Comentariile membrilor:

 =  jurnal
monica pavel
[05.Feb.08 16:23]
de Veneția. redat cu stil și cu o înclinație spre....spiritul romînesc. frumos și imaginile asamblate , ca niște măști printre rînduri.
m.

 =  ina simona cirlan
adelina manea
[05.Feb.08 18:27]
auzi, romanco, finely mai dau de tine (si s avezi ce-ti fac!): una ar fi ca parca ii zice menuet nu minuet (daca nu e cumva intentionata tiparirea asa), apoi ca poate cacofonia de la "sa se intoarca caci" si aia daca nu e cumva intentionata poate e mai bine sa fie corectata si apoi...sa-ti spun eu ca s-au dus si niste rubedenii d-ale mele din partea cealalta a globului prin italia si au vazut "romani". si-au dat repede telefon sa ne spuna ca au mai vazut "ca mine". si i-au descris asa: stau in niste corturi pe marginea drumurilor, merg numai in grupuri, fura si sunt destul de bruneti si cu ochi negri. a devenit in context complet inexplicabila culoarea mea deschisa a pielii ca si ochii verzi.
mi s-a mai spus, tot ca sa mor de mandrie ca...mafia italiana a facut pe ea in fata acestor grupulete de tipi bruneti si simpatici. noroc cu tine ca imi mai stergi din namolul asta gros d epe fata. ca m-am cam saturat sa ma tot justific la o lume predispusa parca sa gindeasca numai bolnav despre romania si s-o identifice imediat doar cu anomalii...
si italienii tot ca nemtii aia tifnosi care s-au suparat aiurea ca le-au mincat tot niste tipi simpatici lebedele de pe lacurile din parcuri. simandicosi tare vesticii astia, zau asa!

 =  M-ai lăsat Masca
Dan Norea
[05.Feb.08 19:32]
Ina, cu tine nu mai are omul nevoie să colinde lumea. Descrii atât de sugestiv locuri, oameni și atmosferă încât pot liniștit să stau pe scaun în fața monitorului.
În plus, dacă altădată apăsai pe un singur buton, cel cu hohote, astăzi ai apăsat pe două - zâmbete și duioșie. M-ai umplut și pe mine de nostalgia emigrantului căruia uneori, destul de des, i se face dor de casă.
Dar Ina, tu prin noi ești acasă, tot așa cum noi, prin tine, suntem din când în când la Veneția. =  Monica, Adelina, Dan:)
Ina Simona Cirlan
[05.Feb.08 21:43]
Monica,
Mă bucur că ți-au plăcut filele mele de jurnal, sper să mai pot povesti și altfel să te regăsesc!

Soroo,
E foarte clar că despre menuet era vorba, bine că n-am proțăpit vreun minaret în mijlocul textului:)). Cacofonia dacă ai vazut-o cu siguranță e mai trebuie să dau și eu peste ea. Acum nu pot că-s nițel șifonată de la întâlnirea din seara asta, despre care musai și neparat o să-ți povestesc între patru urechi așa că nu-ți pune scufia de noapte să mă auzi:))!

Dane,
Mi-ar fi plăcut să te las mască de-adevăratelea dar nu-i nimic perseverez și sunt convinsă că până la urmă voi reuși.
Emigrantul are niște trăiri ciudate, reacții la fel de ciudate pe care e tare greu să le poți pune în cuvinte. Asta mi-am propus să încerc nu știu cît voi reuși.
Așa e, sunt tare norocoasă să vă am aproape altfel exilul ar fi fost și mai greu de dus în spate.

Mulțumidu-vă, cu drag!

 =  "mă bucur tare mult că am dat mâna cu România!"
Doru Emanuel Iconar
[06.Feb.08 12:03]
Zână Ina

Rândurile dumneavoastră pline de fermecătoare zâmbete îmi deschid pofta să vântur lumea, să trăiesc eu însumi atmosfera de carnaval, să admir mulțimea palatelor și a bazilicilor în atât de „famoso Venice”.
Mulțumim pentru râsul și duioșia care nu v-au părăsit pe acele meleaguri, mulțumim pentru acel „nițel șifonată”, care ne-a permis să zărim o bucățică din bunătatea sufletului dumneavoastră.

Cu toată dragostea unui puști

Doruleț

 =  Doru:)
Ina Simona Cirlan
[06.Feb.08 23:32]
Dar știu că ai fler, nu glumă:)! Ai decupat din text exact porțiunea pe care inițial am vrut s-o folosesc drept titlu!
Îți doresc să-ți crească aripi mari și puternice să poți vântura lumea în lung și-n lat, să poți povesti frumos despre ea. Știu sigur că palatele și acareturile Veneției le vei vedea.
Eu îți mulțumesc pentru că în ochii tăi mă oglindesc atât de frumos!

Cu dragul meu special pentru tine!

 =  uite dom'le!!!
Plopeanu Petrache
[07.Feb.08 17:32]
Ina, m-ai cucerit iremediabil!!! Tonusul tău atât de viguros și totodată de sentimental, mi-a adus lacrimi în ochi: uite dom'le că mai sunt și români care vorbesc de bine tradițiile românești și încă într-un chip atât de frumos, atât de legat și de amuzant în același timp. Voi fi mereu pe pagina ta. Promit!
Cu prietenie
PP

 =  Domnule Petrache
Ina Simona Cirlan
[08.Feb.08 09:45]
Spațiul agonic mi-e drag tocmai pentru aceste atingeri de suflet. Ca cea la care vă răspund. Vă mulțumesc pentru generozitatea cu care v-ați lăsat cucerit:). Promisiunea dvs. onorează și obligă în același timp. Sper să reușesc să vă păstrez ca si cititor. Aveți grijă, am carnețel pentru absențe:))
Cu drag!

 =  Salutari din fuga
George Dumitru
[11.Aug.08 19:12]
Ina, nu ne-am mai "auzit" demult. Am reusit sa mai postez cate ceva, apoi m-am intors pe pagina ta, insa vad ca nu ai mai "produs" nimic de ceva timp...

Sper doar ca esti ocupata cu o scriere mai mare si mai importanta, opera magna of Ina Scaetina, si asta iti ocupa timpul. Nu? Caci alt motiv nu sta in picioare ;)

George

 =  Deci chiar existati, dna Ina Cirlan
florian abel
[25.Jan.09 19:32]
D-na Ina, cu toata sinceritatea recunosc, asemeni d-lui Rodean Cornel, ca v-am crezut inexistenta, adica un produs al imaginatiei fecunde a d-lui Norica, dar ma bucur enorm ca existati atat de bine si ca mai si scrieti la fel de bine precum sunteti.
Si, pentru ca sunteti o scriitoare pe gustul meu si al altor animale salbatice, va voi degusta in continuare, textele, bineinteles, si va voi face loc in varianta finala a epopeii mele - Oda agonistilor.Muza.

Cu toata stima, al dvs vesnic etern. Florian Abel

 =  Florian:)
Ina Simona Cirlan
[31.Jan.09 16:55]
Să știi că și eu mă cred inexistentă cîteodată:). O să-mi permit să fur câte ceva din comentariul tău la construcția unei posibile viitoare scrisori, na, că m-am împleticit de emoție la gândul că voi intra și-n epopee așa de-a dreptul și de-a stângul:)))).
Îți mulțumesc pentru comentariul tău tare drăguț și pentru atenția și bunăvoința ta, cerându-ți iertare pentru întârziere.
Cu drag!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !