cineva de un astfel de gest. Ti-am citit poemul, l-am recitit, l-am citit si pe al Ecaterinei. in afara de alaturarea oameni frumosi nu aveti nimic in comun. Si cred ca voi amandoua sunteti niste oameni frumosi si mi-ar placea sa ramaneti asa, mai ales ca nici tu Alexandra, nici Ecaterina nu ati inventat aceasta expresie. Serios acum, nu stiu de unde si pana unde ti-a venit chestia cu plagiatul, dar chiar si asa luate vers cu vers, cele doua poeme nu seamana. nici macar nu vorbesc de aceeasi stare, tu porti un dialog cu cineva, Ecaterina isi vorbeste siesi. Nu vreau sa intru in amanunte, dar mi-ar placea ca aceasta situatie sa se rezolve cat mai amiabil. Nu uita ca eu chiar te-am incurajat la momentul potrivit si consider ca am facut-o cat se poate de just si pentru ca am intuit un spirit. Cred ca ii datorezi scuze Ecaterinei, nu e nevoie sa stim toti, puteti rezolva asta intre voi. Sper ca toata lumea sa fie fericita, e inca devreme, un cantecel vesel sa cantam :)

 =  .
Ela Victoria Luca
[21.Sep.08 20:42]
Ecaterina, nu este necesar să ștergi textul. I-ai explicat pe larg Alexandrei Velescu cum și când ai scris textul acesta. Destul de credibil că nu e inspirat/plagiat din alt autor.
(eu pe moment am vrut să plasez text în pag. autor, din cauza primei strofe, am crezut că l-ai retras și repostat pe cel din 17.09)

 =  leo, ela
Ecaterina Bargan
[21.Sep.08 20:52]
zau ca aveam nevoie acu de voi mai mult ca niciodata.multam de incredere, sunt omul mereu ingragostit de frumos, si iubesc oamenii, iubesc oamenii frumosi, va iubesc si va sunt foarte recunoscatoare ca mi ati fost alaturi in tot acest timp. nu as fi reusit nimic fara oamenii de pe ag, oamenii de aici, fara voi. nu sunt in stare de plagiat, nicidecum acu. nu.

multam

indatorata vindut,
ecaterina bargan

 =  oamenii sunt întotdeauna frumoși, ecaterina
Dana Banu
[21.Sep.08 20:56]
poezeaua ta de aici are parfum de adolescență și integritate de om care va scrie într-o zi o Poezie, părerea mea

iartă-mă că nu pot să îți las un comentariu mai larg, vreau doar să îți spun în felul meu ușor infantil-patetic
o seară bună și multă răbdare cu tine însăți și cu scrisul tău

rămân al tău fidel cititor


dana banu

 =  aaaaa, ce ma bucur
Ecaterina Bargan
[21.Sep.08 20:58]
multam dana, ptr cititor fidel. ma duc sa dorm. maine imi vad de teme si de viata, si scris, fireste. esti om frumos, asadar te iubesc.

aceeasi,
ec bargan
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !