Comentariile membrilor:

 =  da
Adriana Giurcă
[04.May.08 21:13]
Iata cum se rasuceste in epigrama tristul adevar pana devine umor de calitate
astept si replicile. Avem niste epigramisti talentati pe site-ul asta. :)

 =  Urmări nedorite
Dan Norea
[04.May.08 21:39]
Ea s-a plâns că vrea alți sâni
Și, de două săptămâni,
Lângă firmă scrie mare:
„E închis! E-n renovare!”
(Cornel Rodean)


A venit de la transplant
Și tarifu-l majorează.
- Prețul e exorbitant !
- Doar pân' se amortizează.

Nu a fost „căzut la pat”,
Iar acum, chiar îngropat,
Nu-i mort, între patru scânduri,
El e doar… „căzut pe gânduri”.
(Cornel Rodean)


Acas-aveam un mare of,
Avea nevasta gură mare,
Tăceam și-ajuns-am filozof.
...Filozofez în continuare.


 =  cât cuprinde
nicolae tomescu
[04.May.08 22:10]
Cele 7 catrene-epigramă sunt pline de savoare și au umor cât cuprinde. Răspund în grabă la prima

pentru ceea ce a vrut
s-a zbătut cât a putut
a băgat și firma-n renovare
pentru a fi...mare-n balcoane

 =  Petrecere cu... Rodean Ștefan-Cornel
Constantin Colonescu
[10.Dec.18 14:27]
Operație...

Este poate-n renovare
La balcon și la mansardă,
Dar, când buza o să ardă,
De nu-s sâni, vai de picioare.

Epitaf...

Filozof de meserie,
Scriem despre el butade,
Căci, când el pe gânduri cade,
E căzut... la datorie.

Refuz...

Stai pe sens, te sfătuiesc,
Și, de-i traficul prea dens,
Țin-te bine, că sosesc
Cu aplomb, pe contra-sens.

Top 300

Ar mai fi ceva de spus
Despre cin'ne puse "sus":
Pe-unii i-am votat chiar noi-
Top trei sute... două'j'doi.

Fler...

De ai nas și-obrazu' gros,
Să muncești e de prisos,
Fi'ndcă banul puturos
Îl găsești după miros.

Progenitură...

Iar când vremea a venit,
Faptul este îplinit:
Clar că banul de la tata
Pe copil l-a dat cam gata.


 =  La gramada
Laurentiu Ghita
[05.May.08 11:58]
Fratilor,
Nu mai postati epigrame cu toptanul , toate o data, ca e si greu sa le citim si sa le replicam en-gros.

 =  Către epigramiști
Rodean Stefan-Cornel
[06.May.08 23:09]
Mulțumesc tuturor pentru popasul făcut pe pagina mea.
În legătură cu observația de a nu mai posta mai multe epigrame odată, mi-o însușesc, pentru că sunt nou pe site și mă acomodez din mers. Totuși, eu am crezut că fac ceva bun, în sensul că nu aglomerez siteul și de aceea am mai postat, de 4-5 ori, serii de câteva epigrame, nu chiar "cu toptanul" și nu "la grămadă" ci, pe teme bine definite.
Fiindcă veni vorba, am văzut de vreo 2-3 ori, nu mai știu la cine, că epigrame care au fost inițial replici, au fost repostate ulterior ca fiind "de sine stătătoare". Nu știu dacă are rost, deoarece, pe de o parte, ele au mai fost citite și aglomerează inutil siteul, iar pe de altă parte, o epigramă născută în cursul unui duel, sau ca o simplă replică la altă epigramă are valoare mai mare dacă este citită în contextul respectiv. Unii zic chiar că nici nu ar fi prea corect să se publice separat o epigramă dintr-un duel, deoarece această creație (replica) a fost inspirată de o altă epigramă, a unui alt autor și ar fi normal să se menționeze aceste date.
Și pentru că tot "m-am obrăznicit" și "îmi dau cu părerea" cam mult pentru un începător, eu cred că pentru epigramiști ar fi mult mai benefice decât duelurile și replicile, "analizele pe text", făcute cu sinceritate, cu curaj și cu competență, atâta câtă are fiecare...
Bineînțeles că și replicile și duelurile sunt distractive și instructive, eu însumi participând cu drag la multe, dar se impun și niște dezbateri, după părerea mea.
Aștept cu interes opinii de la cei cu mai multă notorietate, experiență, valoare și competență ca mine, dar și de la toți cei care au ceva de spus.

 =  Da si nu
Dan Norea
[07.May.08 00:47]
Păi eu cu observația lui Laurențiu Ghiță nu sunt de acord. Am postat în nenumărate rânduri seturi de epigrame, grupate tematic, evident. Ai dreptate, în felul ăsta se descongestionează site-ul, și așa apar periodic proteste ale celorlalți poeți cum că epigramiștii ocupă un volum prea mare.
Fiecare partener de duel poate replica la una sau mai multe din epigramele postate.
Cred că de fapt Laurențiu a făcut o remarcă umoristică "Aoleo, ce greu e să mă lupt cu atâtea texte deodată !"

În privința postării unei replici ca text de sine stătător, asta e o practică veche pe site. Cu condiția ca replica să aibă valoare scoasă din context. Și în plus, condiție pe care eu de multe ori o respect, să menționez, în antetul textului, cadrul în care s-a născut, fie replica precedentă, fie numai autorul, căruia îi fac o dedicație.

Cu analizele pe text sunt de acord în totalitate, problema este că o parte din noi suntem practicieni, fără prea multă teorie la bază. Personal accept oricând cu plăcere critici, semnalarea unor greșeli sau propuneri de îmbunătățire.

Până una alta, critici sosesc implicit din partea editorilor, observ că la atelier aterizează epigrame cu duiumul. Nu rămâne decât ca aceștia să și justifice decizia.

 =  cateva consideratii privind postarea epigramelor
Laurențiu Orășanu
[07.May.08 08:05]
Epitaf, Refuz, Progenitura mi s-au parut reusite. Celelalte mai putin.

Norica a punctat bine la subiectul 'postari multiple'. Grupajele pe o tema se preteaza la asa ceva. Se poate si ca aici, dar exista un pericol: daca epigramele sunt inegale ca valoare, cele mai putin reusite sar mai repede in ochi. Postate cate una ar trece poate mai usor bariera criticii. Dezavantajul e ca replicile se amesteca, unul da replica la Refuz, altul la Epitaf, etc. Daca tema (sau epigrama) e unica, se stoarce totul din tema respectiva.

Postarea separata a replicilor o consider ca o goana dupa 'accesari'. Replica e tributara originalului, ii datoreaza existenta, si trebuie sa stea acolo, chiar daca e (uneori) mai buna ca el (originalul).

Editorii au si ei gustul lor, sunt subiectivi ca noi toti. Nici prea mare drag pentru gen nu pot sa le ceri, dat fiind ca site-ul e dominat de poezia 'serioasa'. Justificarea deciziei ar trebui sa insoteasca orice clasificare 'Atelier', 'Pagina de autor' decisa de editori, la orice gen de text.

Parerea mea.

Calimero

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[08.May.08 12:26]
Draga stefan,
nu ma pricep la clasamente, ordonari, permutari. am citit cu placerea lecturii. texte, micropoeme, cu har si ales mestesug. felicitari.

cu prietenie,

 =  Plăcerea lecturii la domnul Pârvescu
Rodean Stefan-Cornel
[08.May.08 15:37]
Aprecierea ta mă onorează în mod deosebit! Într-adevăr, de multe ori despicăm firul în patru, analizând "la sânge" unele creații, ne raportăm la tot felul de reguli, criterii, comparăm cu diferite standarde, facem clasificări, dar nu ne întrebăm dacă rodul muncii noastre a plăcut cititorilor, în primul rând, nu criticilor. Ar fi multe de discutat pe această temă. Mă bucur că ți-au plăcut, mulțumesc pentru timpul acordat!

 =  Nu trageti, tovarasi!
Laurentiu Ghita
[09.May.08 13:44]
Fratilor,
Fiecare epigrama trebuie sa fie de sine statatoare. Cand le vezi la gramada, iti vine sa raspunzi la gramada. Luati-o ca o impresie personala, oameni buni, asa ca postati cum vreti.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !