Comentariile membrilor:

 =  .
Alexandru Dan-Alexandru
[11.Apr.06 21:08]
ok,ok, dar cu textele nou-postate cum ramane? unde se duc? nu stiu daca e chiar cea mai buna alegere....daca ar fi sa votez as vota pentru vechiul poezie.ro. cine ma impiedica sa citesc textele recomandate? dar, pe langa asta, aveam sansa sa citesc si texte noi. poate nu am fost eu destul de atent, dar....prefer revenirea la forma anterioara. (simpla opinie)

,

 =  Parerea mea, raspunderea recomndarii trebuie asumata
carmen mihaela visalon
[11.Apr.06 22:47]
Ideea mi se pare ok, dar nu si fair-play. Daca un editor recomanda un text, as vrea sa stiu cine este acel editor si care sunt motivele, pentru care considera demn ca poezia sau proza x, sa fie scoasa din pluton. Dupa ce voi cunoaste respectivele argumente le voi putea contesta sau voi mai invata ceva. Altfel, o critica la un text recomandat, poate sa fie interpretata ca invidie sau atac la persoana autorului.
Gasesc deseori texte slabe la recomandate sau la fierbinti. Texte care au primit "n" stelute pentru ca era ziua autorului, pentru ca pe autor il chema "vasile vasile" , pentru ca isi declara domiciliul la Roma, pentru ca lucra in media, pentru ca era prieten cu editorul, pentru ca are publicate 2 carti de poezii...sau din te miri ce alte motive, pe care le descopar sau nu printre randuri. Uneori, am criticat stelutele lasate aiurea. Si? Cine s-a simtit atacat? Autorul, care nu era nicidecum vinovat ca un editor sau un "stelutar", il simpatiza, atat de mult incat simtea nevoia sa-i recomnade un text nul.
Bref: Parerea mea este ca si cel care face recomandarea trebuie sa-si asume responsabilitatea recomandarii si riscul de a fi contestat, asa ca ar putea sa lase 2-3 randuri din care sa reisa ce si cum.

 =  22
hose pablo
[11.Apr.06 23:21]
sunt perfect de acord cu mihaela

 =  parere
Ionut Mustata
[12.Apr.06 00:11]
Cred ca mai degraba eseul ar trebui sa il scrie editorii. Timpul pierdut cu realizarea acestuia il va face sa se gandeasca foarte bine cat de mult merita textul recomandarea (si ar marginaliza automat comentariile nejustificate). Ideea ca acestia trebuie sa aprobe 1000 de texte si comentarii /zi e o scuza jalnica ; ce nu cred ei ca merita poate sa astepte, ce cred cred ei ca inseamna valoare trebuie justificat si promovat chiar daca recomandarea se face la o zi sau o saptamana dupa postare .

 =  222
Andu Moldovean
[12.Apr.06 00:03]
...iar eu cu hose. Aceasta "dublare" a textelor recomandate mi se pare ca a fost scoasa de Radu sau de altcineva negresit in orele de digestie. Dar orice incercare la urma urmei merita salutata, eu simt ca radu vrea sa faca ceva pentru binele site-ului. chestia e ca el vede acest bine prin prisma programarii, pe cand acest bine ar trebui sa vina de la echipa editoriala care, din pacate, nu face fata. Acest site asa cum este (era), ca site este super OK, imbunatatirile trebuiesc cautate in substanta si nu in forma de prezentare... parerea mea.
Bobadil.

 =  dăm bacul la română!
dan mihuț
[12.Apr.06 00:13]
dacă problema lipsei de obiectivitate a editorilor poate fi rezolvată doar așa... înseamnă că e mult mai complicat decât mă gândeam eu. mi se pare mie sau ăsta e un gest cam disperat al lui radu herinean?! promovare de steluțari, membrii capabili să presteze comentarii... oare vrea herinean să mai scape de... ?! hm, eu nu prea cred că un examen la bac, precum eseul acela care s-ar impune, ar rezolva ceva. e comic să aud că textele de la recomandate ajung acolo ca opinie comună a majorității editorilor. și mai comic e să se recunoască faptul că exită mari probleme legate de asta, probleme care le-ar putea rezolva eseuri ale membrilor agonia. mi se pare că se vrea a fi rezolvată problema în spiritul acelui banc reprezentativ (chipurile) pentru români: gheorghe merge la vasile și-l avertizează că ion vrea să-i dea foc la casă. nu e luat în seamă. ion chiar dă foc casei. vasile îl bate pe gheorghe că a fost gură rea.

 =  ai griji de satul tău Radule
florian silișteanu
[12.Apr.06 05:48]
cred că nu este un moment fericit cel pe care l-ai ales Și așa plouă torențial prin lumea poeziei iar umbrelarii puși de serviciu cu selectarea textelor recomandate au lăsat de dorit...nu cenzorii nasc poeți nu umbrela lor recomandă poeme...deși în cazuri rare au demonstrat afinități clare....Așa cu pajina aceasta nu faci decât să oferi un mic prânz al editorilorcenzori care împart poezia după ...Nu este cazul bătrâne ...porția pe care o împarte unul sau altul dintre aleși crede-mă că nu face cinste mesei mari și întinse unde s-au așezat mii de creștini...Sigur lîngă popă nu pot sta cu toții....Așa că bine ar fi să lași loc la slujbă în toată curtea bisericii Altfel cei care poartă cădelnița riscă să rămână fără tămâie....În altă ordine de idei Radule era foarte bine...părerea mea....pajina dedinainte....Lasa cititorului șansa să aleagă....tot respectul pentru colegii editori care sigur nu fac față volumului de scrieri postate...dar aceasta nu are de a face cu acordarea unor verdicte....am mai spus nu dumneavoastra faceți poeți...și dacă nu așa se întâmplă măcar nu va asumați riscul de a desființa....deocamdată nu vă permite oglinda...poezie.ro a devenit un fenomen...un musafir care este din ce în ce mai invitat la ospeție printre vecinii de casă de pe strada poemului sigur oficialitățile ridică statui acordă titluri de onoare Dumneavoastră noi ar trebui să rămânem doar gazde primitoare...cam atât...dacă nu este cu supărare....am observat de-a lungul timpului că unii colegi disprețuiesc apariția în revistele culturale că pun totul pe seama unor mici apropieri de gașcă de familie de bisericuță...să nu se transforme cumva și poezie în bisericuțele care deja își alocă slujba cea mare....peste tot și peste toate bate un clopot. Suntem muritori....De aceea cel ce trage clopotul bine ar fi să îl tragă doar fiindcă a fost de rând...și atunci când uită aceasta tu care ai construit biserica asta să te temi și să-l tragi pe clopot ca și când ești singurul muritor. Chiar dacă ești primul la rând...sau ultimul...tot satul așteaptă ceva de la tine

 =  Părere
mariana fulger
[12.Apr.06 05:56]
Mi se pare cinstit și interesant. Succes în acest demers.

 =  si inca ceva
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
frectie cu apa rece domnilor, lasati publicul sa decida care texte merita cu adevarat recomandate, genul de propaganda a recomandarilor venite de sus nu este cea mai viabila solutie. Voi nu faceti decat sa consolidati pozitia unor autori pe care ii aveti in vedere, parerea mea este ca ar trebui sa incurajati mai mult debutantii si tinerii cu potential si sa renuntati la interesele de grup. Recomandarile trebuie in cel mai rau caz, macar lasate la vedere, astfel incat sa nu se creeze speculatii care mai de care. Si mai este ceva, consider ca nu toti editorii si instelatorii au competenta necesara pentru a aprecia critic un text, atata timp cat se promoveaza doar anumite genuri de poezie, mai ales versul liber in detrimentul celui cu rima. Foarte multi au tangenta doar cu un anume gen literar, stil, curent, fiind limitati in a analiza altfel de texte si a le aprecia pe masura. Majoritatea scriitorilor consacrati pe care ii cunosc si care ii depasesc cu mult in valoare pe multi din cazul de fata, au o parere extrem de proasta despre ceea ce a ajuns poezia aici, daca i se mai poate spune poezie. Cerandu-mi scuze putinilor autori de calitate care exista, care practic din 17 000 ii numeri pe degetele de la o mana, voi spune ca functiile pe care le ocupati sunt pur si simplu nejustificate. Poate ca ar fi cazul ca Radu Herinean sa incerce sa atraga valori ale literaturii romane care sa se implice efectiv in activitatea agonica, eventual un critic literar ceva, ar trebui mers pe calitate, nu pe numarul de useri care nu conteaza cu adevarat. Incercati un sistem de votare echitabil, parerea mea, in care fiecare utilizator sa aibe dreptul, puterea de a-si lasa o nota, iar daca sistemul nu permite, desfintati acest metoda de apreciere stelara si recomandarile ciudate pe care le faceti de atatea ori.

 =  opinie
Paul Bogdan
[12.Apr.06 06:27]
Desigur că cei care sunt răsfățațt de doamna cultură cu darul criticii distructive pe text au sărit în sus. Este atât de greu să găsești hibe într-un text recomandat nemotivat, nu ai de ce să te prinzi. Pe când, motivarea recomandării din partea unui editor dublează deliciul, comentariul editorului este el însuși un câmp rodnic de unde, în lipsă de inspirație dar fidel naturii proprii, poți stoarce contraargumente.
Dacă se urmăresc comentariile de sub textele recomandate, o să se observe că 90% dintre ele nu neagă poziția textului decât prin calitatea editorului de a recomanda textul.
Desigur că această nouă măsură de a îmbunătăți site-ul a fost interpretată ca pe o scuză a incapacității editorilor și nu ca pe ceea ce este în fapt. Motivul este unul simplu:
când cineva deschide poezie.ro va cunoaște textele bune... nimic mai mult.

Totuși, să presupunem că noua formă nu este una tocmai fericită. Care este alternativa? ...retrogradarea a peste 60% din membri activi. Ce înseamnă acest lucru?
- scuza jalnică a editorilor pentru apropabea a cel puțin 400 de texte zilnic;
- transformarea treptată apoezie.ro într-un site cu circuit închis, elitist;
- alte sute de reclamații pentru nivelul scăzut;
- alte mii de comentarii ca cele de mai sus, prin care se va reproșa excluderea și calitatea editorilor de a retrograda;
- părăsirea acestui site de către cel puțin 90% din cei retrogradați;
- și alte multe subpuncte deocamdată cu subiect imprevizibil.

Cam acestea ar fi alternativele. Dacă mai sunt și altele...


 =  ?
Paul Bogdan
[12.Apr.06 06:46]
Un lucru ciudat pe care am uitat să îl menționez.

Conform statisticilor doar 50% din cei ce se loghează intră pe www.poezie.ro, restul de 50 se loghează pe agonia.ro. Interfața poezie.ro conține acum ceea ce conține sub formă de articole agonia.ro. Cu toate acestea nu am văzut pe nimeni să se plângă de faptul că interfața agonia.ro nu scoate în evidență toate textele, ci doar articolele. Operația tehnică de accesare a tuturor textelor presupune acum aceeași unică mișcare, pe ambele interfețe, cu mouse-ul pe "texte".


Să fie cei ce au reclamat această schimbare dintre cei care se loghează doar pe poezie.ro?

 =  Paul
Florina Daniela Bordieanu
[12.Apr.06 07:09]
n-am fost niciodata atenta de pe care ma loghez (agonia.ro sau poezie.ro) dar ai dreptate.
logata in ultima vreme de pe agonia.ro si obisnuita asa, nu reuseam sa-mi dau seama unde e schimbarea mentionata in articol.
abia dupa commul tau m-am lamurit.
cat despre partea cu recomandarea si comentariul editorului nu ma pronunt "prea mult", avand in vedere ca eu insami nu ma pricep la eseuri si alte chestii din acestea sofisticate (si sincer, nici nu vreau sa ma pricep sa construiesc asa ceva, m-ar departa de esenta, de ceea ce inteleg eu in si din poezie - desigur, vorbesc doar pentru mine, nu generalizez.)

pe undeva ai dreptate, Paul.
de cele mai multe ori a fost contestata taman parerea editorului impricinat si nu textul in sine si a iesit ditamai scandalul mai apoi, din care nu a pierdut decat autorul, prin gustul amar ramas in cerul gurii.

in fine. a la guerre comme a la guerre, mergem inainte, cum zicea bunicul.

as face ceva intr-adevar in legatura cu cei noi veniti si care merita sa fie vazuti, cititi, promovati, nu lasati sa astepte ore in sir pentru un text/comm sau saptamani in sir pentru un nivel mai bun de acces.
in felul meu am facut, ca simplu membru, atat am putut si imi place sa cred ca pana acum nu m-am inselat.

in schimb voi puteti mai multe, cu siguranta.

bafta.

 =  .
Alexandru Dan-Alexandru
[12.Apr.06 07:17]
da, eu sunt cel care se logheaza doar pe poezie.ro, si o faceam chiar datorita faptului ca puteam vedea orice texte, nu doar pe cele recomandate, desi, trebuie sa recunosc ca, tot recomandatele ma atrageau. asta era sansa pe care ti-o oferea vechea forma: sa citesti ce vrei. dar vad si partea buna in decizia editorilor care ascund rebuturile si doresc sporirea calitatii scrierii autorilor. competitia va fi tot mai intensa si asta e bine. le doresc editorilor cat de multa obiectivitate poate incapea intre frunte si osul occipital, iar restului autorilor sa nu-si piarda avantul si sa se preocupe de scris cat mai bine textul si nu de promovat cat mai bine un text prost(caci multi se ocupau cu asta pana acum). acum are cine sa promoveze. este totusi in sprijinul membrului de rand aceasta decizie. dandu-i-se timp. scuzati repetarile

,

 =  Evolutie...
Alpha Centaury
[12.Apr.06 07:54]
Este bine venita o astfel de decizie. Cred ca astfel se va vedea un progres si o ambitie a candidatilor de a urca pe ierarhia valorilor. Apreciez mult acest site la care stiu ca ai avut un rol primordial. Ma tem adesea sa nu se blocheze deoarece este in continua expansiune. Am vazut uneori ca era greu de accesat. Mult succes si sanatate!

 =  zic și eu
Monica Vajna
[12.Apr.06 10:14]
ca probabil dl. Herinean are motivele lui, mai mult ca sigur o îmbunătățire a sitelui.
ideea e ca nu știm cât de obiectivi pot fi editorii, mai e și partea cu gusturile (și în literatură există gusturi și gusturi, păreri și păreri...)
oricum, sunt convină că mulți din noi se vor lăsa "duși" de acum încolo către textele considerate geniale adică "recomandate". din obișnuința ce se va institui, din lene sau mai știu eu ce, cei care nu sunt prea "consacrați" pe acest site vor avea primii de pierdut, pt ca mai rar se va întâmpla să le fie recomandate textele.
căci, hai s-o recunoaștem: nimeni nu e 100% imparțial.
oricum, sper sa nu fie chiar totul așa cum zic eu... dar presimt că așa va fi. hm! rămâne de văzut.
:)

 =  parere
Geta Adam
[12.Apr.06 10:28]
E bine asa. In plus, cred ca ar trebui scoasa de pe prima pagina si rubrica "cele mai noi comentarii", tinand cont ca aici apar trimiteri nu doar la textele deja recomandate. La urma urmei, cine este interesat, poate face clic pe "comentarii".

 =  raspunsuri la pareri si la tampenii
Radu Herinean
[12.Apr.06 10:43]
ma asteptam la astfel de reactii. iata si ce am inteles eu din ele:
- majoritatea celor care au criticat modificarea au facut-o din inertie. foarte probabil nici nu au citit tot materialul cu atentie sau daca l-au citit nu l-au inteles.
- tot ce trebuie sa faci ca sa vezi lista de texte (toate textele) este un click pe acelasi buton: "texte".
- toti cei care critica lenea si incompetenta si lipsa de obiectivitate a editorilor, dar mai ales faptul ca nu editorii vor scrie "eseurile" nu fac altceva decat sa isi proclame sus si tare propria incompetenta. motivele pe care le invoca sunt triviale si pe alocuri ajung sa fie chiar comice.
- editorii au OPTIUNEA sa scrie despre textele pe care le recomanda, iar cititorii au de asemenea OPTIUNEA sa scrie eseuri pro sau contra. (iar acum e usor sa ii depistez pe cei care pot scrie si pe cei care clar nu vor putea vreodata dintre cei care au comentat mai sus)
- editorii nu pot fi obiectivi fiindca nu exista asa ceva atunci cand vorbim de creatie literara. editorii se vor ghida dupa gusturi si CRITERII obiective, presupunand ca asa ceva ar fi mai usor de identificat.
- masura nu are nici un fel de implicatie sau relevanta din punct de vedere tehnic. din contra, presupune mai mult de lucru pentru editori, manual. asa ca nu vad de unde a aparut la cineva o astfel de idee. stiu cum si de ce, dar nu stiu de unde...
- cei care identifica texte foarte bune pot lasa un comentariu, care are un efect cel putin similar cu afisarea unui text in lista de recomandate. cei care sunt in stare sa critice o vor face si vor fi remarcati de editori astfel incat ulterior sa poata remarca textele bune pe care editorii nu le depisteaza, si o vor face prin stelute. din pacate am observat ca sunt foarte putini capabili de exercitiu critic iar o parte din feedback-ul primit mai sus o demonstreaza cat se poate de clar.

Voi mai reveni cu raspunsuri, insa comentariile de genul "Era mai bine inainte" sunt puerile, asa ca va invit sa va abtineti. Nu exista "inainte" sau "dupa" exista doar "ceva in plus", cine vrea lista de texte poate sa o acceseze si sa nu se impiedice de recomandate.

Mai constat ca nu s-a schimbat nimic in atitudine, la fel ca intotdeauna toata lumea critica sau aproba, fara sa existe sugestii sau idei. Din fericire stiu ca exista utilizatori ai acestui site, foarte numerosi dar mai putin vehementi, care merita toate eforturile pe care le facem.


 =  Geta Adam.
Radu Herinean
[12.Apr.06 10:44]
comentariul tau a aparut intre timp si mi se pare o observatie foarte pertinenta. avand in vedere ca ideea ar fi sa simplificam cat mai mult interfata, cel putin pentru poezie.ro, in cursul zilei voi aplica sugestia ta.
multumesc.

 =  Ideia e foarte bună...
razvan ducan
[12.Apr.06 10:57]

Ideia e foarte bună, iar logica și explicația necesității introducerii ei e fără cusur !

 =  pertinență și exactitate
Ela Victoria Luca
[12.Apr.06 11:07]
Remarc pertinența și exactitatea comentariului Getei Adam, ce denotă o logică bine construită. Este ceea ce am scris la discuțiile editorilor. Este ceea ce se dorește prin acest pas mutativ, în care lucrul este intens, în sfera calității, și pentru editori și pentru toți membri site-ului. Și, da, chiar și remarca Getei Adam referitoare la eliminarea listei de comentarii din pagina principală a poezie.ro este valabilă, era una dintre ideile mele de azi. O altă idee este să se elimine epigramele vechi din pagină și eventual să se realizeze în timp o secțiune de epigrame coordonată de un epigramist bun. Și mai era și includerea nu doar a primelor 20 de texte recomandate, ci 50, pe pagina principală.

Ela

 =  opinie
nica madalina
[12.Apr.06 11:36]
domnule herinean,
sub rezerva inclaritatii demersului meu explicativ (datorata lipsei mele de conciziune), insa in speranta macar a unei nuante de claritate, opinez ca
ideea mi se pare buna, in ciuda mult temutului asa-zis risc al subiectivitatii ( si nu subiectivismului) editorilor recomandatori.
si teama, multora sau putinilor, e un mecanism motivational nu neaparat in sensul competitivizarii creatiei in unicul scop ca un text sa ajunga la recomandate, ci mai degraba al lucidizarii creatiei. si prin aceata nu inteleg creatia ca pe un act gandit intr-o finalitate exclusiva a alteritatii si a reactionarii sau inter-reactionarii, ci ca pe un moment de sinceritate cu sine, de substantializare a unei esente/naturi personale, care daca misca, starneste, o face tocmai fiindca este sinceritate.
fara pretentia de a putea da sentinte asupra creatiei ca realitate in sine, ci doar observand-o ca fenomen, consider asadar propunera dvs. ca fiind o alegere restructurand motivationari exterioare autorilor de pe acest site si deci apreciabila.
ar mai fi motorul motivational interior si individual al credintei si al coerentei in originalitate, care poate compensa, trebuie sa cred asta cu tarie, eventualele mici tristeti/revolte (iarasi personale) ale celor care nu-si vor regasi textele la recomandate.


 =  Radu
Ionescu Bogdan
[12.Apr.06 13:02]
Sistemul propus de tine acum cat si cel aflat inca in uz nu sunt bune, argumente prin exemple concrete
1.Lipsa totala de interes a editorilor si stelutarilor fata de o scrisoare de adio, de retragere din viata publica a lui
Gabriel García Márquez pe care eu am publicat-o sub forma de articol intitulat "Un geniu isi ia rama bun". Nu doream ca aceasta scrisoare sa apara pe prima pagina ci doar sa fie stelata pentru a atrage atentia cititorilor, de ce nimeni nu a facut acest lucru, se vrea un site de cultura nu...Tin sa precizez ca eu doar am preluat acea traducere a scrisorii nu am tradus-o personal presupunand ca lipsa mea totala de talent poetic sa fi influentat decizia editorilor...
2. Domnul Silisteanu Florian a carui cer de poezie a fost instelat si cu 7-8 luminozitati, dupa acel scandal de altfel banal nu mai are nici macar un comentariu la ultimele 6 poezii sa nu mai vorbim despre stele. Deci or domnul Silisteanu nu mai stie sa scrie sau sa fie apreciat ori stelele primite pana la scandalul cu pricina s-au dat pe alt criteriu, numai valoric nu.
3.Prima stea primita a fost de la tine Radule pentru articolul despre Emile Nelligan in care a trebuit "sa-mi trag" un comentariu offtopic sa fiu bagat in seama.
4.Articolul meu despre "Lautreamont si Canturile lui Maldoror" am facut nici eu nu mai stiu cate demersuri pentru a fi bagat in seama, am propus sa-mi sterga numele de la autor sau sa faca cineva mai cunoscut un articol pe aceasta tema. Nu s-a realizat nimic.
5.Stergerea nivelelor nu isi avea rostul deoarece cei care scriu constant se cunosc intre ei mai bine stergeai numele autorului sa vedem atunci...
6.La fel cu articolul despre Gerard de Nerval am primit o stea de la doamna Silvia Caloianu dar articolul nu a aparut pe pagina principala nici macar in subsolul ei.
Intentia mea este clara nu vreau stele pentru poezia mea dar articolele mele sunt scrise bine si zic eu intereseante si educative dar nimeni nu ma baga in seama.
7. Ne-ai amenintat la un moment dat cu niste premii virtuale ( stelute ) de exemplu pentru cei care publica texte in biblioteca virtuala. Eu am introdus peste 250 de texte cred ca, 200 inainte de a afla ideea ta ramasa doar o idee.
Stiu ca aceste randuri nu vor fi bagate in seama dar am zis sa mai incerc...

 =  Ionescu Bogdan
Radu Herinean
[12.Apr.06 15:42]
Bogdan ai dreptate in cea mai mare parte. pe puncte, iata raspunsurile:
1. nu e lipsa de interes, e mai degraba o problema tehnica: eu sunt singurul care poate muta poza folosita in articol astfel incat el sa poata aparea ca articol de fond pe prima pagina. in ultimul timp am fost foarte ocupat si n-am mai facut aceasta operatiune oarecum complicata (conectare directa la server) asa ca foarte multe articole importante nu au mai intrat in pozitia in care meritau sa intre. sper sa pot rezolva aceasta problema cat mai curand posibil astfel incat editorii sa poata face operatiunea singuri.
2. corect. parerea mea era ca stelutele erau primite pe alte criterii decat valoare literara. altfel nu exista nici o explicatie, fiindca "stelutarii" nu au nici un fel de afiliere sau responsabilitate fata de mine sau fata de editori.
3. pe site intra sute de texte si comentarii in fiecare zi. faptul ca eu am remarcat textul mi se pare chiar remarcabil, fiindca in mod normal cea mai mare parte a treburilor o fac editorii, unii ajungand sa citeasca peste 100 de texte si un numar similar de comentarii pe zi IN MEDIE. incearca si tu asa ceva si vezi apoi daca iti mai arde sa mai lasi vreun comentariu sau sa mai scrii ceva.
4. posibil. nici macar nu stiu despre ce e vorba, insa voi verifica daca te putem promova la un nivel care sa iti permita sa introduci singur ilustratiile iar articolele sa intre direct pe site. daca un editor isi asuma rolul de supervisor in privinta ta se poate intampla curand.
5. era si asta o idee insa dupa numeroase dezbateri am hotarat ca nu e o idee buna pentru a fi aplicata global si permanent.
6. stelele nu aduc articolul pe prima pagina, asa cum am explicat. la fel, am explicat ca ne intereseaza FOARTE mult articolele bine scrise si voi incerca sa rezolv cumva aceasta problema de comunicare.
7. eforturile respective sunt inregistrate si vor fi luate in calcul atunci cand voi avea timp sa implementez tehnic acele facilitati.

iti multumesc pentru observatii si sper sa mai ai si alte interventii la fel de pertinente si la obiect.

 =  prerea mea
Vlad Turbure
[12.Apr.06 17:22]
“De aceea, rareori aceste recomandări vor fi justificate de editori prin comentarii adiționale. În schimb, toți cei care citesc aceste texte și doresc să se oprească asupra lor pentru a contesta clasificarea editorială o pot face și chiar sunt solicitați să o facă însă doresc să vă atrag atenția că orice astfel de "contestare" trebuie să se facă prin intermediul unui ESEU și nu prin comentarii sau remarci frugale.”[Radu herinean]

“- editorii au OPTIUNEA sa scrie despre textele pe care le recomanda, iar cititorii au de asemenea OPTIUNEA sa scrie eseuri pro sau contra. (iar acum e usor sa ii depistez pe cei care pot scrie si pe cei care clar nu vor putea vreodata dintre cei care au comentat mai sus)”[Radu Herinean]

Așadar, editorii, după cheful lor(„rareori aceste recomandări vor fi justificate de editori prin comentarii adiționale.”) își vor justifica sau nu alegerea.
“- editorii au OPTIUNEA sa scrie despre textele pe care le recomanda”
[Radu Herinean]
– ba nu, editorii sînt obligați să o facă! Eu cînd mă duc să cumpăr un obiect – frigider, alegere la întîmplare – nu aștept explicații de la mine, ci de la vînzător!

Mai departe:
„iar cititorii au de asemenea OPTIUNEA sa scrie eseuri pro sau contra”
„că orice astfel de "contestare" trebuie să se facă prin intermediul unui ESEU”
[Radu Herinean]
Analizați! Ori trebuie, ori...
Eu aștept de la editor, că de aia e cu stea în frunte, să mă lumineze pe mine, cititorul!
Altfel inversăm rolurile!

Și la sfîrșit:
„raspunsuri la pareri si la tampenii”
„toti cei care critica lenea si incompetenta si lipsa de obiectivitate a editorilor, dar mai ales faptul ca nu editorii vor scrie "eseurile" nu fac altceva decat sa isi proclame sus si tare propria incompetenta. motivele pe care le invoca sunt triviale si pe alocuri ajung sa fie chiar comice.”
[Radu Herinean]
Etc. Etc.

Un exemplu:
Citesc cîteva reviste de IT pe lună, intru pe situri și portaluri cu nume – un fel de dumnezei ai informației în format electronic!
Toate acestea au forumuri –offline/online – unde cititorii/utilizatorii își spun părerea cu privire la –ba chiar sînt rugați să o facă! – text/grafică, etc.
Și mereu, ei, cititorii/utilizatorii primesc răspunsuri pertinente, politicoase!!
Hai să ne închipuim un titlu Google( google oferă o serie de funcții gratuite, nu!) către utilizatorii săi, de genul: „raspunsuri la pareri si la tampenii”
Vă las să vă imaginați impactul unui asemenea răspuns în domeniul IT!
Valabil în orice domeniu, fie el real sau .ro, .go, .com, etc....

 =  Vlad Turbure
Radu Herinean
[12.Apr.06 18:13]
Vlad, rationamentul tau are un singur defect, dar e determinant, te citez si te las sa te prinzi singur: Eu cînd mă duc să cumpăr un obiect – frigider, alegere la întîmplare – nu aștept explicații de la mine, ci de la vînzător!

apoi, in ce priveste forumurile de it, sunt curios daca ai observat acele raspunsuri ale moderatorilor care incep (si de multe ori se termina) cu RTFM. banuiesc ca nu trebuie sa explic ce inseamna, iar daca nu stii gasesti cu siguranta pe net explicatia. urmareste si raspunsurile si explicatiile pe care le dau editorii si eu alaturi de ei la intrebarile pertinente adresate de utilizatori. inteleg ca te-a deranjat ca am clasificat cateva opinii drept tampenii dar din pacate, o parte din ele chiar sunt. si majoritatea lor vin tocmai din lipsa aplicarii principiului RTFM sau in acest caz RTFA(rticle).
ca sa ai si tu un oarecare feedback cu privire la valoarea pe care ai adaugat-o acestui thread recitind mesajul tau si raspunsul meu, imi dau seama ca mi-am pierdut timpul. dar acum ca tot l-am scris, o sa ii dau send.
good night and good luck..

 =  good night and good luck..
Vlad Turbure
[12.Apr.06 18:57]
...and Godfather.

 =  no trespassing - care e problema ?
Zabet Mihai
[12.Apr.06 19:44]
părerea mea este că ai greșit radule publicând acest material
ești un pic prea democrat
ce e aici ? parlamentul elveției, senatul roman, republica lui platon ?
din câte cunosc există o lege nescrisă din vremea lui william cuceritorul care zice no trespassing și e cam sfântă
e adevărat că de când cu emigrația asta au redactat ceva scris care arată cam așa:
Following is an extract from Section 61 of the Criminal Justice and Public Order Act 1994.
The full Act is available on the Internet.

Power to remove trespassers on land.

61.—(1) If the senior police officer present at the scene reasonably believes that two or more persons are trespassing on land and are present there with the common purpose of residing there for any period, that reasonable steps have been taken by or on behalf of the occupier to ask them to leave and —

(a) that any of those persons has caused damage to the land or to property on the land or used threatening, abusive or insulting words or behaviour towards the occupier, a member of his family or an employee or agent of his,
or
(b) that those persons have between them six or more vehicles on the land, he may direct those persons, or any of them, to leave the land and to remove any vehicles or other property they have with them on the land.

(2) Where the persons in question are reasonably believed by the senior police officer to be persons who were not originally trespassers but have become trespassers on the land, the officer must reasonably believe that the other conditions specified in subsection (1) are satisfied after those persons became trespassers before he can exercise the power conferred by that subsection.

(3) A direction under subsection (1) above, if not communicated to the persons referred to in subsection (1) by the police officer giving the direction, may be communicated to them by any constable at the scene.

(4) If a person knowing that a direction under subsection (1) above has been given which applies to him —

(a) fails to leave the land as soon as reasonably practicable, or

(b) having left again enters the land as a trespasser within the period of three months beginning with the day on which the direction was given,he commits an offence and is liable on summary conviction to imprisonment for a term not exceeding three months or a fine not exceeding level 4 on the standard scale, or both.

(5) A constable in uniform who reasonably suspects that a person is committing an offence under this section may arrest him without a warrant.

 =  propunere pt. radu
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
pare ok ideea asa era si acum 2 ani dar totusi parca ar trebui optiunea de texte sa fie mult mai la vedere, nu asa ascunsa.

ideea getei mi se pare nasoala, cum sa scoti comentariile ? poezie.ro e site-u ala unde vezi direct de pe index texte si oameni vorbind/certandu-se, nu o expozitie moarta de tablouri.

de ce nu facem noi mai bine asa:

dispare rubrica de texte fierbinti si apare:

Texte recente

in acelasi format si tot 12 texte.
si se modifica cu postare pe parcurs. mi se pare echitabil si astfel atentia celor care acceseaza site-ul nu se mai indreapta spre 'scandaluri' si 'polemici' plictisitoare.


chiar sunt curios cum ti se pare ideea, ar fi mai simplu si cred ca aproape toti ar fi multumiti pentru ca toata lumea ar cam obtine ceea ce-si doreste, recomandate, texte noi, mai multe vizionari asupra textelor in general si nu doar asupra celor cu polemici care pot fi in general proaste.


 =  Sorin Olariu
Sorin Olariu
[13.Apr.06 02:04]
O intrebare:
ce se va intampla cu epigrama?

 =  domnului bogdan ionescu
florian silișteanu
[13.Apr.06 02:34]
am avut un punct de vedere le respect pe celelalte ca sa fie respectat si acesta acela...in alta ordine de idei văd cu ochiul că pe domnul bogdan îl preocupă călătoria mea prin poezie îl frământă...dacă așa stau lucrurile maestre îți voi da destule motive serioase în viitor ca să știi că SUNT că SCRIU și că o răsplată sosește numai dacă ai ce arăta...după acel scandal banal au fost postate Poeme...văd că se intră încet încet în normal și că dincolo de ceartă singura victorioasă rămâne poezia Când aceasta se arată chiar dacă-ți convine au ba nu ai ce să faci E simplu și greu..uneori Până la urmă nu e rea nici ideea asta de pagină....când ai valoare până la urmă urci muntele și fără ajutoare...e ca mersul pe apă...parcă domnul Tomozei a scris ceva despre mersul...cu amiciție și respect floarian silișteanu

 =  parere
Nuta Craciun
[13.Apr.06 13:36]
Claudiu Tosa are dreptate, de ce poeziile care ajung la subiecte fierbinti prin polemici, comentarii de drag … ocupa un loc la vedere, iar textele nou introduse nu?
Cred ca ideea de a scoate textele fierbinti, sau de a nu le afisa la vedere, nu e rea!
Iar textele recente, cred ca merita un loc mai vizibil, cernerea valorilor, se va face oricum...
cu tot respectul
Anana

 =  parere
Enache Ionut Laurentiu
[13.Apr.06 23:04]
Nuta Craciun, atunci care ar fi diferenta dintre recomandate si texte noi? amandoua apar pe prima pagina.. cred ca ar trebui sa monitorizati mai atent subiectele fierbinti.. fiindca, daca un text e la fierbinti, rezulta ca este in atentia unor persoane, si aici ar trebui sa intervina editorii cand textul este prost. zic si eu ..

Ionut.

 =  ionut
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
si de cate ori ai vazut tu un editor intervenind ? stii, degeaba intervine mereu un editor daca cei care se baga aiurea sa se certe nu inteleg, asa ca de obicei nu prea se baga.

care e diferenta intre recomandate si alea noi ? pai eu ca vizitator al site-ului vreau sa am la dispozitie la fel ca inainte, textele noi si recomandatele la indemana, cele recomandate intr-un loc sus_pus gen coloana din mijloc cu scris mare, si alea noi intr-un loc mai retras sa zicem, cu scris mai micut. daca ar fi sa fac o comparatie, mai degraba gasesti texte bune la recomandate decat la fierbinti unde in general ajung o gramada de petarde.

eu cred ca e o greseala sa ramana index-ul asa, textele si-asa trec prin filtrul editorilor O DATA ( cand sunt corectate ), acum mai trec prin al DOILEA. sunt oameni care intra de la servici sau care o fac pe fuga, nu toti stau sa browsareasca site-ul, e mai simplu asa cu mai multe la indemana - parerea mea.

prea se rastrange index-ul, si textele pe care le citesc mii de oameni la alegerea a 5-6 oameni si asta nu mi se pare corect.

 =  intrebare...
Fanache Emil
[15.Apr.06 09:49]
Va rog sa ma scuzati ca intervin asa de tarziu. As avea o intrebare(n-am gasit vreun raspuns in text, e posibil sa nu-l fi inteles bine).Presupunand ca unui text de genul mentionat anterior i se fac sa zicem...5 eseuri pro sau contra. Aceste eseuri apar evident in paginile personale ale celor ce contesta sau aproba textul. In momentul in care textul respectiv va fi accesat de alti cititori, acestia din urma, cum vor avea posibilitatea sa citeasca acele eseuri fara sa se duca eventual sa citeasca asta in pagina autorului x care a facut un eseu? Adica pentru fiecare eseu facut asupra textului apare vreun link spre paginile cu eseu?
In speranta ca indrazneala imi va fi iertata,
Ialin

 =  ................
Marius Tudor
[18.Apr.13 23:38]
era mai bun vechiul format.aveai mai multe opțiuni la îndemână și exista mai mult dinamism.așa e o oarecare monotonie,să-ți zâmbească zi de zi cam aceleași texte în prima pagină.și îmi pare că textele de la rubrica recomandate au tot la fel de multe afișări și comentarii ca
și înainte.în schimb textele bune ce nu apar la recomandate trebuie căutate într-o mult mai mare cantitate de balast,ceea ce nu era cazul atunci când se făcea o selecție în funcție de nivelul de acces.sau dacă se merge pe ideea asta ar trebui desființate nivelele.cel mai important lucru era oricum accesul la prima pagină.

 =  need help:)
Enache Ionut Laurentiu
[16.Apr.06 00:09]
Radu, vreau sa-mi strang un proiect pe care il postez intr-o colectie activa, daca imi poti spune ce si cum as fi foarte bucuros. multumesc.

 =  cam asa
Zabet Mihai
[16.Apr.06 00:15]
mai intai gasesti un nume pt colectie apoi o mica descriere ( patru randuri ) si apoi folosesti e-mail-ul: Email Agonia - Ateliere artistice
si apoi mai trebuie sa aprobe radu - cam asta e

 =  am uitat
Zabet Mihai
[16.Apr.06 00:21]
si atasezi si o poza la mail care sa reprezinte colectia

 =  thanks
Enache Ionut Laurentiu
[16.Apr.06 00:28]
merci mult Mihai. raman dator ;)

 =  Ionuț Enache, completare
Ela Victoria Luca
[16.Apr.06 00:43]
Pentru detalii - alături de bunele îndrumări ale lui Mihai Zabet - te rog consultă și acest link.

http://www.agonia.ro/index.php/special/117792/index.html

Și scrie la adresa: [email protected] cele necesare.

Ela

 =  Parerea mea „nasoala”
Geta Adam
[18.Apr.06 17:43]
Imi sustin parerea ca rubrica „cele mai noi comentarii” ar trebui desfiintata de pe prima pagina. Nu cred ca „schimbarea la fata” a site-ului ar trebui sa aiba ca scop principal doar simplificarea interfetei, cat realizarea unei noi imagini pentru cititorul Nou.
Sunt aici oameni care ale caror lucrari au aparut in reviste, sunt oameni care au deja volume, asadar au intrat in legatura cu editori, redactori, critici, etc. Care credeti ca este prima reactie a acestora intrand pe actuala pagina a poezie.ro?
Ce ne facem cu autorii nemultumiti care se „trezesc” din cand in cand si scriu cate un „articolas” prin care arunca in editori sau alti membri ai site-ului cu diferite chestii, in loc sa scrie un e-mail editorilor si sa-si rezolve problemele? Ce ne facem cu cei care pierzand popularitate isi anunta retragerea, doar asa de ochii lumii? Si ce ne facem cu textele slabe? Comentariile vor aparea, bineinteles, pe pagina intai. Si ce „comentarii” apar aici, nu trebuie sa va mai spun. Nu cred ca „viul” site-ului vine de aici. Sunt anunturi de aparitii editoriale, interviuri, evenimente culturale. Acestea, cred, ar trebui sa umple pagina, aparand in rubrici separate. Asta arata ca site-ul traieste, ca lucrurile se misca. Nu stiu cat de greu e dpdv tehnic sa se infiinteze astfel de rubrici. Si cata munca implica asta din partea editorilor, daca interviurile, de ex, pot aparea direct in rubrica recomandata de interviuri,etc.
Normal ca pentru un membru al site-ului este mai comod sa deschida pagina si sa vada ultimele aparitii de texte si comentarii. Dar trebuie sa privim lucrurile mai departe. De ce exista acest site? Pentru ce si pentru cine?

Cat despre "subiecte fierbinti", uneori chiar nu pot fi denumite "asa", nu stiu cum se face apartia acolo, presupun ca in fucntie de numarul de comentarii, ceea ce mi se pare o greseala.

 =  subiectele fierbinți
Alina Livia Lazăr
[18.Apr.06 17:49]
Despre subiecte fierbinți: de acord cu Geta. O schimbare a titlului acestui capitolaș, ar calma în plus multe spirite. De exemplu, "subiecte discutate", "texte discutate". Nu știu dacă e cel mai fericit exemplu. Dar, cel puțin, ar scoate acea aură pozitivă (pe care cuvântul "fierbinte" o oferă) de la socoteală și ar reflecta realitatea motivului pentru care unele texte apar acolo. Pentru că se discută pe ele.


 =  Orgolii
Gabriela Marinescu
[27.Apr.06 12:42]
Am citit articolul lui Radu, și comentariile ce au fost scrise (toate). Părerile sunt pro și conta. V-ați atacat reciproc. Eu personal am fost fericită când v-am descoperit, și din acea zi (acum vreo 2-3 ani, nu mai țin minte)atunci când am puțin timp citesc câteva rânduri. Așa cum am spus am îndrăznit să înregistrez pe hârtie versurile scrise pentru fetița mea și pentru că au plăcut și celor din jur am îndrăznit să le public pe site. Unii le apreciază alții nu. E normal. Am citit și eu textele marcate cu steluțe, și recunosc multe nu mi-au plăcut. Exprimări greoaie, voit sofisticate, scrise parcă cu dicționarul în mână. Dar am citit la întâmplare texte vechi sau noi, cu sau fără comentarii. Editorii sunt și ei oameni care percep textele în funcție de plăcerea pe care o trezește cuvântul la rostirea lui...Și au aplicat sau nu steluța. Dar ideea lui Radu este bună. Mai ales că nu e bătură în cuie. Se poate modifica. Dar și mai interesant mi s-a părut că a cerut părerea celorlați. Ce ne-am face dacă indiferent de domeniu am rămâne înțepeniți în concepte (sau concepții?)
POEZIA a fost și va rămâne un domeniu special. Scrieți oameni buni. Scrieți frumos și luminați gândurile celorlalți.

 =  intrebari
serban georgescu
[10.May.06 15:13]
1. care este rostul eliminarii din prima pagina a ultimelor texte publicate, indiferent de autorii acestora, asa cum se intampla pana acum? exista vreo posibilitate de a le gasi undeva in ordine, asa cum se intampla pana la aceasta modificare?

2. de fapt unde sunt acum textele "recomandate"? pentru ca in text suntem avertizati ca aceste texte le putem gasi "În coloana a treia, după articolul de fond care anunță (de obicei) cenaclurile și alte evenimente ale comunității" dar de fapt eu unul vad ca ele se gasesc in centrul paginii, acolo unde pana acum erau ultimele texte publicate de toti muritorii de rand.

Cu multumiri


 =  completare
serban georgescu
[10.May.06 15:17]
renunt la partea a doua a primei intrebari (m-am lamurit)

ramane totusi prima parte a primei intrebari precum si intrebarea a doua

 =  răspuns
Ela Victoria Luca
[10.May.06 15:19]
1. toate textele le găsiți în lista "texte". este link-ul in coloana din stânga.
2. lista textelelor recomandate le găsiți pe prima pagină de a www.poezie.ro, coloana din mijloc.

Rostul este ca pe prima pagină a site-lui poezie.ro să apară textele mai bune, nu doar lista de texte postate, care se regăsește oricum dând click pe linkul "texte".

 =  Ma bucur
Adrian Suciu
[22.May.06 22:34]
Intervin si eu, tardiv, in discutia de fata, dintr-o sfiala structurala: nu intri in casa unui om si te apuci sa-i dai sfaturi despre cum sa-si aranjeze mobilierul. Eu sint nou si am prins site-ul asa cum este. Observ ca lumea se plinge de subiectivitatea celor care remarca, sub o forma sau alta, diverse texte postate pe site. Mi se pare vag deplasat sa te plingi de subiectivitatea cuiva care citeste o poezie; in fond, spun o banalitate, subiectivitatea este insasi terenul de manifestare al subiectivitatii. (Sigur, ma refer la subiectivitatea pe criterii estetice). In fond, o solutie, si aceea aproximativa, ar fi ca editorii sa aiba sensibilitati diferite, in felul acesta recomandarile nu au cum sa fie monocorde. Remarc discutii aprinse in jurul "Subiectelor fierbinti". Cita vreme e limpede ca acestea exista pe criteriul interesului suscitat (inteleg ca soft-ul, deci o entitate ne-subiectiva masoara acest interes)si nu pe criterii estetice, mi se pare normal sa se tina cont si de criteriul, vulgar spus, cantitativ; in fond site-ul este interactiv si acesta e unul dintre farmecele lui. In rest, multa apetenta pentru polemica si asta e un lucru foarte bun. In ce ma priveste, de cind am descoperit poezie.ro, pot sa spun ca citesc aproape zilnic un numar de texte care-mi fac placere, atit recomandate cit si nerecomandate, deci nu ma deranjeaza intru nimic faptul ca unui editor a placut un text care nu a intrunit sufragiul meu sau viceversa. Tineti-o tot asa si ma bucur ca existati.

 =  erata
Adrian Suciu
[22.May.06 22:48]
"poezia este insasi terenul de manifestare al subiectivitatii"

 =  remarc
serban georgescu
[27.Jul.06 20:07]
am remarcat o noua modificare in prima pagina: aparitia celor mai noi texte clasice.

e un semn bun si ma bucur.

cu multumiri pentru tot ce faceti si cu rezerva de a remarca in continuare si punctele slabe ale acestui site

...

 =  precizare a ceea ce contine textul, ca sa-l pot alege rapid
gudruman edison
[01.Jul.10 16:46]
Sunteti siguri ca aveti texte valoroase? Editorii le publica frecvent?
Am vazut texte slabe in pagina principala, cu afisari multe si texte bune in pagina principala a site-ului sau la atelier cu vizionari putine, si invers. Eu cind vizionez un text, il aleg daca are titlu interesant (pentru ca nu am cum altfel), insa textul nu e neaparat ca si titlul. Sugerez sa faceti la fiecare text o casuta in care noi cititorii sa notam cu 1-7 stele, daca am citit complet textul(eu intrerup daca nu e interesant), daca are stofa de scriitor.Afisati punctajul total in stele adunate de la toti cititorii pentru fiecare text, afisati un mic rezumat al textului, selectati mai exigent textele.Am vazut si citeva poezioare simple ca de gradinita.
E bine ca in pagina principala, din 100 de texte, am gasit 5-10 bune,30 bunisoare.
E prost ca a trebuit pentru aceasta,in cautarea textelor bune, sa le citesc si pe celelalte, dar nu in intregime. Cind oare voi putea citi cele zece mii de texte de pe site? Cum sa le aleg?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !