Comentariile membrilor:

 =  De cart mereu e cel cu rau de mic...
Silvia Miler
[17.Jul.08 23:31]
O succesiune de instantanee, dureros de frumoase, facute timpului cersetor. La coltul intamplarii, lumea se rastalmaceste in versiune ba alb-negru, ba sepia, printre pete de culoare. Formulele strang siretul corsetului unui azi prea mare de frica unui maine prea mic. In cala mucezeste cel cu rau de mare, de cart mereu e cel cu rau de mic...

Placut acest altceva...
Cu prietenie,

Silvia

 =  *
George Pașa
[18.Jul.08 10:57]
Se pare că motivul cuplului primordial devine un fel de obsesie creatoare, după ce a mai fost utilizat și în cele două volume de versuri ale autorului. Dar mereu există o altă perspectivă, alte planuri care interferează. Deja se definește un stil specific lui Valeriu Barbu, chiar dacă există o frecventă schimbare a registrelor stilistice. Mă refer, sigur, la primul poem al grupajului.

Al doilea poem se bazează pe un ludic, aș spune, grav, începând cu versurile: "tu ai/ rău de mare eu am/ rău de mic". Rima aleatorie, deși blamată astăzi, n-aș spune că deranjează.

Al treilea poem e un experiment, n-aș spune futuristic, dacă ne gândim la curentul literar de la începutul secolului al XX-lea. Poate într-un alt sens, al unei experiențe poetice de mâine. Deși în aparență indescifrabil, textul spune ceva, dar las libertatea și altor cititori de a înțelege.

Mulțumesc poetului și dnei Tirenescu pentru că ne mai facilitează accesul la o poezie autentică, în ciuda exilării sale în pagina de autor. Mult respect!

 =  mulțumiri
Maria Tirenescu
[18.Jul.08 14:50]
Vă mulțumesc pentru răbdarea cu care ați citit și ați lăsat comentarii! Vă mulțumesc și în numele autorului, căruia îi voi trimite, printate, cuvintele de mai sus.

Am descoperit o eroare. În loc de "Ea simțea iminența unui brad: ispita?", trebuia "Ea simțea iminența unui brand: ispita?" Ca textul să nu lipsească de pe site, prefer să semnalez acest lucru aici. Sper că mă veți ierta!

Cu prietenie, Maria
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !