Comentariile membrilor:

 =  cineva
Andrei Trocea
[29.Apr.08 17:16]
cineva care promite sa schimbe poezia si care se pare ca are si armele pentru a face asta.
mi-au placut versurile, unele dintre ele deosebit de mult:
"pe maidanul cu ură câinii tot latră și uită să mai dea din coadă"
in plus n-ai uitat sa pui nici sare pentru cei mai simandicosi.
bafta multa si "arde(-)i" cu o revolutie!
ai insa mare grija cu transformatorul!
andrei

 =  transformatorul buleftric
George Pașa
[29.Apr.08 21:54]
Andrei, de vei suci puțin cheia, vei vedea că, în realitate, mesajul pleacă de la un respect față de poezia înaintașilor. Fără acest lucru, nu poți revoluționa absolut nimic. Totul ia naștere pe un teren deja pregătit de alții. Eu așa văd și toate poeziile anterioare cu titlul "ars buleftrica" ar trebui citite și prin răsturnarea perspectivei. Mulțumesc pentru apropierea de text!

 =  Ușor cu transformatorul pe scări
Ioan Jorz
[30.Apr.08 09:21]
Se tot decretează, de la o vreme încoace, moartea metafizică a poeziei. Poate se grăbesc cei ce o fac, poate sunt vizionari. Nu știu, dar un astfel de text, și nu e unul singular, nu numai că a așezat-o pe năsălie, dar a dat și bice cailor "anti-tero", (adică mascați), grăbind cu "mortul" spre țintirimul prozei. Neverosimil, în toată daravela asta, este că îmi place "buleftrica", textul e bine scris, are vână lirică și mi-a făcut părul "permanent". Ce să mai zic? Salut, poete!

 =  N-aveți de ce vă teme!
George Pașa
[30.Apr.08 15:30]
Domnule Jorz, e bine că ați mers și dincolo de cuvinte. Nu m-aș fi dezis eu așa ușor de poezia autentică de până acum a predecesorilor, dimpotrivă. Chiar duc dorul unei poezii de substanță, așa cum, în literatura noastră, nu prea s-a mai scris de la N. Stănescu încoace. Și nu înseamnă că nu aș fi deschis și spre alte orizonturi poetice, cum ar fi poezia americană contemporană. Da, într-un fel există această tendință spre narativizarea poeziei, până la dispariția opozițiilor între genurile literare. Structural, sunt pentru lirism (a nu se confunda cu frazeologia liricoidă, existentă din belșug în scrisul românesc, în realitate, mai prozaică decât orice poezie enunțiativă). Visez și eu, asemenea lui Nichita, la acel "laser lingvistic" și la o nouă "resurecție a lirismului".
Mulțumesc pentru prezența aici.
Cu respect,
Pașa




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !