Comentariile membrilor:

 =  în sihăstria naturii, trăirea la intensitatea mântuirii!
marius nițov
[01.Jan.08 21:55]
Atât de bine e înfățișat "Oceanul creștin" în sihăstria naturii, trăirea la intensitatea mântuirii! Versuri mântuitoare: "Nimic, nici o logică-n haos nicicând nu există, oceanul e haos,
dar totuși rezistă asaltului timp, oceanul e, mereu, pământului naos." Se poate scrie poezie creștină de profunzime și în aceste timpuri!

 =  De acord
Liviu-Ioan Muresan
[01.Jan.08 22:18]
La fel oceanului si noi, dacii. Am inteles mesajul istoric si peren. E nevoie de noi, cei ce inca gindim istoria. Imi place indemnarea apei, cu fosnete. E profund romaneasca. Cu stima.

 =  Veșnicia asumată
Plopeanu Petrache
[03.Jan.08 11:37]
Marius, oceanul e creștin prin însuși apariția vieții în acest mediu. Imaginează-ți o insulă, valurile oceanului care o bat de o veșnicie, oare nu este oceanul naosul altarului pământ? A sta în solitudine pe o astfel de insulă, sau a-ți imagina asta, echivalează cu a fi un preot care oficiază o liturghie, creștină, pentru că religia aceasta, față de altele, este una a veșniciei asumate liber de oricine crede și se mântuiește.
Mulțumesc pentru aprecierile ce mă onorează, la mulți ani în 2008
Cu prietenie
PP

 =  Românii, naos pentru ...?
Plopeanu Petrache
[03.Jan.08 11:42]
Liviu, întradevăr, noi dacii suntem naos oceanului sau apei primordiale sau apei mântuirii. Religia zalmoxiană, prin legăturile ei cu creștinismul ce i-a urmat este și ea un naos al acesteia, creștinismul fiind altarul zalmoxismului. Ar fi păcat dacă istoria noastră a românilor, nu ar fi naos pentru altceva, ce, deocamdată nu se arată...Dar trebuie să lucrăm la acest altceva, nimeni nu o să vină să ne salveze, doar să se dea drept Mesia, dar în aceste timpuri este sigur că va fi unul fals.
Cu prietenie, la mulți ani pentru anul 2008
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !