Comentariile membrilor:

+ !
Dana Banu
[04.Jul.08 10:00]
las aici semnul meu de susținere a acestei inițiative

Anca Parghel e cu siguranță una dintre cele mai bune de voci de jazz din România

are nevoie de ajutor în aceste momente...

indiferența poate ucide...

 =  Mulțumesc, Dana
angela furtuna
[04.Jul.08 10:16]
Mulțumesc, Dana Banu, pentru susținere. De altfel, cred că suntem mulți oameni sensibili la acest mesaj. Ideea e că nu avem altă cale decât solidaritatea și învingerea indiferenței, oricât de greu ne va fi fiind nou, astăzi, să depășim dificultățile ce vin buluc peste noi.
Să rămânem solidari, așadar, pentru a salva Viața, căci numai astfel, de fapt, se întâlnesc îngerii și împlinesc minunile divine.

 =  Alaturi de un om de geniu
Roxana Anamaria Zeldea
[04.Jul.08 16:04]
Aseara am revazut emisiunea Nasul cu Anca Parghel invitata. Desi o vazusem si la prima vizionare, nu am putut sa nu fiu captivata de acest personaj. Cu siguranta, Anca Parghel este uniunea tuturor lucrurilor pozitive pe care Dumnezeu le-ar putea lasa inr-un om. Multa bafta si sper din suflet sa n-o pierdem!

 =  pentru Anca, cu speranta
Anca Anghel Novac
[04.Jul.08 16:31]
Sunt atatea cereri de donatie care vin din tara incat am avea motive sa fim mereu tristi. Vestea ca si Anca Parghel este intr-o situatie dificila m-a intristat de tot. V-as incuraja si eu sa donati atat cat se poate si atata timp cat exista posibilitatea unei sperante pentru marea artista.

 =  Multumesc Roxana, multumesc, Anca: cine salveaza o viata, salveaza omenirea
angela furtuna
[04.Jul.08 18:04]
Multumesc, Roxana, multumiri, de asemenea, Anca,
Sunt sigură că acum este importantă măcar solidaritatea noastră, a oamenilor de condei - care știu cât de multă emotivitate investește un artist, și cât de mult din ființa lui "arde", se dăruiește, se risipește, investește în ceilalți, modelează la rândul ei sensibilitatea celorlalți și gustul pentru frumos, gustul pentru iubire, generozitate, umanitate.
Anca Parghel este un astfel de om, care "arde" și muncește cu o rară pasiune, care creează și ridică în picioare public entuziast, săli de spectacole, cluburi de jazz, suflete de iubitori de artă.
Vă mulțumesc încă o dată pentru faptul că, prin solidaritatea voastră, îmbogățiți speranțele de supraviețuire ale acestui mare artist care este Anca Parghel.
Evreii în Talmud, ca și creștinii inițiați în sfintele taine, urmează un fir secret de filosofie a vieții: cine salvează o viață, salvează omenirea de fapt. Acestui cod cristic, de fapt, încercăm să i ne supunem, ori de câte ori unul dintre noi cade...

 =  +
Ionut Chivu
[05.Jul.08 05:16]
frumoasa initiativa, imi pare rau sa aud vesti proaste dar sa ne pastram speranta.

 =  Mulțumesc, Ionuț
angela furtuna
[05.Jul.08 08:11]
Multumesc, Ionut,
ești alături de noi, cu un gând pozitiv. Astfel Binele merge mai departe.
Să avem, așadar, speranță și atitudine optimistă.

 =  semn
florin caragiu
[05.Jul.08 08:13]
susțin și eu din toată inima inițiativa de a fi solidari cu Anca Parghel în suferința sa.

 =  Mulțumesc, Florin
angela furtuna
[05.Jul.08 09:00]
Multumesc, Florin,
Ești alături, asta contează, și este un mare ajutor. Indiferent de calea pe care va merge Anca Parghel, atât de mult pătimind, există porțiuni ale drumului unde urma pașilor săi dispare, pentru că Dumnezeu îl ridică pe omul încercat în brațele sale, cu Iubire.

 =  omenia e o (h)ome_enia fara glas
katya kelaro
[05.Jul.08 10:22]
in primul rand, nu inteleg de ce acest text nu a primit stea rosie pentru a fi citit de cat mai multi membri ai siteului si poate chiar membri influenti, ce ar putea dona bani in numele vietii pentru un artist a carui recunoastere in propria tara vine destul de tarziu. sunt revoltata de faptul ca anca parghel a stralucit pe scene in afara ca abia apoi sa pice valul de pe fata romanilor si sa spuna...aaa, uite o valoare. dorul de casa, neimplinirea, frustrarile, singuratatea, dizlocarea din matricea casei toate si/au spus cuvantul in trupul acestei femei. e groaznic sa lupti cu boala, mai ales atunci cand simti ca te aproprii de telul tau artistic, in fond ea si/a dorit recunoasterea si aici, dar nu stiu cum se face ca tot strainii i/au intins o mana de ajutor ...sa spun romania trezeste/te e retoric, sa/mi smulg maneca de la camasa ar fi patetic, pur si simplu e tragic: ea merge cu motoarele turate la maxim, si pe baza de kerosen. destinul ei are ceva de cometa, insa nu pot sa nu admir sinceritatea erxploziva a marturisilor sale din ultima vreme, autenticitatea interpretarii hitului Brasil si faptul ca are doi fii care i/au mostenit talentul.
sincer, nu cred in mierea de pe buzele editorilor pentru ca acest text trebuia sa primeasca stea rosie. contine doua numere de cont unde se pot face donatii. daca ar fi recomandat, aceste numere ar putea fi accesate de cei cu bani si se poate schimba ceva in bine. e un articol bun ce contine un caz umanitar fara a implora mila. pentru ca artistii mari sunt verticali. lumanarea lor se topeste in liniste...doar auzim ca s/au dus cu modestia cu care au defilat in viata, nu si pe scena. acest articol luati/l ca pe o lansare de carte si dati/i onorul cuvenit. ca sa nu cred ca romanii sunt o natie de scelerati sociali. vorbim frumos despre arta dar despre artisti, lua/i/ar dracu'. noi sa traim.
anca parghel e o bomba cu efect intarziat ... hai sa incercam sa fim mai putin nesimtiti la durerea aproapelui. multumesc.

 =  Multumesc, Katya
angela furtuna
[05.Jul.08 17:56]
Multumesc, Katya,
gestul tău de a fi alături de suferința Ancăi Parghel este sublim, ca și pasionalitatea cu care aperi cauza empatiei și misionariatul de a sări eficient în ajutorul unui mare artist.
Din păcate, da, ai dreptate în ceea ce privește destinul și speranțele mici de supraviețuire ale artiștilor la noi. Destinul lor este acela de a arde și de a se prăbuși în indiferența generală. Probabil că aceasta ar urma să devină cândva o discuție pe care să o conducem către o posibilă tentativă de schimbare a statutului artiștilor în România (să nu uităm, bunăoară, că nomenclatorul de profesii nu "cotizează" cu scriitorii. Cu alte cuvinte, ei probabil există, dar nu au încă dreptul să li se recunoască munca și profesionismul, decât în timpul liber. Așadar, de aici se deduce că scriitorul este de fapt un om cu hobbz-ul scrisului, doar atât. Cât despre veniturile artiștilor - cele ce urmează muncii, iară nu cele datorate drepturilor de autor -, ce să mai vorbim. Însă, repet, aceasta e o altă discuție, pentru mai târziu)
Important, acum, este să acționam repede pentru ca Anca Parghel să poată ajunge la terapie serioasă în Occident. După două intervenții, șansa de a bloca și o metastază hepatică trebuie rapid valorificată. Mulțumesc.

 =  pentru Anca, sa o sustinem
Anca Anghel Novac
[09.Jul.08 18:30]
De cateva zile nu-mi pot lua gandul de la Anca.
Revin cu speranta ca acesta pagina va fi citita de mult mai multi oameni.

 =  timp
florian stoian -silișteanu
[10.Jul.08 00:51]
este ca o furtună această de viață întâmplare.socot că de am dreptul încă să rostesc nestingherit poeme să umblu apăsat și liber prin lume socot drumului meu o încercare de așteptare. Știu că puținului cu puțin încumetă lumina.Așa că pun și eu cu viața mea ce pot ce am ce cred....timp să avem...fiindcă al nostru mai mult de se află e datorie să ajutăm

 =  Iubire, medicină, Dumnezeu
angela furtuna
[10.Jul.08 01:16]
Multumesc, Anca,
Mulțumesc, Florian,
Și eu mă gândesc mult la Anca. Gândurile noastre sunt o sursă de terapie care se daugă terapiei medicale. Iubire, medicină, Dumnezeu, totul se adună într-un câmp la presiunea căruia este supusă ființa ce luptă. Poate că va câștiga aceasta bătălie și Anca. Tare aș vrea să o mai ascult live. Cu băieții săi din band, cu Teodora Enache și Johnny Răducanu, într-un club de jazz, atmosferă blues cu convulsii, voci care traduc tot ce e omenesc, într-un mod cu mult mai expresiv decât cuvintele.
Adevărul e că numai în fața unei mari voci și a unei mari arte interpretative realizezi că toată literatura lumii este adeseori vulnerabilă în fața spiritului monumental al muzicii. În cazul Ancăi Parghel, publicul are în vedere mai ales aparițiile ei televizate din ultima vreme, care însă sunt doar un PR temeinic construit în spiritul epocii media, însă puțini au avut ocazia să participe la marile ei concerte, de jazz pur, pentru a-i înțelege anvergura vocii și a talentului.

+ suflet
Leonard Ancuta
[10.Jul.08 01:26]
indiferent ca e vorba de anca sau ca ar fi fost oricine altcineva, orice campanie umanitara se face din suflet cu suflet si trebuie sustinuta. in general multi isi fac reclama cu asta, dar si ajuta. daca se intampla bine, pana la urma nu mai conteaza, fiindca nimic nu este atat de important ca o viata. sustin si eu acesta campnie si am sa incerc sa trag si sforile necesare pentru mai mult decat pot aici.

 =  Mulțumesc, Leonard
angela furtuna
[10.Jul.08 01:40]
Multumesc, Leonard, pentru generoasa ta empatie. Știi, desigur, parabola cu omul care se mira de ce în anumite porțiuni ale drumului vieții sale, urmele pașilor săi nu se vedeau. Dumnezeu i-a răspuns că pe acele porțiuni pașii nu se văd din cauză că El l-a dus în brațele sale mai departe, scoțându-l din necazuri și mari încercări. Însă Dumnezeu ajută oamenii prin îngeri, care sunt adeseori chiar oamenii ce se ridică la înălțimea mesajului divin.
Cu emoție constat că mulți oameni-îngeri o susțin acum pe Anca Parghel. E un suflu de omenie sinceră în toți acești îngeri, și pentru toate acestea eu vă mulțumesc.

 =  desigur
Leonard Ancuta
[10.Jul.08 01:46]
am citit Pablo Neruda. acum nu vreau sa ma laud nici asa, nici altfel. fiecarui om ii sunt date in putere anumite lucruri. si in functie de ct e in stare sa faca, poate face. eu unul, fiindca respect viata si pe cei care o traiesc cu un scop, incerc sa fac cate imi stau la indemana.
dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti.

 =  Anca Parghel a murit
Dana Banu
[05.Dec.08 11:59]
tocmai am aflat despre decesul ei

Dumnezeu să o odihnească în pace

nu am cuvinte să pot spune cât de rău îmi pare

nu am cuvinte


...

 =  este azi
Anni- Lorei Mainka
[05.Dec.08 15:00]
vestea vine vremea trece
astazi a fost o zi de 5 dec trecator care a luat -o dintre noi si pe Anca.....
dumnezeu sa o aiba in paza

 =  ..
Dana Stefan
[05.Dec.08 15:22]
vestea ma infioara...
atata talent risipit deodata...:(
Dumnezeu sa o odihneasca..

Linea

 =  .
Laurențiu Ion
[05.Dec.08 15:31]
nu mi-a venit a crede când am citit în mail că anca a murit
mult prea devreme
sincere condoleanțe familiei

:(

+ Anca Parghel este un sinonim al geniului muzical românesc și european, un sinoni
Maria Prochipiuc
[05.Dec.08 16:05]
Lumină din lumină, atât pot spune în acest moment când, îndreptându-mă spre comentariile acestui articol, descopăr că pâlpâirea vieții nu a mai avut putere să ne redea un om printre noi, cei ce uneori rămânem muți în fața atâtor plecări dintre noi. Îmi pare nespus de rău de ceea ce se întâmplă și te întrebi din nou: de ce? Răspunsul e undeva pe Calea Lactee. Fiecare dintre noi suntem importanți acolo unde suntem, pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitățile,pentru familia noastră, dar un om ca acesta care poartă numele, ANCA PARGHEL, are altă rezonanță pentru multă lume, vestea plecării va face desigur înconjorul lumii, mulți își vor pleca pioși capul în semn de tristețe.

ANCA PARGHEL a pornit acum spre Marele ei Concert, pentru noi e o mare tristețe, îngenunchezi în fața acestor oameni, îngenunchezi și ești neputincios că nu poți face nimic. Pentru mulți ea va râmâne nemuritoare în inimiile și mințile lor.

Eu aprind o lumânare acum și aici, pentru că ea nu a murit, ci doar a plecat puțin...

 =  în spatele muzeului Eva
Adrian Firica
[05.Dec.08 17:12]
e la sânul lui Dumnezeu
șoptind

... prima data i-am auzit glasul undeva, în spatele "muzeului" Eva din București. demult!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !