Comentariile membrilor:

 =  estetica formei - expresivitatea functiei
Dana Stefan
[09.Jan.08 15:14]
agonia a fost si ramane, cel mai accesibil si coerent spatiu de vizualizare. navighezi simplu pentru ca site-ul iti confera posibilitatea de vizionare fara absolut nici o problema, a filelor care intereseaza. poate si ca deformatie profesionala, cu siguranta fara sa-mi doresc sa ma amestec in politica site-ului, propun o actualizare a site-ului strict din punct de vedere al graphic designului. concret, fonturi, relatii de culoare concordante cu obiectul vizat aici, respectiv pagini de scriitura, un anume rafinament deja adica, o concordanta a elementelor ce fac obiectul site-ului, elemente compozitionale care sa dea o nota de eleganță prestantă chiar si a scrisului in sine apoi. nu este insa absolut deloc necesara reorganizarea spatiilor, deci a modificarii functiunilor in pagina. dimpotriva, o eventuala schimbare vizuala de paginare, cred ca ar dezechilibra pe multi, in ceea ce priveste navigarea pe site.
in rest, toata consideratia organizatorilor site-ului,

Linea

 =  take a five
alina livia lazăr
[10.Dec.18 14:27]


cele cinci după cum le văd io/dacă interesează pe cineva cum văd io:

1. RE-BRAND-UIRE - prin asta înțeleg inclusiv interfață, design, culoare/culori, păstrând elementele de bază care au devenit familiare utilizatorilor. prin asta mai înțeleg promovare site în cadrul altor activități de gen (bloguri, festivaluri, cenacluri etc.)

2. ELIMINARE SISTEM STELUȚE - sistemul de steluțe creează și încurajează frustrările și complexele. dă naștere la dispute imbecile. nu are juriu îndeajuns de competent încât să le facă să și lumineze. distorsionează. nu aduc niciun merit literaturii, creației, în general. eliminarea sistemului de steluțe ar duce la îndepărtarea elementelor care suferă și au nevoie de auto-confirmări și, în același timp, la conturarea unei activități al cărei singur sens ar fi colaborarea de tip atelier artistic. cum s-a vrut, de altfel, nu?! notă: articolele interesante sunt, oricum, evidențiate altfel. sau pot fi evidențiate altfel.

3. CENACLU.


4. la nivel personal: mult mai multă lectură și mai puțin striptiz pseudo-poetic.


5. mai multă seriozitate și mai multă cruzime din partea editorilor atunci când întâlnesc ... știu ei ce întâlnesc. mult mai multă seriozitate și mai multă atenție în alegerea editorilor. criteriile de selecție le decide cine le poate decide. cel care decide semnează și soarta acestui proiect.

cam simplu, nu?!

destul de concret, Radu?


 =  ~
Anca Margaritescu
[09.Jan.08 17:02]
Sunt total de acord cu propunerile Alinei si in plus as mai adauga sa se introduca o motivatie atunci cand un text este respins sau "aruncat" in atelier de catre cel care a facut-o.
Si un al amanunt ar fi ca editorii sa fie cunoscuti, daca nu am gasit eu optiunea asta pe site...mii de scuze

 =  .
Adela Setti
[09.Jan.08 17:07]
Un corector ortografic/gramatical automat, pentru că e jenant câte greșeli (typo și - mai ales - nu numai) se pot face pe aici.
Mulțumesc.
Adela

 =  asta
Liviu Nanu
[09.Jan.08 17:10]
1. Continuarea proiectelor pe hîrtie începute (antologiile tematice)
2. Realizarea unei reviste. Acest proiect a fost anunțat încă de acum 2-3 ani dar nu s-a realizat.
3. Revigorarea librăriei virtuale și încurajarea celor care vor să publice în volum
4. Relansarea cenaclului și a taberelor de creație. Înființarea unei asociații cu personalitate juridică, care să se ocupe de finanțarea proiectelor.
5. O echipă de editori cu competențe bine stabilite pe genuri literare
Mai sînt și alte aspecte dar mă rezum la acestea care mi se par cele mai importante.

 =  cam astea ar fi
Alina Manole
[09.Jan.08 17:30]
1. Sa ramana design-ul actual, e un avantaj obisnuinta, aici.

2. Sa ramana si stelutele, ca ne-am obisnuit si cu ele. Ce ar fi poezie.ro fara stelute?!

3. La membri - lista autorilor - nu ajuta la nimic ordinea alfabetica, mai ales ca muuulti dintre ei nu mai deschid de ceva vreme sitele si nu sunt deci reprezentativi pentru site. Sa fie cum facusesi candva, in ordinea numerelor de pe tricou.

4. Sunt unii autori buni si recunoscuti si care pe poezie.ro au nivel de marinar sau de scafandru. Cauza cea mai frecventa: orgoliile, din ambele parti. Insa tot poezie.ro pierde prin faptul ca ei nu au acces la diferite facilitati tehnice. Fusese vorba candva, pe vremea cand eram editor aici, sa se scada nivelul celor care nu mai au activitate. Mare greseala. Pentru ca oamenii - cei mai multi - nu uita de unde au plecat si se vor intoarce mereu. Am observat asta la mine, la Nia, la Silvia, la Filip, la Carina, la Motzoaca, la altii, de pe vremea "aceea". Una e sa vii si sa vezi ca ai acelasi nivel si alta e sa nu mai gasesti butonul de stelutar sau sa astepti aprobarea unui comentariu o zi intreaga. Imi e de textul acela la care am comentat si care poate castiga prin comentariul meu [ca de aia l-am facut, nu?].

5. Acum cu blogurile. Multi ne-am retras pe bloguri, pentru ca acolo suntem proprii nostri editori. Sunt bloguri ale unor autori cunoscuti pe poezie.ro si care au sute de cititori zilnic. Ar fi o idee de promovat, parteneri media or smth.

5.1. Comentariile. Vremurile se schimba. Citesc aici comentarii rigide si din care nu retin nimic. Citesc prima jumatate din primul cuvant dintr-un comentariu semnat de X, bun poet, insa inchistat intre anumite norme create pe poezie.ro. Un comentariu scris mai personal e pus in offtopic. Ramane ce: un limbaj rigid si plictisitor, plin de idei pohetice care au mai fost spuse, cu alta palarie, de enshpe ori.

5.2. Spatiul de scris comentariul sa fie ceva mai mare de 6-7 randuri, cat e acum.

5.2. Multe texte mediocre in pagina de texte, iar acesta e principalul aspect care incomodeaza accesarea literara a site-ului. Ar mai fi necesara o sectiune de mijloc, ceva intre "Texte cu adevarat literatura" si "Atelier", iar pentru acest lucru nu ajuta sectiunea "Reco".

Cam atat, deocamdata. Succes.

 =  iete parere
Jipa Lavinia
[09.Jan.08 17:29]
de acord cu Nanu, in cea mai mare parte.

as mai adauga stergerea conturilor facute la plesneala plus marirea numarului de editori si stelutari.
ar trebui si o lista cu editorii, in definitiv, avem si noi muritorii de rand nevoie sa injuram pe cineva:)

n-am priceput de ce s-a renuntat la "subiecte fierbinti" de exemplu. polemicile, indiferent de tema, aduceau cel putin ceva agitatie pe aici.

a, si poate se face ceva si cu biblioteca virtuala. poate.

L

 =  :)
Costin Tanasescu
[09.Jan.08 17:33]
eliminarea urgentă a "sistemului steluță". acesta impune un pupincurism și un alt sistem, al "trocului", nemaiîntâlnite vreodată într-un mediu literar.

resuscitarea grupului editorial(care, eu personal, cred că e în moarte clinică.(știu, voi fi aprig combătut dar acțiunea ta, Radu, aici de față, mă cam îndreptățește să cred asta.)

adoptarea unui nou regulament interior, sau "apdatarea" celui existent.
(asta se leagă cumva de prima cu steluța...)

în rest... nu știu daca aș putea să mă gândesc la mai mult. eu sunt un pesimist notoriu. chestia e că ce-am propus eu acum nu e nou. s-a tot strigat pe-aici, în mase mult largi...
succes!





 =  privatizare :D
sebastian brei
[09.Jan.08 18:36]
prima tentatie a fost sa ma duc spre ce a spus alina livia lazăr, dar mi-am dat seama ca e elitism si e utopic. ceva care sa copieze clubliterar si cred ca nu exista sanse de reusita. poate s-a pus problema ca siteul sa fie permanent alternativa la ..., ceea ce cred ca total gresit.
atunci formula a venit cumva de la sine in sensul de dezvoltare n sens comercial, chestie care sa fie compensata eventual cu promovarea si cultivarea de tineri cu potential care nu sunt inca f buni si nu scriu inca in alta parte (la modul de a dori sa ramana in continuare aici). sigur sistemul de recompense/pedepse e unul deficitar, in mare parte datorita editorilor/stelutarilor (banuiesc), dar asta cred ca e greu regrabil.
mai in gluma mai in serios as vinde 25% din proiect unui investitor, as baga reclame pe aici si as solicita vizibilizare etc.

 =  semn
Carmen-Manuela Macelaru
[09.Jan.08 21:17]
1. ideea cu revista este buna, intretinerea ei sa se faca dintr-un fond perceput de la cei care au conturi permanente.
2. sistemul de recompensare a poemelor este bun, incurajeaza, concurenta intre poeti e binevenita.
3.recompensarea prin stelute sa se faca, de exemplu numai in 24 de oare de la postarea poemului timp in care autorului creatiei sa nu i se cunoasca numele, sa apara pe pagina doar
poemul astfel incat nimeni nu stie pe cine recompenseaza, decat dupa 24 de ore, astfel se recompenseaza poeme ci nu doar nume.din punct de vedere tehnic este posibil.
4. ar mai fi varianta ca fiecare cititor cu un cont permanent sa dea un anumit punctaj unui poem si la un anumit barem deja stabilit sa apara o steluta, astfel oricine apreciaza un poem poate da plus sau minus puncte.la aceasta varianta exista insa un risc, recompensarea nu e facuta de persoane avizate ci doar de cititori.
mcm

 =  ...
dorin cozan
[09.Jan.08 21:55]
1. obligativitatea unui text argumentativ al editorului care recomanda un text
2. realizarea unor concursuri periodice cu tema impusa, care sa incurajeze experimentul literar; eventual, castigatorii publicati intr o antologie sau revista on line
3. mai multe posibilitati de editare in pagina de autor
4. realizarea unei sectiuni de traduceri sau a unei sectiuni care sa permita tuturor membrilor sa voteze, de ex, cel mai bun text al lunii sau cel mai bun autor etc
5. promovarea site ului in mass media; eventual, prin (re?)infiintarea unui radio

 =  succes!
dorin cozan
[09.Jan.08 21:44]
1. ogligativitatea unui text argumentativ al editorului care recomanda un text

2. efectuarea unor concursuri periodice care sa incurajeze experimentul literat; eventual, castigatorii sa fie publicati intr o antologie sau revista on line

3. mai multe posibilitati de editare in pagina de autor

4. infiintarea unei sectiuni de traduceti si/sau a unei sectiuni care sa permita tuturor membrilor sa voteze, de ex, cel mai bun text al lunii sau cel mai bun autor etc

5. promovarea site ului in mass media, eventual prin (re?)infiintarea unui radio

 =  erate
dorin cozan
[09.Jan.08 21:46]
literar*
traduceri*

 =  .
Alberto M. Popesco
[09.Jan.08 22:00]
Dupa 1 an de agonia, aceste sunt cele 5 prb cu_care ma confrunt eu
1. incompetenta
2. pupincurism
3. spaga
4. prostie
5. lispa(saracie) inspiratiei

sistemul stelutelor e bun si eficent, cel al recomandatelor scartaie: uneori promoveaza false valori

cred ca e necesar multiplicare cu 2 a numarului cenzorilor
+ cresterea numarului de stelutari

 =  agonia
dan herciu
[09.Jan.08 22:55]
1)am citit propunerile de pana acum si foarte interesante imi par cele ale lui Carmen Manuela Macelaru in special punctul 4;as completa doar: daca se poate ar fi binevenita introducerea unor stelutze (de ex. albastre:) care sa fie acordate de cititorii poeziei respective (la un anumit barem )chiar daca au pareri neavizate (daca doriti un fel de premiu de popularitate)..sistemul de stelutze e foarte bun dar e subiectiv...pot ( ipotetic vb.) aparea situatii de genul: mi-ai dat stelutza poftim stelutza inapoi :)... 2)sunt de preferat si explicatii la poeziile trimise in atelier si la cele recomandate.
3) frumoasa ideea cu revista
4)libertatea comentarilor (exceptand cele vulgare) sau formarea unui spatiu pentru polemica
5) mult succes!!!

 =  chiar transparente si comunicare....sper...
ioana matei
[09.Jan.08 23:14]
electronica... precum cea pe care o "reclamati" sincera si deschisa...domnule Radu Herinean... eu am o *obsesie*... a oglinzii...

 =  Alberto, ceea ce spui tu e grav!!!
Radu Herinean
[09.Jan.08 23:14]
Alberto, inițial m-am speriat când am citit comentariul tău dar apoi am citit cu atenție și nu pot să zic decât că îmi pare rău pentru tine. Aș vrea să putem face ceva, însă cu problemele 1,2,4,5 nu prea avem cum să te ajutăm dar sunt convins că poți face un efort și vei reuși să ți le rezolvi până la urmă.

În ce privește problema 3 te rog să îmi spui public/privat cui ai dat (cine a cerut) șpagă și promit să anunț personal autoritățile.

 =  ioana matei ?
Radu Herinean
[09.Jan.08 23:18]
Ioana, nu vreau să mi-o iei în nume de rău, dar tu dacă citești ce ai scris în comentariu înțelegi ceva din el?

 =  spaga se referea la micile favoruri care se fac pe aici
Alberto M. Popesco
[09.Jan.08 23:23]
pentru a obtine un comentariu pozitiv/stea/recomandare.
nu-mi cere exemple. eu insumi pot fi un exemplu, asa ca se vezi ca-mi vad barna din ochi :D

prin favor inteleg o atitidune obedienta fata de un stelutar sau editor

 =  mulțumesc sincer pentru comentarii
Radu Herinean
[09.Jan.08 23:25]
mulțumesc sincer pentru comentarii și aștept în continuare să vină, și pot să spun că am reținut deja destule idei care sunt constructive chiar și din comentariile "răutăcioase".
sunt de asemenea multe idei foarte bune pe care le-am avut deja și pe care am început să ne chinuim să le punem în practică.
există și puncte în care opiniile sunt diametral opuse dar cred că punând totul cap la cap și continuând să recepționăm acest feedback vom reuși să facem câtiva pași înainte.

în privința uneia dintre sugestii pot deja să dau un răspuns, e vorba de raftul poezie.ro. Liviu Nanu a propus să reactivăm librăria online și în ultimele 2 săptămâni am găsit câteva soluții practice foarte bune pentru a reporni magazinul de carte. O să vorbesc direct cu mr. Anton să vedem dacă dorința lui comportă și o disponibilitate de implicare/coordonare pentru proiectul respectiv :). Și nu doar pentru acel proiect.

Linia rămâne deschisă...
radu

 =  jalnic...
ioana matei
[09.Jan.08 23:48]
la care dintre comentariile mele va referiti, domnule Radu Herinean... ca toate au aparut aproape simultan, desi exista un decalaj temporal intre ele (nu doar, ci poate si intre perceptie si forma ei de manifestare-raspuns)...

 =  astept...
ioana matei
[09.Jan.08 23:48]
afisarea mesajului meu anterior...daca nu, alte mesaje explicite... electronic...bineinteles...

 =  foarte greu
Dana Banu
[09.Jan.08 23:57]
părerea mea e că regulamentul actual e bun mai cred că puțini îl citesc și că el nu e respectat, am asistat cu toți la flagrante încălcări ale lui(de exemplu steluțele galbene acordate de același steluțar aceluiași membru poezie.ro, comentarii neelaborate justificatoare de stele etc)

pe de altă parte, faptul că poeți cu un real talent au ajuns să aibă nivel scăzut și au fost "exmatriculați" de aici în urma comentariilor "ciudate" pe care le-au lăsat e iarăși oarecum aiurea, cred că oamenii care scriu, creatorii în genere, au perioade și perioade, nu pot fi obligați să devină peste noapte critici literari și oameni de o obiectivitate perfectă

mediul virtual rămâne un mediu alunecos...

ce pot să spun și spun:

1. editorii ar trebui să fie anonimi, e dificil, penibil, chiar de prost gust(mă gândesc) să vezi coruri de aplaudaci sub textele lor, să-i vezi recomandați de n ori, e dificil și chiar penibil să fie expuși în văzul lumii absolut dezbrăcați, editorii ăștia sunt până la urmă niște autori, cred că au dreptul la niște păreri sincere;

2. offtopicul există deci trebuie să funcționeze pentru toți în aceeași măsură, nu văd de ce se scade nivelul unor autori de talent pentru comentarii de offtopic, să fie trecuți în offtopic și gata...nu să li se scadă nivelul;

3. cenaclul ar trebui să funcționeze, dincolo de toate poezie.ro e o comunitate de oameni reali;

4. eu, dana banu, VREAU să li se redea nivelul unor membri care au dat texte, comentarii și mai ales culoare agoniei.ro(ioan peia, mihai zabet, dumitru cioacă genuneanu, andu moldovan, și alții pe care nu mi-i mai aduc aminte în acest moment sau nu îi știu) în cazul lor cred că punctul 2 de aici ar funcționa perfect;

5. cred că un forum valabil nu ar strica, cine vrea să se lupte ar avea acolo spațiu de desfășurare


pe moment cam asta ar fi

și da, e foarte greu, trăim aici într-o lume virtuală unde totul este posibil, niciun regulament nu va nivela orgoliile, frustrările și mai ales, înainte de toate, talentul

vă salut cu zâmbet integru

PS: am efortat un răspuns în fix 5 minute(mai am 5:))

 =  completare...
ioana matei
[10.Jan.08 05:16]
la unul dintre mesajele mele... "toate au aparut simultan"... adica doua... unul offtopic...am facut aceasta precizare pentru a nu se considera ca...bat campii...am inceput sa fiu foarte atenta la detalii... multumesc agonia!

 =  what to do
Traian Rotărescu
[10.Jan.08 01:34]
ordinea punctelor nu conteaza dar ar fi bine ca:

1. primul comentariu al fiecaraui text recomandat sa apartina editorului care l-a propus. Doar nu e nimic rusinos in asta, ba din contra :)...anonimatul nu foloseste nimanui. Nu trebuie sa fie un comentariu elaborat de stea "galbena" ci sa contina strictul necesar: Eu, cutare, am ales acest text.

2. Definitivarea bibliotecii vituale, prea des radical revizuita, ma refer la faptul ca, odata textele introduse, conform regulamentului sa nu mai dispara cum s-a intamplat pana acum (doar in cazul in care un fragment este introdus de mai multe ori)

3. Retragerea stelelor nemeritate, care sfideaza deseori regulamentul.(unul pt toti si cred ca e unul foarte bine ales) Aceste texte "de cumetrie" intrucat beneficiaza de mai multe afisari, tocmai pt ca atrag atentia, aduc un foarte mare deserviciu imaginii site-ului, per ansamblu, atunci cand vizitatorii care nu si-au deschis cont (dar care POT fi personaje importante din dfera culturalo-literara) inta din curiozitate si considera ca "mai bine nu se poate" avand la dispozitie acel material promovat fradulos. Ramane o publicitate negativa din cauza nonsalantei cu care unii stelutari acorda distinctiile cu cinci colturi.

4. Odata clonele depistate sub textele postate sub falsele identitati sa apara numele REAL al autorului, fara a fi sterse. S-ar pune capat banuielilor si acuzelor nefondate. E absolut corect sa existe transparenta in cazul celor care scriu "pe mai multe voci", masura respectiva nu trebuie considerata un semn de oprbriu la adresa celor care sunt vzati, cred ca asta i-ar incuraja pe multi sa fie mai curajosi.

5. Crearea unei colectii/antologii publicabile in care fiecare stelutar sa propuna un numar de texte care i-au atras atentia de-a lungul activitatii sale.

PS. A ramas valabil proiectul acela cu doua versiuni ale agoniei, dintre care una rezervata numai membrilor de la un anumit nivel in sus? (105 sau 120, nu mai retin)

 =  Inițiativă binevenită
Mihai Cucereavii
[10.Jan.08 09:37]
Propun:
- eliminarea nivelelor;
- aprecierea textelor cu steluțe de către orice membru al site-ului.


 =  ...
laurentiu enache
[10.Jan.08 09:55]
ceea ce lipseste site-ului este chiar ideea de cultura ! la mase ma refer fac exceptie unii si alberto

 =  Criterii
Anca Margaritescu
[10.Jan.08 12:28]
Sa existe in regulament o lista cu criteriile de selectie al editorilor si al modului in care se face incadrarea textelor

 =  Criterii
Anca Margaritescu
[10.Jan.08 12:28]
Propun sa se faca o lista cu editori, si cu criteriile de selectie ale acestora precum si cu creiteriile de incadrare a textelor si de acordare a stelutelor

 =  criterii
Anca Margaritescu
[10.Jan.08 12:03]
1. sa se faca o lista cu editorii
2.La sectiunea Regulament sa se includa criteriie de selectie al editorilor
3.La sectiunea regulament sa se includa criteriile de selectie, incadrare si acordare a stelutelor

PS: este a treia oara cand trimit acest mesaj si nu se pune pe site, acest fapt nu poate sa evidentieze decat neseriozitate, lucruri care se ascund, pupincurism(despre care au mentionat si altii inaintea mea) etc etc.
PPS: mentionez ca voi trimite acest text pana o sa apare pe site sau il voi face cunoscut sub o alta forma.

 =  2 propuneri
Bogdan Nicolae Groza
[10.Jan.08 12:31]
1. trebuie facut ceva ca sa nu te deloghezi cand scrii direct pe site un comentariu ceva mai lung. Cand dau apoi "trimite" imi zice ca m-am delogat si trtebuie sa reiau uneori comentariu, fara aceeasi acuratete sau inspiratie, si de multe ori renunt sa mai recomentez respectivul text.
2. din cand in cand, cum bine sesiza cineva, se practica procedura "plagiatului' unor autori. Trebuie facut ceva pentru a se limita acest fenomen si plagiatorii sa fie pusi pe lista neagra, nu numai in spatiul virtual, de unde-si pot retrage textele, ci si pe "paper" in diverse ziare sau reviste. stiu ca propunerea asta e usor fantezista insa o supun atentiei si dezbaterii
In rest, sa auzim de bine

 =  alte idei
Liviu Nanu
[10.Jan.08 13:18]
Dacă nu se poate o revistă, măcar un buletin informativ literar (cultural) periodic (lunar, trimestrial) care să cuprindă cele mai vizionate texte literare (cu comentariile aferente), recomandările editorilor, pagini cu profil de autor, evenimente (cenacluri, lansări de carte, expoziții), critică literară, eseuri.
Librăria virtuală stagnează, Radu, ai cîștigat pariul cu mine. Eu eram mai optimist, spuneam că din cei 15.000 autori (cîți erau înregistrați atunci) nu se poate să bu fie interesați și de carte, măcar 100-200. Iată că m-am înșelat, sînt stocuri de carte neatinse în depozit.
Dacă este cazul revin.

 =  Anca?
Radu Herinean
[10.Jan.08 13:23]
Anca, relaxeaza-te, toate comentariile tale au fost afisate si ai primit raspuns (in offtopic) chiar si la cele care nu aveau ce cauta pe acest text.

 =  Radu
Anca Margaritescu
[10.Jan.08 13:34]
Da, trecuse cam o ora si nu se afisase nimic.

 =  parere
Manolescu Gorun
[10.Jan.08 16:27]
1. Poate, totusi, se gaseste o modalitate ca unii autori extrem de interesanti carea au „pacatuit” (Peia, Andu Moldovan, Zabete, Orasanu…) sa fie „iertati”, eventual cu avertismente (ultime) de rigoare. Le simt lipsa (si, cred, nu numai subsemnatul).
2. O revista online a Agoniei pare a fi nu numai bine venita, dar si necesara. Cred ca o rubrica de „filozofie” a unei astfel de reviste ar fi o deschidere benefica. Este cazul „Egophobiei” care a inceput sa fie listata la http://www.romanian-philosophy.ro/newsletter/ gestionata de facultatea de Centrul pentru Fundamentele Modernitatii Europene din cadrul Universitatii din Bucuresti (FME) si Societatea Romana de Fenomenologie (SRF). Este, dupa cunostintele mele, singura revista de cultura generala (nu numai online) care detine o astfel de rubrica in care apar si unele texte filosofice de un nivel acceptabil care nu se adreseza numai unui segment ultraspecializat. Cu atat mai mult cu cat printre membrii Agoniei exista o multime semnificativa de autori de formatie „filosofica”. De asemenea, in cadrul Agoniei, asa cum este ea la ora actuala, o sectiune cu texte filosofice cred ca ar fi utila (colectia nou infiintata de „filozofie” nu cred ca este suficienta).
3. Cenalul….Simt lipsa intalnirilor de la Deko. Poate nu chiar saptamanale. Poate la doua saptamani. Si mai spre primavara.
4. Poate se gaseste o modalitate de "recompensare" cu "*" (de alta culoare dcat cele deja existente) pentru textele care depasesc, de exemplu, 1000 de accesari

 =  numai atât
florian stoian -silișteanu
[10.Jan.08 16:33]
doresc să am răbdare și să fac referire strict la această cerință.incă fac demersul. dacă dreptul de a spune ceva există așa cum se și întâmplă iată în casa herineanului atunci o fac. spun casa herineanului fiindcă așa cred că mă aflu în casa cuiva care a creat ceva prin ușa căruia sau căreia am și dat năvală. am găsit la liviu nanu dorință de a vedea pe hârtie cărți și reviste.minunat zic și eu numa că de dorim a pune pe masă trebuie să muncim să câștigăm bănuți că nime pe moaca nimic nu face.apoi am zărit la dana banu dorință de pune repune în drepturi zabeții da să se pună numa că așa cum am luat cunoștințe despre plagiat io nu cred că zabetu dorește da nu te joci cu tupeu.apoi indiferent ce a face herineanu de mulțămit popoarele toate imposibil a fi.doresc cuprinzând în cele cinci întrebări numai una și aceasta o formulez ca și când nu ar fi nevoie decât de a fi simțitor și respectuos, intergu și înălțător, recunoscător și încercător de drept cu semenu care pune sămânță pe aici să ne respectăm unii pe alții să nu luăm în batjocură dar nici să lăsăm deschis fereastră oricui și că toate acestea nu le putem învăța ci numai afla mai întâi.

nu văd de ce sa nu se afle în văzul lista cu editorii...adecă așa ce a scris omu ce răsplată a fi având pentru precum și altele...că după cum știu în față rânduiala se află după merite. an nou frumos și liniștit precum iarba în bătaia vântului doresc dumneavoastră

 =  agSugestii
Csiborg Mirco
[10.Jan.08 18:47]
Eu sunt mai nou pe aici, dar din experienta de pana acum site-ul mi-a lasat impresia unei neclaritati a scopului si a unei nu prea bune delimitari functionale. Agonia incearca sa fie (cel putin) doua lucruri deodata: atelier de creatie si loc unde se publica. Cred ca eventualele probleme si nemultumiri de aici vin. Pe mine ma intereseaza mai mult functia de atelier unde se comunica, se critica, se face schimb de idei si propunerile pe care o sa le fac merg mai mult in directia asta.

1. Nivelele de acces la capacitatile tehnice n-ar trebui sa aibe legatura cu calitatea textelor, vechime etc. Cred ca un sistem care are pe un nivel toti autorii(ii voi numi in continuare agAutori), pe altul criticii(in continuare agCritici) si eventual pe un supernivel unu-doi Guru sau Sensei sau mai stiu eu ce alt Mare Preot(in continuare voi fi un pic prudent si nu-l voi mai numi deloc) ar fi mai simplu si mai eficient.
2. Sa se renunte la sistemul cu Atelier si Pagina de autor axat strict pe evaluarea fiecarei lucrari in parte si sa se treaca la un sistem de clasificare a agAutorilor in 3 clase, ceva in genul agonici incepatori(entry), agonici agonizatori(middle) si agonic extazianti(high) cu un sistem de promovare/degradare transparent(asta va trebui elaborat cu grija, bazat in principal pe sistemul de evaluare - vezi pct 3). Clasificarea sa fie dinamica, reevaluari sa se faca odata la 3 luni pentru aia mici, odata la 6 luni pentru aia mijlocii si odata la 1 an pentrua aia mari.
Lista textelor publicate sa apara pentru fiecare clasa pe o pagina separata, pe categorii: poezie, proza, articol, etc. Clasele astea ar putea fi vazute ca analoage ligilor de la fotbal.
Ar fi frumos sa existe un fel de obligatie a celor din clasele superioare/agCriticilor de a trece pe la cei din clasele inferioare sa le lase cate un comentariu, sa-i ajute.
3. Evaluarea textelor sa fie impartita in doua categorii: evaluarea agCriticilor si evaluarea populara. Evaluarea populara s-o poata face orice utilizator(agAutor, agCritic etc) plasand textul pe o scara de la 1 la 5(sau de la 1 la 10) asemanator stelutelor de la www.imdb.com. Evaluarea facuta de agCritici sa semene cu cea da la www.rottentomatoes.com (thumbs up/thumbs down) si sa conteze pentru evaluarile periodice pentru trecerea dintr-o clasa in alta. Cred ca ar fi interesant de vazut diferentele(normale de altfel) dintre clasamentul de popularitate si aprecierile agCriticilor. Orice evaluare sa se poata face doar insotita de un comentariu, dar sa nu fie necesar ca fiecare comentariu sa contina si o evaluare(populara).
*Sugestie pentru clasificarea agAutorilor
Un sistem pe puncte in care sa se recompenseze textele bune si sa se pedeseasca cele rele.
Cel mai simplu exemplu posibil: +1 punct pentru un thumbs up/ -1 punct pentru un thumbs down.
Se poate lua in considerare doar activitatea pe site, sau si cea inafara lui(carti, reviste), pentru aceasta agCriticii putand acorda de asemenea +/-n puncte.
4. Miscelaneous:
- tratamentul clonelor si plagiatorilor sa fie nemilos
- sa se publice undeva un articol tehnic despre ce-i aia plagiat ca am observat ca-s cam vagi cunostintele in domeniu, ceva in genul http://www.indiana.edu/~wts/pamphlets/plagiarism.shtml (eventual pot sa trimit un mail la astia, sa cer voie, sa traduc chiar acest articol si sa-l trimit, let me know)
- spell-check ar fi binevenit, dar numai daca nu ingreuneaza prea mult pagina
- in ferestruica ce apare la trecerea cu cursorul peste titlul unui text din lista de texte publicate sa apara si numarul de comentarii
- nu vad rostul unei rame separate pentru comentarii, cu scrollbar separat, e obositor
- ar fi necesara validare on-the-fly a datelor de la inscriere pentru ca in cazul duplicatelor (de exemplu nume) afli doar cand dai ENTER si trebuie s-o iei de la capat cu tot ce-ai scris
- link pentru noutati IT, jocuri? ziceam de ambiguitate functionala.
5. Functia de publicare - aici apar agEditorii. Lunar(sau bilunar, experienta va arata care-i cea mai buna frecventa) sa se publice intr-un loc de cinste de pe site cate 10 texte pentru fiecare clasa de agAutori alese de corpul agEditorial. Pe lista selectiilor penrtru fiecare clasa de agAutori sa fie texte din orice categorie(poezie, proza, eseu, etc). Textele sa fie alese pe criteriul "cel mai interesant pentru utilizatorii agonia(agCititori)" independent de scorurile de popularitate si/sau apreciere agCritica si sa fie insotite de un mic text de prezentare.

 =  membership fee, advertising fee, incentives and penalties
Anca Anghel Novac
[10.Jan.08 23:05]
Eu propun:

- membership fee pentru membrii de un anumit nivel ( e vorba de cei cu nivel de la 100 in sus; pe cei din atelier sa-i lasam sa scrie fara taxa).

- payment for publishing on the paper

- payment for publishing online ( why not ? pana cand o sa-si faca unii reclama for free ? just wonder...:)

- incentives for the editors in functie de numarul de texte aprobate si activitate in general; penalties pentru magarii

- penalties pentru magarii facute de fiecare membru poezie.ro





 =  in afara concursului
cornel marginean
[10.Jan.08 23:54]
De o zi sau doua ma gandeam la spatiul virtul de pe poezie. ro si la soarta lui. Din noiembrie 2001 are Radu Herinean primul text ( m-am uitat) si din octombie 2002 il am eu. Ii stiu pe toti cei evocati aici (mai sus) si stiu si generatiile de dinaintea lor. As putea sa scriu o mica istorie a mersului saitului, de la ce se scria aici in 2002 si cum se discuta, si curbele stilistice si de continut ideatic ai celor 6 ani parcursi, ( cu un efort, bineinteles).
Ma gandeam: daca Radu se plictiseste sau se infurie pe lume si renunta la poezie.ro ce se va intampla cu cei 6 ani de scris, ai mei. Intr-o zi caut poezie si gasesc un anunt ca gata, a disparut totul. Inseamna ca trebuie sa-mi pun la adapost textele intr- o carte, provinciala, impartita la prieteni, platita cumva, dar macar ramasa prin hartie. Aici e diferenta dintre scrisul virtual, inventat, si scrisul real, cel cu cerneala tipografica.
Mersul saitului urmeaza mersul intregii omeniri, dublate acum si in spatiul virtual. Totul este firesc. E o problema de filozofie a viitorului: cum se va organiza o comunitate virtuala de hominizi. Nu stie inca nimeni care vor fi principiile si ce se va sedimenta intre real si virtual. Ce e trist aici ? Ca ceea ce se petrece intr-o comunitate de pe net este identic si intr-o comunitate reala, doar ca aici mizeriile, orgoliul si toate trasaturile noastre negative, nu se mai pot ascunde in taceri, zambete si alte ascunzisiri mestesugite de comportamentul din lumea de afara, aici totul e la schimb, in valuta obligatorie, numita ,,informatie,,. Iar informatia aceasta se VEDE.
Inca aici e o liniste de mari proportii in comparatie cu alte comunitati de pe net, pentru ca sunt cu zecile, in toate domeniile. Sotia mea este pasionata de flori si este membra a unor comunitati virtuale legate de flori, dar ce se petrece acolo, din ceea ce –mi spune ea, in domeniul acesta al orgoliilor si al iesirii la iveala a partilor grele, umane, este de nedescris.
Eu m-am ales din aceasta interventie cu o idee: comunitatile virtuale umane, deja visez sa scriu un eseu despre asta, candva. E clar ca viitorul acolo duce spre aceste comunitati, bizare acum.

Legat de creatia literara de pe sait, ea reprezinta directia majoritatii, asa ca nu prea poate fi dirijata de cineva anume. E o tranzitie, cei de moda veche sunt dezavantajati si mai pleaca sau doar privesc. Ca si mine. E si explicatia ca mai sunt pe aici. Cei ramasi, multi si activi, merg intr-o directie pe care nici ei nu o cunosc.

Draga Radu, daca reusesti sa tii carma ca pana acum este bine, ajunge, pentru ca de fapt, nu se poate mai mult. Asa e facuta lumea.

Cu stima

 =  propunere.
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
1. nu-mi place ca dupa atatia ani de truda daruire si sacrificiu sufletesc costin tanasescu nu este editor.
2. mi se rupe sufletul cand vad ca nu ii da nimeni macar 120 lui costin tanasescu.
3. m-au deranjat foarte mult nedreptatile care i s-au facut lui costin tanasescu de cand este pe site mai ales ca in zecile de randuri cand s-a retras nimeni nu a plans dupa el.
4. mi se pare cumplit ca la postarea textelor sa nu existe in afara de "versuri, proza, personale, articol, eseu" si optiunea de "costin tanasescu" pentru ca foarte multa lume ar vrea sa-i scrie.
5. un post de radio afiliat cu poezie.ro care dimineata sa-si deschida programul prin poezii recitate de acelasi costin tanasescu timp de o ora.

 =  ...
Mihai Tița
[11.Jan.08 01:06]
tocmai mi-am dat seama ca nu mai am ce cauta aici

 =  Toșa
Costin Tanasescu
[11.Jan.08 18:28]
începi să-ți revii. Dacă ai mai umbla și pe la gramtică aș fi și mai mulțumit. Have a nice day! :)

 =  parere
Dana Mușat
[11.Jan.08 09:25]
Eu o să postez aici, chiar dacă am nivel, ca să vadă tot colegul de pe agonia.ro.

În primul rând eu susțin ideea steluțelor, pentru că nu ea este de vină, ci oamenii care o pun în practică.

În al doilea rând, cred că existența mai multor editori ar face ca site-ul să funcționeze mai bine, fiind mai bine organizat. Cred că este greu și pentru ei să vizualizeze zeci de texte și comentarii zilnic.

În al treilea rând, sunt o grămadă de persoane care își merită nivel mai mare, conform regulamentului, dar nu-l primesc și nu o să pun asta pe rea-voință, ci pe faptul că probabil nu există timp pentru o verificare. Să nu uitmăm că munca editorilor este voluntară.

În al patrulea rând, nu știu dacă ați observat, dar textele pe care le-am înscris cu toții în bibleoteca virtuală, nu ne mai apar în pagina personală. Cred că după ce s-au făcut ultimile modificări site-ului. În fine, pe mine nu mă deranjează, dar consider că este o disfuncționalitate.

Și în al cincilea rând...noi să fim sănătoși. Cu dispute și cu tot, ăsta a fost primul site pe care am postat.


Toate cele bune!

 =  sugestii
Costel Stancu
[11.Jan.08 09:51]
Sugerez ca totul să rămînă neschimbat. De ce? AGONIA este un joc în plină desfășurare. Schimbarea regulilor în timpul jocului duce la buimăceală. Jucătorii ajung să se fluiere între ei și, în cele din urmă, să bată arbitrii editori. Jocul se sfîrșește, spectatorii pleacă dezamăgiți, rămîne doar gustul amar al neputinței de a mai îndrepta lucrurile.Unii membri propun schimbări substanțiale de formă și fond. Această, să-i zicem,"cosmetizare" forțată a AGONIEI poate provoca plăcerea unora ori indignarea altora. La fel ca și pînă acum. Atunci ce rost are să complicăm regulamentul cu ce ne trece fiecăruia prin cap? Scopul site-ului nu e să bandajeze orgoliile rănite ale unora ci să promoveze literatura de valoare. Cred că ar trebui să ne putem baza unii pe sinceritatea, chiar anonimă, a altora.Frustrările, se vede că sînt, vin din partea celor care-și pun neputința pe seama așa-zisei rele voințe a celorlalți.or, în multe cazuri, e deajuns să-i deschizi pagina, să citești și să vezi că oul nu va scoate niciodatp pui. Păi de unde, dacă n-a avut niciodată sămînță? Ne mulțumiri vor exista indiferent de cîte ri se modifică regulile AGONIEI. Care, Doamne ferește, nu sînt perfecte. Însă nu micile imperfecțiuni fac marile delicii? S-ar putea să greșesc. Obișnuința e a doua natură, nu-i așa?
Am totuși o mică sugestie: fiecare autor să-și menționeze niște minime datr bio-bibliografice. Site-ul are și un scop informativ. Am întîlnit oameni care citesc literatură de pe AGONIA fără să participe activ la viața acesteia. Respectivii oameni vor uneori detalii despre autori, îndeosebi despre cei preferați. Nu înțeleg de ce unii agonauți se sfiesc să arate ceea ce sînt. Doar sîntem pe un site literar,adică între cunoscători, nu la piață!
În ceea ce privește celelalte propuneri de îmbunătățire a Agoniei (revistă, antologii, librărie virtuală, etc...) sînt de acord însutit.
Eu zic să nu ne pripim.
Cu gînduri bune, Costel.

 =  Parerea mea
Lacatus Daniel
[11.Jan.08 11:41]
Agonia.ro a fost odată un spațiu virtual plin de armonia, s-a prostit rău, foarte mulți dintre scriitrii de valoare au ales să părăsească acest loc, mulți se simt umiliți că sunt nevoiți să aștepte două zile ca textul să le fie acceptat, cunosc două cazuri. Foarte mulți își dau steluțe între ei și își spun dragalasenii, offtopic, pe lângă text.

 =  tosha
laurentiu enache
[11.Jan.08 10:55]
eu as face cenaclul "Costin Tanasescu"

 =  ~
Anca Margaritescu
[11.Jan.08 12:06]
Cu cea mai mare placere va spun....la revedere!

 =  000953
claudiu banu
[11.Jan.08 12:56]
la subiect:

- să apară categorii de genul: minimalism, suprarealism, postmodernism, douamiism, nouazecism etc etc etc atribuibile de autori sau editori, si cu link undeva in pagina principală sau în pagina de autor sau sau sau.... a.î. un vizitator/cititor sa găsească mai ușor texte care se vor (în)scrise într-o categorie anume. Separatie, segregatie,disociere....primesc, dar să am o optiune să evit textele care nu mă interesează, fara să fac munca de arheolog, sau să pierd ore la rând citind texte banale.
- ierarhizarea editorilor... sa existe editori care fac editare asa cum e ea inteleasa in Dex nu pe site, sa apara cenzori care sa se ocupe de triere texte, persoane care sa indrume pe cei „exilati” in atelier.
- sa se puncteze /depuncteze comentariile si acestea sa contribuie la nivelul unui autor.
- mesagerie privata pe pagina de autor.
- posibilitatea ca un autor sa isi editeze comentariile proprii, plus posibilitatea sa gestioneze comentariile care apar la textele proprii.


 =  cinci
Adrian Suciu
[11.Jan.08 13:14]
1. Sistemul de recompense (stelute) nu are cum sa fie obiectiv; insasi peceptia literaturii este subiectiva, nu e cazul sa insist. Discutiile despre obiectivitate sint inutile. Pe de alta parte, stelutele sint motivante. Nu cred ca ar trebui decit stabilite citeva reguli in plus fata de cele actuale pentru ca sistemul sa devina (putin) mai functional. Le propun asa cum le vad: a. Un membru nu are dreptul de a acorda mai mult de o steluta unui alt membru in curs de... o luna, sase luni, un an de zile. Asta ar insemna, insa, adaugarea unei facilitati suplimentare la nivelurile peste 120, care sa-ti indice membrii carora nu le mai poti acorda stelute in intervalul respectiv, altfel argumentul "am uitat" poate fi cu usurinta invocat in sprijinul incalcarii regulii. b. Interdictia, pentru orice autor, de a avea simultan mai multe texte recomandate simultan in pagina principala. Aceasta interdictie ar aduce o serie de avantaje asupra carora nu insist.
2. Agonia, pe care o iubesc, sa-si defineasca mai pregnant conceptul. Propunerile de a deveni un site "elitist" le resping din start. Pentru scriitorii de elita exista suficiente debusee, de la reviste la edituri la mediul virtual. Cred ca ar trebui sa fim mai generosi, sa investim mai multa energie in descoperirea si promovarea unor debutanti talentati. E doar o propunere, n-am spatiu pentru toate cite le gindesc, dar mi se pare evident ca avem nevoie de un concept mai bine definit al intreprinderii. (Cind spun "noi", ma includ, in calitate de membru al comunitatii).
3. Problema clonelor s-ar putea rezolva foarte simplu prin restringerea facilitatilor acordate membrilor care nu au o identitate facuta publica si verificata. Majoritatea clonelor au un singur scop: generarea de comentarii si dispute pe texte. In spatele clonelor se ascund, invaribil, membri ai site-ului care au senzatia ca, prin activitatea "acoperita" sint machiavelici si-si debusoleaza "concurenta". Din punctul meu de vedere, comentariile la texte a tuturor membrilor fara identitate certa ar trebui sa intre la moderare. Atractia pentru clone s-ar diminua instantaneu.
3. Continuarea si diversificarea proiectelor "pe hirtie" adiacente agoniei. Aceste proiecte sint motivante, mai ales pentru debutanti si aduc nu numai un plus de vizibilitate ci si de prestanta intreprinderii.
4. Modul in care functioneaza sistemul editorilor, la acest moment, mie imi pare corect, cu o singura observatie. Chiar daca optiunile lor sint fatalmente subiective, ar trebui instituita oligatia ca fiecare recomandare sa beneficieze de o justificare. Sigur, un editor poate fi "injurat" pentru recomandare si justificare dar un editor trebuie sa-si asume acest risc in momentul in care-si asuma statutul de editor si subiectivitatea propriilor optiuni. Ideea anonimitatii editorilor, cu toate consecintele decurgind de aici, mie imi pare a nu se inscrie in spiritul agonia si ar genera o serie intreaga de probleme usor de imaginat.
5. Mai multa generozitate, mai putine bisericute, mai putine intrigi fara miza, si respectarea cu strictete a regulilor site-ului de catre TOTI membrii, indiferent de vechime si nivel de acces.
PS. Eu unul sint bucuros sa fie un membru al acestei comunitati, cu bunele si relele ei si nu-mi doresc un singur lucru: sa dispara intr-un viitor previzibil.
Cu toata buna credinta,
Adrian Suciu

+ erata
Adrian Suciu
[11.Jan.08 13:17]
erata: vroiam sa scriu, in ultima fraza, "sa NU dispara". :) si mai am un dezacord, dar nu insist, am scris pe fuga si "la prima mina". :)

 =  erata la erata
Adrian Suciu
[11.Jan.08 13:19]
:)) nu, fraza era corecta, negatia era in propozitia de dinainte. asa e cind scrii pe fuga si vrei sa spui prea multe. iertare. :)

 =  părere
Teodor Dume
[11.Jan.08 13:48]
am crezut și cred în acest site dar am mari dubii asupra obiectivității unor edituri în ceea ce privește clasificarea textelor postate.Eu personal am avut câteva incidente (spun tehnice ca să nu supăr pe nimeni.După maximuum 15-2o secunde de la postare textul mi-a apărut la "atelier", ori eu cred că este imposibil ca cineva în acel timp să lectureze un text de 30-80 rânduri, să-și facă o părere(cât de cât corectă) apoi să-l clasifice. Propun.
-când un text este clasificat "atelier" să fie însoțit de un motiv, o motivație scurtă
-trierea, clasificarea textelor pe un site de către editori nu mi se pare logică.Punctarea valorii fiecărui text o face cititorul prin numărul de afișări, și ei, editorii să supravegheze să nu se strecoare cuvinte care n-au nicio legătură cu poezia și literatura în genere
-revizuirea nivelelor, editorii să evalueze activitatea membrilor și să umble la nivele,unde este cazul, din trei în trei luni cel puțin
-introducerea unui corector automat, ar simplifica munca editorilor
- cred și sunt ferm convins că steluțele sunt acordate după principii individuale, și acestea se rotesc între ele. Dar consider că nu steluța aduce valoarea textului postat
-consider că ar fi binevenită o revistă tipărită periodic
Cu toată sinceritatea,
Teodor Dume,

 =  Si are sa-ti iasa
Daniel Ciolea
[11.Jan.08 15:49]
-Design/aspect: schimba verdele si cafeniul - sunt oribile.
-Incurajeaza-i pe membri sa se uite in oglindä inainte de a posta.
-Fä pacte/link-uri interactive cu reviste, cercuri, publicatii literare
-Scoate link-ul cu jocuri, noutati IT
-Creaza posibilitatea contactarii personale intre autori (gen addfriend in hi5, facebook etc) färä a fi nevoie de postarea adreselor, telefoanelor pe site
-Lärgeste spectrul de categorii la postare
-Fä tot ce aminteam mai sus cu suflet.
Are sa-ti iasa :)

 =  radu herinean
Gadjo Dildo
[11.Jan.08 18:46]
ieri seară am postat un comentariu în care am răspuns sincer, concret și realist care este așteptarea mea de la agonia (folosesc singularul pentru că era o singură așteptare, exprimată printr-un singur punct). văd că nu apare nici măcar la offtopic. atunci zice-ți-mi ce să vă spun, și aia vă spun.

 =  corectura
Gadjo Dildo
[11.Jan.08 20:35]
"ziceti-mi"

 =  poezia, un fenomen de masă!?
Tudor Negoescu
[11.Jan.08 22:00]
1. Citind zilnic sute de texte postate de diverși autori, constat că a început să mă deranjeze caracterul popular/ populist, de masă al acestui site. Sintagma cu ``românul
s-a născut poet`` mi se pare deja depășită, chiar o aberație. ``Boierismul``, ca viziune și manifest, nu cred că e un fenomen de masă și n-are de-a face cu lipsa de maniere a unor personaje grobiene care au început să posteze pe acest site. Comentarii ce țin de un limbaj venit de la periferia societății, de genul: ``ești varză``, ``lasă-te``, ``habar n-ai``, ``ești un optzecist (!?)``, ``da, eu sînt baștanul, așa că piei din ochii mei``, ar trebui amendate de către editori, pentru că nu fac bine nici fenomenului literar în sine, nici climatului de pe acest site.
2. Cred că trebuie înființate (și respectate) anumite criterii de selecție, privind calitatea de membru al acestui site.
3. Editorii ar trebui numiți nu numai pe criteriul valorii, dar și pe criteriul rezistenței la stress, al disponibilității la efort (un efort plătit sau doar așa, voluntar!?) și, de ce nu, al timpului pe care îl pot acorda site-ului. Degeaba este un editor înzestrat din punct de vedere literar, dacă el poate fi activ pe site decît o oră-două, dintr-o întreagă zi...
4. Acordarea mult-blamatelor stele are menirea de a scoate în evidență un text considerat interesant de către cel care a acordat respectiva stea. Asta nu înseamnă că, automat, textul cu pricina e și unul valoros. E o alegere subiectivă, făcută de cel care a dat steaua. Cred că se consumă prea multe energii în a combate/ comenta fenomenul acordării stelelor...
5. Mai multă transparență în cazul recomandării unui text sau în cazul trimiterii lui la atelier. Eu, ca autor, aș fi interesat să știu cine îmi recomandă textul sau cine mi-l trimite la atelier. Și, mai mult decît atît, aș vrea să citesc doar o propoziție de-a respectivului editor, care să justifice alegerea făcută.
Ar mai fi vreo 50-60 de puncte de semnalat, dar cred că deja încep să devin obositor, dacă nu chiar deranjant...

 =  apa si untdelemn?...
ioana matei
[11.Jan.08 22:20]
domnule Herinean, iar indraznesc sa spun si eu cate ceva...daca tot e democratie...agonia e un site de poezie...chiar e un site de poezie... poezia de aici este scrisa de oameni...chiar este scrisa de oameni...editorii sunt oameni...chiar sunt oameni...asa ca...intr-un fel...dar intr-un singur fel ...recunosc faptul ca domnul Costel Stancu (un comentator anterior) are mare dreptate(si nu-mi place asta!)...nu trebuie sa schimbam nimic pe "agonia"...noi trebuie sa ne schimbam...si e important, chiar foarte important ca aici se scrie POEZIE...

 =  completare...
ioana matei
[11.Jan.08 23:17]
dincolo de toate mizeriile...ce inca indraznesc sa apara...

 =  eu asa vad
Mihai Tița
[12.Jan.08 02:15]
tudor negoescu, la 1 dai dovada de rasism. periferia este un loc frumos unde ironia si satira sunt mult mai dezvoltate decat in centru, unde toata crema societatii se desfata printre caviar opera pictura nutella pe paine

la 2 deja esti bolsevic






radu herinean, eu cred ca agonia nu se poate schimba. este un mecanism care a capatat o constiinta proprie si are un numar atat de mare de membri si atat de diversi ca mentalitate incat a devenit o tumoare. este normal sa fie grupuri. este normal ca mie sa nu-mi placa un editor. este normal ca tovarasului tudor aici prezent sa nu-i placa ironia mea ieftina si felul relaxat de a privi lucrurile. este normal ca elei sa i se aduca reprosuri de genul "de ce dracu a intrat textul meu la atelier?". este normal sa existe cazuri exceptionale de oameni care se cred buricul pamantului, cum este cazul lui costin. este normal si pacat in acelasi timp sa dispara oameni buni, chiar ca dl peia, nu stiu de ce mi-am adus aminte de dansul si imi pare rau ca m-am purtat urat atunci cu el, vreau sa-i cer scuze, sper sa citeasca chestia asta (am facut cu siguranta niste greseli gramaticale de care sa rada :). este normal sa se dea stele pe ochi frumosi pentru ca este normal ca oamenii sa dezvolte simpatii. este normal ca o poezie recomandata sa fie considerata buna de 10 oameni si proasta de alti 10 oameni. de ce? pentru ca dragul meu radu ai creat o piata. o piata unde vin tot felul de oameni, unde oricine poate sa dea lectii oricui, oricine sa se creada mai inteligent ca oricare etc.

radu herinean, piata este intr-adevar foarte vizitata. in fiecare zi. oamenii vin sa mai ia un mar calumea, o varza murata, mai se amuza de o cearta intre florarese, mai aluneca pe cate o coaja de banana...

eu, daca as fi in locul tau, as inchide agonia. m-as gandi sa scot o carte. sa citesc niste carti. sa ascult niste muzica. serios. sa fac multe alte lucruri importante pentru mine.

cum tu nu ai face chestia asta cu siguranta, eu nu stiu cu ce te-as putea sfatui altfel. ar fi o chestie, insa... stelutele sa fie scoase, recomandatele sa fie scoase. totusi, pt ca sistemul TOP si IERARHIE sa ramana (am observat ca va place foarte mult), cred ca cel mai corect ar fi un sistem de vot. fiecare sa poata acorda ce nota vrea oricarei poezii.

 =  completare
Dana Banu
[12.Jan.08 09:13]
mult timp am crezut și eu în necesitatea asumării de către editori printr-un comentariu a recomandărilor făcute... mi-am dat seama în timp că asta nu se va întâmpla niciodată...

nemulțumiți vor exista mereu,

în cazul în care s-ar face publice listele cu editori ar risca să explodeze antipatiile în polemici suburbane(ca de atâtea ori) nu văd, sincer, cine ar mai accepta să fie editor(am înțeles că și așa sunt foarte puțini...dovadă întârzierile cu care sunt aprobate textele și comentariile celor cu nivel mic), cine își va asuma riscul de a fi comentat(în cele mai multe cazuri) aiurea, cu falsitate, fără să primească decât rar sau deloc păreri constructiv-critice, astea după părerea mea sunt mult mai importante decât "periuțele" de moment...câți se vor mai lega gratuit(am înțeles că e o treabă ce ține de voluntariat) la cap...și dacă dispar editorii se cam duce și agonia

da, totul ține de subiectiv...

regulamentul spune foarte clar: "ATENTIE! Nivelurile de acces nu reprezintă în nici un fel valoarea unui autor sau a textelor pe care acesta le publică pe site, ci mai degrabă nivelul de acces tehnic la facilitățile existente în site, și eventual a nivelului de credibilitate pe care acesta îl are relativ la funcționarea pe ansamblu a facilităților site-ului." deci nu văd de ce li se dă atâta importanță,

să nu se considere că sunt total pentru păstrarea anonimatului editorilor, sincer vă spun(nu e prima dată când o fac), că mă deranjează și pe mine tot circul de la recomandate dar nu văd nicio ieșire din acest cerc vicios, oricum recomandatele vor rămâne mereu vehement contestate și nici nu mi se par de o importanță prea mare...

în fine, mie îmi place agonia chiar dacă iau pauze din ce în ce mai lungi, dacă nu mai am cu cine să comunic e firesc să tac, singur e cam greu să vorbești...


până la urmă orice agitație e inutilă, agonia va funcționa dincolo de toate, inclusiv de calitatea textelor...e un site popular, pentru mase, cum bine spunea unul dintre comentatorii de aici

multă inspirație vă doresc și spor la scris

 =  rate, acum doar cu buletinu`
Tudor Negoescu
[12.Jan.08 14:03]
citind intervenția la comentariul meu a mai tînărului coleg de site, constat că tinerețea, năvalnică prin definiție, îi joacă feste: m-ar putea considera rasist, dacă aș afirma că țiganii nu au ce căuta pe acest site. din contră, eu apreciez textele și comentariile unui țigan talentat și dotat cu mult bun-simț, care postează pe acest site.
eu acuzam acele comentarii ce țin de un limbaj venit de la periferia societății, nicidecum nu propuneam să fie stopat accesul pe site al unor autori care locuiesc în cartierele mărginașe ale bucureștiului, sau în comuna ciorogîrla. recunosc și eu că periferia are frumusețea ei, dar să nu exagerăm totuși. un drum făcut pe jos, seara, prin ferentari, poate deveni o aventură periculoasă...

să fiu acuzat de bolșevism pentru că susțin înființarea unor criterii de selecție privind dobîndirea calității de membru al acestui site mi se pare chiar o naivitate!
mi se pare normal ca autorul care vrea să devină membru al site-ului să posteze mai întîi niște texte și editorii să-și dea cu părerea despre valoarea lor. așa se întîmplă întoate locurile în care se vrea performanță.
cît despre ironia ieftină, nu e nici o problemă. fiind crescut la mahala, eu accept orice formă de ironie. numai să nu degenerze în lipsă de respect...



 =  costin recunosc
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
situatia mea gramaticala este la fel cu situatia ta capilara

 =  claudiu
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
n-ai cum frate sa incadrezi texte la nouazecism, optzecism, postmodrnism, minimalism pentru ca ar fi o tampenie, in primul rand sunt multi care habar n-au ce scriu pe aici, in al doilea rand sunt nu multi, ci foarte multi autori/cititori care cand aud de "minimalism" sau "postmodernism" evita pentru ca au auzit ei cat de nasol si vulgar e, dar daca citesc un text le place. cred ca este aiurea sa filtrezi din prima viziunea cititorului. adica hai sa fim seriosi, nici macar pe club nu este asa, e o chestie care nu duce nicaieri.

dar e misto ierarhizarea editorilor e o idee f buna.
private message-urile din site eu nu le-as inghiti, cine are access la baza de date ar vedea ce se vorbeste, mai bine o optiune de bifare la e-mail "public" sau nu. zic si eu.
ar fi ca chatul poezie.ro unde eu numai cand vad ca un admin are voie sa vada tot ce se scrie imi dau seama ca nu am ce cauta acolo.

 =  O propunere ......
cornel marginean
[12.Jan.08 21:07]

PROPUNERE DE ABORDARE A APRECIERII TEXTELOR POSTATE PE POEZIE.RO (in afara concursului- 2)

Consider ca propunerile importante (cele de care trebuie sa se tina seama ) ale celor ce au comentat pana acum sunt rezolvabile astfel:

1. IDEEA DE BAZA:
Indiferent de parerile noastre, ca sa traiasca, OMUL este are nevoie in afara de aer si de recunoastere, daca nu a valorii macar a existentei lui.

2. IDEEA DE DEMOCRATIE:
Consta in AUTOMATIZAREA primului nivel de selectare a textelor saitului prin folosirea muncii tuturor. Dar mai ales pe baza ambelor valori pe care le avem cu totii si care nu sunt folosite pentru sait, Si ca atare nu sunt recunoscute, cea de a scrie texte si cea de a citi texte, adica de a emite si de a recepta o valoare literara.
- MOTIV: Este prea mare volumul de munca pentru a mai fi facut de cineva voluntar, la nivelul acesta de intrare a textelor in sait. Asa ca, fiecare sa munceasca pentru sait fiind dator sa fie intr-un fel sau altul si editor.
- Se renunta astel la ideea de ATELIER.
- METODA DE AUTOMATIZARE: Toti citesc si toti dau puncte dupa citire, daca doresc, indiferent de vechime si nivel, de la 5 la 10. – Acest vot nuantat permite o diferentiere si o crestere exigentei celui ce da puncte.
- Plaja dintre 5 puncte si 10 puncte exista deja cuantificata intuitiv in cotarea unei valori din cauza notatiei din scoala.
-Este obligatorie sustinerea punctelor cu un comentariu. Prin trimiterea comentariului se acceseaza si punctajul.

2. PRIMA IDEE DE TOP : TOP 20 la SECTIUNEA FIECARUI TIP DE TEXT ( daca muzica poate fi in topuri de ce literele nu ar fi )
-Automat primele 20 de texte apreciate, deci cu un punctaj acumulat, dar mai mare de o treapta (determinata statistic de cei ce stiu rulajul), trec intr-un stadiu de asteptare pentru o supervizare din partea unui editor de top 20. Acesta va verifica daca nu se folosesc clone sau alte mijloace pentru a ridica in mod fals valoarea textului.
- Dupa supervizare textele trec in coloana de TOP 20 (fiind statistic recomandate), dar nu a saitului ci a sectiunii (eseu, poezie, etc), impingand mai jos textele mai slab cotate sau urcand mai sus.
-Al doilea criteriu de ramanere in lista de top 20 este data, textul mai nou castiga in fata celui mai vechi, astfel toata lumea are sansa egala de a avea textul la vedere un timp corect stabilit.
-Sectiunile vor avea doua coloane, prima cu texte din TOP 20 iar a doua cu textele in ordinea postarii lor (ca si in prezent).
- Aprecierea a 20 de texte este necesara pentru a permite persoanelor noi, de valoare, neconsacrate insa, sa se afirme. Mi se pare esential acest lucru.
- Un text mai vechi, de pe pagina cuiva, poate reveni in TOP 20 daca acumuleaza punctajul necesar, nefiind uitat.
-Punctajul se afiseaza langa numele textului. La fel pozitia de la 1, la 20.

3. A DOUA IDEE DE TOP: TOP 5 este la NIVELUL POEZIE. RO
-De aici incep treaba editorilor, treaba care va fi mai usoara si mult
mai placuta si mai ales fara expunerea dificila de acum.
- Ei vor fi editori pe tip de text si nu pe intreg saitul.
- Vor selecta prin aceeasi metoda, adica dand puncte textelor aflate
in TOP 20.
-Punctele lor vor aduce valoarea prin a doua sita de filtare.
-In cazul in care au comentat deja textul in faza de top 20, nu mai este necesara, sustinerea notei cu un comentariu.
-Pentru ca nota editorilor sa fie valabila in TOP 5, ei vor accesa textul aflat in lista TOP 20, sau de pe pagina persoanei dar deja trecut prin TOP 20.
-Cand editorii acceseaza un text din lista de intrare, sau de pe pagina unei persoane, punctele lor vor fi folosite doar pentru detasare in TOP 20.
-TOP 5 va fi prezent pe pagina principala a saitului pentru toate tipurile de texte pe care le reprezinta, fiecare tip de texte avand propriul TOP 5 si numele celor cinci texte afisate.

5. STELUTELE SUNT FRUMOASE !
- Steluta de top 20, una albastra si ramane ca o amintire in lista proprie dar si ca semn de recunoastere atunci cand cineva va viziteaza.
- Stelutele galbene raman pentru textele din TOP 5 ca o amintie in lista proprie dar si ca un semn de recunoastere, atunci cand cineva va viziteaza.
- Steluta rosie ramane a editorilor si se refera la articole sau texte despre evenimente de natura nationala, istorica, sociala, etc, fiind valabile pentru acei oameni care se dedica cu adevarat.

6. CONCLUZIE
In acest fel fiecare membru al saitului:
- simte ca apartine saitului, e bagat in seama
- stie ca parerea lui ( a fiecaruia) conteza
- are drepturi egale la valoare egala
- are obligatii le fel pentru pretentii la fel
- poate contribui democratic la ascensiunea unui text pe care il
apreciaza si poate determina statistic ca acesta sa apara
in TOP 20 si deci si in TOP 5.
- determina sensul dezvoltarii saitului, care sens va fi astfel
opera tuturor membrilor sai

( Modificarile de program nu sunt grele.)




( Text scris cu prietenie de un veteran al poeziei.ro, Daca sunt
greseli, treceti-le cu vederea, uitati-va la idei. Multumesc. )




 =  estetica
pop marius
[12.Jan.08 21:11]
1.estetica
2.interzis abjectii@aberatii
3.estetica
4.eliminare stelute
5.estetica

 =  Poate nu dintre cele mai reusite...
Rugescu Ioana Adina
[12.Jan.08 22:12]
Unele propuneri:
1. o mai buna gestionare a bibliotecii virtuale. Eu cred ca este un instrument foarte bun.
2. pentru includerea la Atelier si sau Recomandate o mai buna argumentare din partea editorului si sau celui care acorda steluta.
3. eventual acordarea unor stelute de alta culoare din partea cititorilor, sau stelute pentru cititori -accesari multiple-.
4. poate mai multi editori... Sau limitarea postarilor la un numar limitat de texte pe zi. Eventual limitarea celor care in mod repetat au postat texte slabe,astfel incat editorii sa aiba timp sa se ocupe cu adevarat de fiecare text in parte. Am senzatia ca din lipsa de timp, de multe ori textele sunt tratate nu cu foarte mare atentie si bineinteles nu sunt argumentari mai deloc.Eu cred ca, cei mai multi dintre noi postam pentru a afla parerea celorlalti...parere care de cele mai multe ori se lasa asteptata.
5. un regulament mai clar, un fel de barem pentru acordarea punctajului. Eu una spre exemplu nu stiu cum as putea trece la un nivel superior de punctaj
6. o revista lunara, poate niste volume publicate ...cu textele cele mai bune....
7. acordarea stelutelor sa se faca...argumentat!Am observat si eu ca exista unele favoritisme nu numai in acordarea stelutelor dar chiar si in plasarea comentariilor....este pacat!
RIA

 =  tudor n
Mihai Tița
[12.Jan.08 22:36]
tudor, ca sa existe performanta, ai nevoie de niste editori performanti. altfel, eu oricum cred ca poezia buna iese in evidenta, cum dealtfel se si intampla pe poezie.ro (bine, majoritatea au si plecat :P). am tras de cuvinte bineinteles in ceea ce priveste bolsevism sau rasism, mai mult niste figuri de stil daca vrei, este ok ca tii la ironie si la glume acum sa vezi ce bine ne vom intelege :)

 =  mihai t sau despre lipsa de respect
Tudor Negoescu
[13.Jan.08 01:33]
mihai t, nu avem cum să ne înțelegem, chiar dacă ți-ai retras textul în subsolul căruia mi-ai adresat acea drăgălășenie, pe care tu o numești acum ``ironie ieftină``.
nu trebuie să confundăm ironiile cu lipsa de respect, indiferent de talentul literar pe care îl avem sau credem că îl avem fiecare dintre noi.
cînd i te adresezi ioanei cheregi într-un comentariu cu expresia ``nu mai fii speriată de bombe``, consideri că apelezi la o ironie (fie ea și una ieftină) sau la o figură de stil? aici e problema.
înainte de a fi autori de texte, eu cred că ar trebui să încercăm să ne respectăm ca oameni, să dăm dovadă de un minim de decență în comentariile pe care le facem...
despre asta vorbeam eu în comentariul de mai sus, nu despre rasism sau bolșevism...


 =  Zgarcit la pareri in 2008
Ozan van Prenegard
[13.Jan.08 01:33]
Nu stiu daca sa salut acest indemn la comentarii sau sa oftez. Dar poate nu am inteles prea bine nici enuntul ,, să corespundă așteptărilor mele" - care ,,mele" care ,,eu".
In urma cu o vreme am trimis un feedback si la care nu am primit nici un raspuns. Nu pentru ca as fi eu vreo persoana importanta, dar e un semn rau pentru proiect - transpare aroganta, sorry.
Nu am sa scriu 5 puncte, chiar niciunul, nici nu stiu daca comentariul va aparea.
As mai umbla pe la usability ( de exemplu campul ,,Concluzie-Rezumat" necompletat da mesaj de eroare cu stergerea a tot ce ai scris in comentariu - iarasi frustrare). Cautari, salvari in contul personal de bunatatile pe care le-ai gasit, greu sa mai dai de ele...

Apoi, parca un pic cam multa ,,politie" - pe acolo pe unde tremur eu de frig nu prea se practica stilul autoritar si imi cam sare in ochi, zau, asta ca intrebarati.

Totusi, ca sa nu termin in acreala, ci intr-un captatio benevolentie de ora tarzie, saitul e deosebit, asa cum este el. Apare plin de viata iar virtuozitatea atatora din cei care publica, unii din ei tineri sau ,,nemaiauziti", iti da un fior de ti se zbarleste parul si iti vine sa-ti iei campii daca cumva ai avut vreodata un gand.
Deci e bine de la asa cum este mai sus. Sfaturi as mai avea dar sper sa nu moara din gaste, vorba ceea.

In incheiere, sa nu uit Concluzia-Rezumat... si mai dau si un CTRL C sa nu se piarda bunatate de reflexii.

Succes,!
OVP, inginer de informatii si specialist HHR (Human to Human Interaction).

 =  felicitari pentru initiativa
bogza gheorghe
[13.Jan.08 15:16]
de acord cu multe din cel de mai sus si punctez in plus pentru:
1. toti cei care fac comentarii la creatiile altora sa li se evidentieze dupa nume si punctele pe care le au pe acest site, sa stim si noi ce sunt: consacrati, amatori, etc.
2. toti cei care publica pe site sa aiba trecut dupa nume si localitatea in care stau si creaza, asta pentru a da posibilitatea celor din aceeasi localitate sa se intilneasca si sa discute si in afara site-ului, sa creeze posibile cenacluri locale
3. sa se faca o distinctie clara intre cei care doar comenteaza pe site si cei care fac si una si alta, bineinteles daca programul site-ului permite asta.
4. as dori sa fie postat la vedere grupul de intelectuali care administreaza si da calificative textelor publicate pe site, inclusiv si localitatea din care sunt; vreau sa cred si doresc sa se vada ca site-ul are o acoperire nationala si in privinta celor care publica pe site si a celor care dau calificative
5.lista membrilor trebuie prezentata in mai multe variante de alegere: alfabetica, dupa localitate sau judet de bastina, creatori sau doar comentatori. asta in ideea ca am observat o multime de nume inscrise dar fara texte postate sau comentarii, sau numai cu comentarii, etc.

inchei prin a ura ,, La multi ani ! ,, tuturor membrilor site-ului.

 =  pozitivitate
Adrian Silviu Mironescu
[13.Jan.08 16:07]
In ceea ce ma priveste pe mine raspunsul ar fi axarea pe pozitiv. Restul zic eu, vine de la sine.

 =  acasa
Gabriela Marieta Secu
[13.Jan.08 17:36]
sunt conservatoare, aici am scris aproape de la infiintarea voastra... mi-a fost mie acasa aici...eu n-as schimba nimic... aici e oaza unei anumite libertăți... or fi si in altă parte, nu stiu... mie imi sunt dragi, familiari cei ce scriu aici...

 =  Poezie înghesuită
Tamara Zub
[14.Jan.08 16:11]
Am senzația de sufocare. Prea înghesuit e totul după schimbarea design-ului. Poemele nu pot să respire. Alături de un text nu mai trebuie să fie nimic! Rame, pătrățele, rubrici, puse claie peste grămadă, ca la talcioc. Nu știu, încă nu mă pot obișnui cu noul aspect grafic, destul de inconfortabil pentru mine. În rest, numai bine!
Tama

 =  Mai mullt respect si mai multa comunicare
Dumitru Andrei
[15.Jan.08 08:57]
Ar trebui ca cititorii, asa neavizati cum sunt cei mai multi dintre ei sa stabileasca prin votul lor ierarhia unei poezii pe sait. Editorii ar trebui sa aiba bunavointa sa raspunda atunci cand le sunt adresate mesaje Nu e corect ca un editor care n-a creat o singura poezie versificata sa-si faca mendrele cum vrea Domnia SA, cu textele altora . Sa trimita la atelier ceea ce el n-ar fi in stare sa faca. Prea multa aroganta au unii.

 =  sugestie
Adela Setti
[15.Jan.08 10:52]
Cred că varianta portrait a site-ului este mult mai prietenoasă, din punct de vedere vizual, decât prezenta. Dacă s-ar putea păstra așa (cu celelalte modificări incluse, desigur, fiindcă sunt foarte inspirate), ar fi minunat.
Adela

 =  eu sunt fericit
silviu viorel păcală
[15.Jan.08 19:39]
Că există acest site. Subiectivism a fost și va fi. Marii poeți sunt generoși. Cu cât sunt mai generoși cu atâta poezia e mai generoasă cu ei. Poezia e o amantă frumoasă, eu încerc să-mi petrec cât mai mult timp cu ea!

 =  egocentrism
Lorena Stoica
[16.Jan.08 12:57]
Treaba merge asa cum o fac oamenii sa mearga. Eu cred ca aici primeaza si, deci, dauneaza ego-ul. Toata lumea vrea consacrare si cat mai repede inca... Cine scrie pentru ca asa simte si asta ii place, se sinchiseste mai putin de valurile create sau de lipsa lor. Cine scrie pentru laude si nu le primeste, devine nemultumit. Eu as penaliza excesul de ego. Dar asta e inca o utopie mioritica.
Lorena

 =  Parerea mea
Chitul Grigore
[16.Jan.08 19:19]
1.Incadrarea unui text sa se faca de editori printr-o notare simpla bazata pe cateva criterii clare si pe cateva reguli minimale,de exemplu,dupa metoda din patinajul artistic(impresia tehnica,impresia artistica etc).Notele ar putea fi inscrise in niste ferestre mici, care sa aiba o identificare.In acest fel nu ar mai trebui sa apara numele editorului care a dat notele, pentru a-l feri de eventuale antipatii,si s-ar face o triere automata a textelor,in functie de punctaj si de reguli.
2.Punctarea fiecarui membru al site-ului, in functie de activitatea, lui sa se faca transparent, prin acordarea sau scaderea de puncte,intr-o fereastra vizibila in pagina proprie.
3.Activarea unei optiuni la “biblioteca virtuala” pentru a se putea vedea ce texte sunt inscrise pentru un autor.Altfel cum poti sti ce este déjà in “raft”?
4.Cresterea numarului de editori.
5.Limitarea stricta a numarului de texte publicate zilnic de un autor .

 =  să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic
trusca ionut
[20.Jan.08 08:13]
Pentru început, am o problemă legată de afișarea acestui concurs, din care nu am putut citi ultima parte, din cauza unei poze cu autorul concursului, suprapuse peste textul propriu-zis. În mare însă, am înțeles despre ce e vorba.
1. Unii vorbeau despre grafică. Mie mi se pare interesantă și bine alcătuită. Nu asta e așa de important. Deci să rămână la fel.
2. Inainte era o chestie cu rimele, unde puteai găsi rime, eu sincer n-am mai găsit această parte pe site. Mai există? Nu am căutat eu bine? Pentru mine rima e vitală, și îmi lipsește aici.
3. Chatul e oarecum în plus, din privința mea, și asta din cauză că mai nimeni nu intră, și când intră cineva, nu se vorbește aproape deloc. Nu asta înseamna un chat?
4. Nu înțeleg cum stă treaba cu atelierul. Adică am două poezii în atelier de multe luni de zile. Chiar nu știu ce se întâmplă cu ele. Se verifică? Se dau la corectat? Să le mai țin încă acolo, sau sa le șterg? Cum se explică de ce sunt refuzate, unde, care e motivul?
5. Punctul 5 există și el, dar lipsește cu desăvârșire, vorba lui Caragiale, pentru că nu mai am nimic de adaugat. Baftă tuturor pe mai departe!

 =  chiar nu stiu...
Tara Mircea Marcel
[23.Jan.08 00:11]
cred, la fel ca si Tamara, ca textul are nevoie de mai mult spatiu, sa nu fie intrerupt de patrate, care s-ar putea aseza la sfarsitul textului de exemplu.

o argumentare cat de cat din partea editorului atunci cand un text e trimis la atelier; sa nu fie lasat autorul sa isi bata creierii, in special cand are impresia ca a scris un text bun. Atelierul a ajuns sa fie un fel de groapa de gunoi, sau spital de bolnavi in ultimul stadiu al bolii de care sufera... nimeni nu se ocupa de textele de acolo...

din ce am citit, e foarte evident ca nu o sa se ajunga la un consens niciodata. prea multe pareri, prea multe personalitati. in cele din urma ramane decizia celui care a creat situl acesta. sa ai inspiratie cand iei deciziile :D

sunt multi inscrisi pe agonia, cei care nu participa in nici un fel pe site si nu lasa un mesaj de avertizare de genu: "lipsesc, dar revin peste 3 luni", ar trebui stersi.

chestia cu nivelele mi se pare nici cum, dar in cele din urma trebuie sa existe o metoda de penalizare a celor "rebeli"

tot legat de numarul mare de pe site... la un moment dat am dat peste un site literar care avea limita de apartinatori, si periodic isi mareau randurile, iar cei care nu activau erau binentelesi avertizati si apoi contul lor era sters.

oricum suntem subiectivi si orgoliosi, suntem oameni, suntem mandri, suntem noi, suntem poeti, scriitori, autori. suntem genii. suntem toti adunati in amestecatura asta de caractere, de texte, de idei numita poezie.ro si e un lucru e cert. poezie.ro a avut un scop cand a fost creat. nu il stiu exact, dar cred ca in mare parte si l-a atins. si atat timp cat scopul initial nu cade pe planul doi totul e ok :)


 =  4000
Liviu Nanu
[23.Jan.08 09:08]
Cred că e bine așa cum se prezintă. Importante sînt proiectele, toți se bat pe proiecte. Sînt convins că vor exista și că site-ul va da înainte. Calitativ, că la număr de vizitatori oricum e fruntaș.
N-aș mai fi revenit, dar m-am văzut al 4000-le cititor și mă gîndesc că pot primi un premiu:)

 =  propunere în sprijinul obiectivității...
Teodor Dume
[23.Jan.08 09:20]
pentru înlăturarea suspiciunilor de orice fel, în sprijinul obiectivității clasificărilor, comentariilor și acordarea steluțelor propun:
- textele să aăară în pagină fără numele autorului 24 de ore de la postare, tiump în care se pot face comentarii și acorda steluțe. Prin acest mod dispare mod dispare subiectivitatea atât în cazul comentariilor cât și în acordarea steluțelor după nume, prietenii și alte cele...
cu mulțumiri,
Teodor Dume,

 =  corect
Teodor Dume
[23.Jan.08 09:22]
a se citi, textele să apară în pagină fără numele autorului și să figureze așa timp de 24 ore

 =  =am dreptul la o părere și eu nu?
Ana Maria Damoc
[27.Jun.08 14:43]
Ce propun eu e ca steluțele să fie date de cititori și în functie de numărul lor să poată crește nivelul de acces în saitt. Asta fiind totuși pe lângă parerea editorilor despre texte care îmi par prea dure și cu poezii reușite...părerea mea de cititor de acum mai cu vechime.Căci shimbări puteți face multe, dar până nu veți tine cont de părerea cititorilor în general, nu doar a elitei scriitorilor obișnuiți să citească produse doar a unor genii, veți pierde mult.
Susțin propunere cu o motivatie ptr textele respinse...........un sfat i-ar ajuta poate pe cei din atelier sa scrie așa cum vă doriți.
Iar chestia cu critica de la atelier îmi pare total deplasată......dacă oferim o încurajare,ori o vorbă bună ne trimiteți la offtopic.
Nu+i bai...textele mele nu mai sunt comentate deloc. E semn că sunt rele ori apreciate, negăsind nimic de reproșat? Atunci am o întrebare Radule: de ce sunt încă la atelier?

 =  e o lume frumoasă aici
Gabriela Marieta Secu
[30.Jul.08 21:59]
Mi-e drag să scriu aici, vin aici de foarte multă vreme... mi-e drag să vă citesc, mi-ar plăcea să mi se spună totuși, de ce unele texte zic eu, bunicele, (ale mele, ale altora) apar la atelier sau eu mai știu sub ce formă... și subscriu, editorii care fac genul ăsta de clasificări să aibă un nume, un chip... un loc unde să își motiveze, sau să răspundă întrebărilor ce le sunt adresate...

 =  cu respect si multumiri
Iakab Cornelia Claudia
[30.Jul.08 22:14]
nu poti obliga pe nimeni sa contribuie cu mai multe
asteptari de la el insusi, asteptari ce sigur contribuie
la destinul si directia site-ului.
in ceea ce priveste asteptarile de la ceilalti se poate comunica
mai mult si mai pe inteles.
de restul investitiilor, tehnice, organizatorice, etc, nu stiu
mai nimic sa-mi dau cu parerea.

 =  31 iulie 2008 din Iasi
florian stoian -silișteanu
[31.Jul.08 05:21]
in cazul in care inca se lucreaza la rotunjirea acestui proiect poezie.ro, proiect in care locuiesc cu placere de cativa ani sosesc in aceasta dimineata de 31 iulie 2008 cu rugamintea>poate se incearca un fel de programel de ceva,,...ca nu ma precep...sa se diminueze pe cat se poate numarul clonelor...cred ca oamenii care se petrec in vartejul poeziei.ro nu ar avea de ce sa se ascunda.pe ceilalti nu ii numesc inca oameni.si io cu ale mele ce sa fac...va doresc binisor sa ne fie sanatate si bucurie.vad poezie.ro ca pe o institutie.una serioasa.ar fi musai ca portarul sa stie cine intra in casa aceasta...herineanule te salut

 =  Două vorbe
Laurentiu Ghita
[14.Jan.09 20:20]
Am fost și ramân extrem de revoltat de criteriile după care texte bune sunt zvârlite in ATELIER iar scârboșenii promovate chiar cu steluțe. Vorbesc numai de epigrame, unde ma pricep. Unde nu, tac. Numai ca nu pot fi de acord cu sistemul votului popular sau cu lista editorilor. Primul nu are nici o legatura cu calitatea,nu neapărat ce e pe placul multora e și bun. Iar al doilea ar încuraja, așa cum bine observau mai mulți, pupincurismul. Aș propune un sistem de coduri-criterii care să explice ce nu e in regulă ( de pildă cod 1- lipsa diacritice, cod 2- exprimare defectuoasă, etc). Ar face mai suportabilă "exilarea".
În plus, dați Cezarului ce e al Cezarului! Cum apreciază un ne-epigramist epigrame? "Specialiștii" in proză sa "arbitreze " la proză, cei în poezie, la poezie.

 =  Doua lucruri
Bogdan Patrulesei
[06.Apr.09 15:54]
Chiar dacă am dat peste acest subiect destul de târziu, îndrăznesc să adaug un
comentariu. Plec de la intenția cu care m-am înscris pe acest site și anume
aceea de a "crește" din punct de vedere literar.

Două lucruri cred că ar fi folositoare:
1. Un comentariu strict tehnic sub textele trimise la "Atelier". Astfel
reușesc să înțeleg ce este " dubios, discutabil și incoerent" în textul
meu și de ce.
2. O secțiune pentru novici. Discuții pe teme "cum se scrie",dacă mă pot exprima astfel, moderate de editori.

Mulțumesc.
Robert

 =  critic literar
Alex Andrei Filip
[16.Dec.11 07:23]
bădie Radu, la un moment dat, scârbit de calitatea slabă a "cenzorilor" chemați să aprecieze locul postării, m-am retras. am revenit mai apoi dar nu cu aceelași entuziasm.

am văzut multe propuneri bune; aș mai adăuga una:
de vei merge pe postările mele vei observa că am mai mult talent și experiență la a face critica literară a textelor decât să fiu eu creator de operă. propun foc sub oala mea: să se bucure și criticii literari de ceva respect, doar ei fac uneori opera mai accesibilă. pace și bine! postez cam târziu.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !