Comentariile membrilor:

 =  parere
Leonard Ancuta
[18.Dec.07 10:19]
mi-a placut constructia, reintroducerile de text, exprimarea insa e usor bombastica. am remarcat ca imagini strofa cu dragostea sterila si ultima. chiar santa maria de guadelupe?

 =  da
Ligia Pârvulescu
[18.Dec.07 12:13]
Mi-a placut poezia, are o atmosfera care mi-a amintit (pe alocuri) atmosfera creata de Marquez, are un ton nostalgic echilibrat de imagini pregnante, ca de exemplu "trupul tău hrănindu-se din trupul meu ca lipitoarea de baltă", "zilele trec zgomotos ca atunci cînd îmbraci o haină de fîș", "dragostea trebuie să fie curată să fie sterilă ca acul unei seringi /dragostea trebuie să taie perfect jugulara", "pîntecul tău în care stau ca metalul pe fundul apei". Cand am citit pe parcurs
"să nu-ți lipsească nimic
nici carne de supă nici grîu
nici vești despre mine", mi-am spus "eu cu asta as fi incheiat". Am vazut ca asa ai incheiat si tu, eu insa as fi pastrat versurile astea exclusiv pentru final, mi se pare mai puternic asa. Dar...sigur ai avut tu un motiv sa faci cum ai facut :)

 =  O cavalcadă...
Nicolae Popa
[18.Dec.07 13:02]
...a nașterii întru iubire, mult mai zdrobită de toate pietrele, nu numai de toate florele, decît ne-am obișnuit să o știm. Em.V-P, se pare că de data asta ai căzut mult mai adînc în ale poeziei. E și iubita ta, proza, pe aici, încă paparazzo de mine de surprinde cochetînd suspect de fin cu poezia.
În fine, un text pe care îl trec într-o mapă specială - mapa textelor pe care îmi place să le recitesc în zilele cînd afară gardul e cît zăpada! (Cineva spunea că "zăpada-i cît gardul" ceea ce nu mi se pare deloc surprinzător!)
Sărbători dezlănțuite!

 =  raspunsuri
emilian valeriu pal
[18.Dec.07 13:37]
Leonard Ancuta, nu stiu ce sa fac sa rid ori sa pling mai intii? Poate-mi explici ce-i aia exprimare bombastica si unde. De fapt nu-mi explica, fa mai intii cunostiinta cu suprarealismul apoi apuca-te de comentarii. Si tocmai tu vorbesti de exprimare bombastica....:)))
Ligia, norocul meu e ca nu am pretentii de poet. Scriu cum imi vine deci la mine criticile nu prea tin. Cei care vor sa comenteze sa se rezume la poezii, eu ma rezum la semne. Multumesc.
Nicolae Popa, ai dreptate in mare parte, am trecut putin inspre poezie, numai putin cit mi-a permis coerenta. Asta nu inseamna ca am scris o poezie ci un text incadrat la poezie. Multumesc.

PS. Leonard ca tot veni vorba, pune mina si cauta sa vezi ce simbolizeaza Santa Maria de Guadalupe si cine sunt saritorii de pe stinci din Mexic. Eu n-am de gind sa mai explic.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !