Comentariile membrilor:

 =  Bune toate !
Dan Norea
[06.Sep.08 23:05]
Mi-au plăcut. Dar îmi permit să vin cu mici observații:
- nu e indicat să dai în titlu indicații referitoare la poantă
- la prima epigramă, versul 3 are ritmul ușor dat peste cap
- la a doua, "iubire-slăbire" poate fi considerată rimă facilă; parcă aș scrie "Îmi dau colegi, miloși din fire"
- ultima are prozodia perfectă, dar are o poveste mai puțin credibilă; totuși, suficientă ca să constituie împreună cu celelalte un set valoros de epigrame.
Felicitări !

 =  Părere
Ion Cuzuioc
[06.Sep.08 23:30]
Mi-au plăcut și mie.Are dreptate Dan Norea,titlul divulgă poanta.Versul trei din prima epigramă sper va fi substituit.Variantă:Cum nu-i plăcut să fiu dator...Felicitări!

 =  Faine idei!
Laurentiu Ghita
[07.Sep.08 10:02]
Ideile sunt geniale,
Și multe nu prea sunt de spus,
De-aceea, eu îți zic matale,
Să fii cu grijă, Garda sus!

 =  în banca lor
milos petru
[07.Sep.08 13:51]
Ei stau, maestre-n BANCA lor,
Și cu oferte te-or tenta,
Și s-ar putea în viitor,
Să nu mai stai în casa ta.

 =  Milos Petru,
Garda Petru Ioan
[07.Sep.08 21:09]

Diferenta de doar un semn ("-" -> "ș")


Așa-i, cărarea e bătută:
Semnezi cu patru-cinci la sută,
Apoi începi să tragi pe brânci
Să returnezi cu patrușcinci!

 =  Pilule cu efect
Florin Rotaru
[11.Sep.08 09:24]
Domnule Garda, foarte bune pilulele dvs. Idei originale, realizare excelenta. Pentru a carcoti si eu un pic, am sa-l contrazic pe Norica in ceea ce priveste perfectiunea prozodiei celei de a treia epigrama. Nu stapanesc eu prea bine teoria prozodiei, ma ghidez mai mult dupa ureche. Si urechea mea imi spune ca ceva nu este in regula cu ritmul in versul trei - "Dupa ce le ascult...". Tot urechea imi spune ca ar suna mai bine ceva de genul - "Si dupa ce le-ascult...". Acuma, daca nu am dreptate, sper sa nu fiu urecheat prea tare...
:)
Cu respect

 =  Ureche bună
Rodean Stefan-Cornel
[11.Sep.08 10:16]
Foarte interesantă ideea poantelor din toate cele trei "pilule", iar realizarea, și în opinia mea este, într-adevăr, aproape perfectă! Domnule Rotaru, eu cred că "aveți ureche" bună și nu trebuie să fiți urecheat, ci din contră. Încerc, pe scurt, să justific de ce urechea v-a spus că "ceva nu este în regulă cu ritmul din versul trei" al celei de a treia epigrame.
Toate cele trei catrene au fost realizate în ritm iambic. Acest tip de ritm se realizează prin alternanța regulată a unor picioare, denumite "iambi", formate din două silabe, din care prima este neaccentuată, iar a doua accentuată. Rezultă, deci, că pentru a "rămâne în ritm", trebuie să citim versul amintit accentuînd la cuvântul "După" a doua silabă, ceea ce este nefiresc. Soluția dumneavoastră, domnule Rotaru mi se pare cea mai inspirată pentru a corecta această mică problemă. Iar, dacă vreți să ne reamintim împreună și câteva aspecte teoretice despre regulile prozodiei, dar și alte probleme, intrați pe pagina mea, că am postat unele note de studiu intitulate "Învățăm împreună"; episodul următor va fi tocmai despre ritm.
Felicitări, domnule Gârda, pentru idee și pentru realizare!
Cu simpatie, Cornel Rodean

 =  Încântare
Gârda Petru Ioan
[11.Sep.08 21:04]
Domnule Forin Rotaru, varianta inițială era în genul:
“Eu le ascult docil discursul,
Apoi le spun… să plimbe ursul!”
Ce ziceți?

Domnule Rodean, cu permisiunea dvs., deocamdată îmi iau cu “Copy” textele de la “Să învățăm împreună”, pentru a le avea la îndemână și a le studia cu atenție în momentele în care îmi permite timpul.
Onorat să aceept în continuare “monitorizarea” domniilor voastre și ale altor colegi (Dan Norea, Paul Bogdan ș.a.) care m-au luat în seamă și pe care îi citesc cu încântare. O epigramă bună (un text bun) îți poate însenina măcar o clipă, dacă nu o oră sau o zi întreagă. Nu știu cât voi scrie, dar voi citi cu plăcere ceea ce este bun (recunosc valorile, am un pic de “ureche”…).

 =  Ha ! Florin Rotaru, Cornel Rodean
Dan Norea
[11.Sep.08 21:38]
Știam eu că în prima variantă, epigrama a treia avea prozodia corectă !

Pentru a evita asemenea întâmplări, aș propune ca îmbunătățirile succesive să se facă prin adăugare, nu prin înlocuire.


 =  Non multa...
Gârda Petru Ioan
[12.Sep.08 07:38]
Si eu m-am gandit la asta,altfel unele comentarii raman, uneori, "in aer". Numai ca noi incepatorii facem eforturi pentru a iesi din atelier. Pai cum arata paginile mele cu titluri, daca bag in atelier 9 variante si eventual o scot pe a zecea?. Mai e solutia (folosita de multi, de altfel) de a insera la comentariu textul la care se refera. In ambele variante creste "Agonia", dar oricum e destul de obeza.
A treia solutie (cea ideala, cred) este sa nu ne grabim cu postatul.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !