Comentariile membrilor:

 =  adina ungur
adelina manea
[25.Jun.08 23:36]
adina, nu-mi iei si mie niste sanziene? si sa-mi cumperi si manualul de folosire la ele, te rog. ca as avea si eu nevoie de vreun kil doua...
poemele tale au simplitatea si eleganta comunicarii profunde, de undeva de la nivelul de dincolo de cuvinte.

 =  Sânziană, sânziană!
Ioan Jorz
[26.Jun.08 17:20]
Adina, un poem sensibil, frumos și încărcat de semnificații, ca și sânzienele, ca și drumul pe care-l parcurgi alături de cineva "până într-o zi/când brațele ni s-au umplut la amândouă/de pene", până când începe zborul, până la găsirea cuibului, simbol al așezării într-o matrice a ființei în devenire. Mi-a plăcut. Cu prietenie și-un braț de sânziene,

 =  Adelina, Ioan
Adina Ungur
[28.Jun.08 01:01]
Adelina, ma bucur ca ai patruns la lectura in complexitatea cuvintelor simple. Asta si era ideea, e pacat sa le folosim pe cele complicate, cand cu cele simple inca mai putem construi lucruri adevarate. Fiindca, marturisesc, e cam adevarata poezia, cam porneste de la cumparatul sanzienelor pentru prietena mea, nascuta in 24 iunie. Culmea ca e bruneta, dar n-are a face, eu tot ii cumparam acele flori in fiecare an :).
Uite o reteta:

pui staruinta, iubire, incredere in tine si iubit, credinta in dumnezeu, pui ganduri, pui energie, viata, rugaciuni, te pui pe tine de-a curmezisul, pui rabdare si astepti. Pui lumina! Fara lumina nu se poate. Chiar daca pieptul nostru in care coacem iubirea e un spatiu inchis, el trebuie sa lumineze, altfel nu ne prea putem face vizibili, nu putem atrage atentia asupra doleantelor noastre. Dumnezeu coace faptele daca stie ca trebuie sa se intample ceea ce visezi si te face chiar sa le si visezi, atunci cand trebuie sa se intample. Se mai intampla sa visezi si in afara intamplarii, dar acolo nu mai e mana Celui amintit. Apoi, dupa ce trece timpul si toate astea sunt implinite, daca tu esti sigura ca ai pus toate ingredientele, ai nevoie si de un brat de sanziene, fiindca ai nevoie si de noroc in viata. Uite, sunt oameni care nu au noroc. Sa ma dau pe mine de exemplu? O sa ma dau! Fiindca nici nu imi scrie intre cifrele destinului ca as avea. Si nici nu am, cu mici exceptii. Trebuie sa muncesc mult ca sa am parte de ce am, intotdeauna. Nimic nu-mi vine pocnind din degete. Altele imi vin, pocnind din degete, insa norocul, nu. Asa, dupa ce treci si peste partea cu norocul sau sansa, apoi iti mai trebuie numai curaj si sa o poti fructifica. Daca nici asa nu iese, atunci inseamna ca nu e sa fie. Si atunci, trebuie sa te gandesti la altceva. Sa te reprofilezi, de pilda. Dar stii si tu reteta aceasta, doar trebuie probabil sa vezi ce si cum e cu sansa, cred. Vezi tu mai incolo.


Draga Ioan Jorz, ma bucur ca ti-a placut un poem simplu, al unor idei vechi si sincece, ca atare scris foarte rapid. Abia am gasit sanziene anul acesta. Dar nu m-am lasat, am cumparat un buchet, chiar daca prietena mea nu este in tara sa le primeasca. Chiar perioada aceasta din an e foarte placuta, imi pare rau ca nu am putut savura mai pe indelete sarbatoarea aceasta traditionala, din cauza serviciilor si a timpului liber, lipsa. Dar totusi, am sarbatorit-o cu un poem. Care ti-a placut. Norocul meu! :) Cu bine!

 =  simplitate coplesitoare
Rugescu Ioana Adina
[28.Jun.08 01:52]
Simplitatea si misterul florilor de sanziene la fel ca noaptea in care parca ziua contopeste!
RIA

 =  părere
Liviu Nanu
[10.Dec.18 14:27]
Un discurs simplu, așa cum au remarcat și alți comentatori, dar plin de emoție și imagini. Ți-aș sugera însă se revii asupra celui de-al doilea vers din ultima strofă, parcă ceva nu se leagă acolo. Poate fi doar o părere de cititor aiurit, dar a trebuit s-o spun pentru că îmi pasă.

 =  mulțumesc Ioana, Liviu
Adina Ungur
[29.Jun.08 18:33]
Multumesc pentru popas Ioana, încă un cititor care rezonează, pentru mine nu e lucru puțin. :)

Liviu, mulțumesc, am și modificat, ai dreptate, voiam eu sa spun mult prea multe in prea puține cuvinte, așa ca până la urmă am simplificat. Sigur că puteam pune încă un vers-două, ca să spun ce voiam să zic, dar am simplificat fiindca poezia se dorește a fi simplă. Mulțumesc mult!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !