Comentariile membrilor:

 =  brazda
Maria Gheorghe
[30.Dec.07 15:45]
as intoarce nitel brazda si-as zice ca descult prin viata mai urc inca o scara spre steaua mea care viseaza tumultul etern al pamantului...
m-au prins contrastele din fiecare strofa, ca paradoxuri cu stramtori prin care trece timpul plin de el...

Sarbatoare sa-ti fie Cuvantul si anul care vine!
maria

 =  .
George Pașa
[30.Dec.07 18:57]
Iată și un colindător la fereastra virtuală, deși nu mă așteptam să mai fiu vizitat. Maria, tu ai tras o brazdă către un viitor incert, dar să fim încrezători. În cine? În ce? Sigur, în Dumnezeu și în puterea Cuvântului Său.
Sigur, textul are multiple valențe, tu descoperind unele dintre ele. Spun numai atât: dacă în texte mai vechi m-am referit, la trepte de aer, de foc, de apă, la scara cu trepte-n zig-zag ce preamărea culoarea fundamentală - iubirea, aici am realizat o sinteză, adăugând și elementul pământ. În ceea ce privește coborârea, dacă urmezi paradoxul, vei vedea că este tot o cale ascensională. Timpul n-aș spune că e plin de el. Dacă te-ai referi la timpuri, nu te-aș contrazice.

O trecere luminoasă în noul an îți doresc!

 =  ...
Ecaterina Bargan
[30.Dec.07 19:15]
cred, fiecare dintre noi are un timp al să. cu toate că dintr-un unghi anume s-ar părea că-i unul comun pentru toți. îi dăm sens însă, îi dăm rezonanță și relief prin scriere/rescriere, respirație a substraturilor, pînă și prin tăcere. luminare interioară văd, echilibru, magmă. tensiunea trăirilor determinate de obiectul/trăirea/starea invizibilă din ceea ce nu poate fi atins decît cu gîndul, implicit cuvîntul. focul deci. mai avid de cunoaștere de astă dată. o trecere aproape neobservabilă prin straturile vieții înspre moarte. am remarcat trecerea etapizată prin aer-apă-foc-pămînt, pînă la ultima treaptă. finalul îl văd foarte reușit. parcă a topit ceva în mine.
fiindcă știu că-ți plac trecerile obiective, o să îți dau o sugestie doar. încearcă să mai simplifici, să scazi densitatea imaginilor. forțarea orizontului metaforic nu adîncește complexitatea sensului ci vine ca un baraj. oricum e frumos ce scrii. an frumos și împlinit îți urez.

 =  Erată
George Pașa
[30.Dec.07 19:15]
A se citi, în al doilea paragraf, fără "sigur", de asemenea, fără virgulă între "m-am referit" și "la treptele" (am apăsat din greșeală o tastă în plus).

 =  .
George Pașa
[31.Dec.07 16:43]
Ecaterina, asemenea comentarii ne-am dori mereu, dar nu e posibil, pentru că nu totdeauna suntem inspirați. Observațiile pe care mi le faci sunt întemeiate, știam și eu că datorită "barajului" creat între mesajul emis și receptare nu prea mai sunt citite poeziile mele. Dar aici cred că nu mai pot face nimic, pentru că eu sunt în ipostaza unui simplu interpret al unor mesaje ce vin din întâmplări revelatorii. Și la urma urmei, nu scriem cu privirea spre cititor. Dar voi avea în vedere aceste observații corecte.

Pace sufletească îți doresc, acum, la trecerea spre un nou an!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !