Comentariile membrilor:

 =  e încă fericirea ascunsă între lăzi
ecaterina bargan
[12.Nov.07 13:42]
plouă iar cu amintiri și vise. da, le păstrăm pe toate în cutia de tinichea. gînduri frumoase care alintă sufletul ai înșiruit aici. o stare de lucru care echivalează cu un zbor în vid, niciodată prăbușire. superbă toamnă, lumină-n frunze și vise de libertate. desigur nu se poate trece fără a ne opri la "ieri începuse cu soarele dimineții de pe plaja cu suflet, ajungând pe scara serii în lapoviță și ninsoare" - o trecere delicată prin capriciile timplui. sentimente curate izvorîte dintr-un suflet sincer care dincolo de realitățile existențiale gustă zilnic din fericire.

 =  poezia,ca stare de inger
Sorin Rosca (Rosentzveig)
[13.Nov.07 01:06]
Desi scara lui Escher nu e scara Richter si nici a lui Mercalli, cuvintele mele de pretuire se vor putea masura candva pe scara "din exterior"(de incendiu), a sufletului meu, care nu a uitat niciodata intalnirile noastre de pe strada Lahovary.
Va multumesc pentru aprecieri.
Poezia inseamna, mai inainte de toate, starea de inger profesionist, actionand asupra limbii in care ne exprimam frumusetea sufletului. Este supremul exercitiu al celui care isi pune in joc viata pentru a demonstra adevarul acestei ipoteze. Va multumesc!
Textele dumneavoastra ma incita sa iau legatura cu cei de sus, inaripatii.
Sorin Rosca

 =  semn
Carmen-Manuela Macelaru
[13.Nov.07 09:00]
mi-a placut mult: poveri dea aripi, cateodata sunt greu de dus, cateodata e greu de zburat; zvonul de cascada,cuvinte pe un zar,fericirea si lazile.
mcm

 =  numere
Maria Gheorghe
[13.Nov.07 19:31]
o carticica se naste, e Cantecul Peninsulei de la 17:34....si nu-ti mai spun cat ma imbratiseaza scarile de la numarul 4... ma bucur sa aud ca la numarul 2 va aparea oglinda ovala. am inteles ca la numarul 7 ai gasit o intrare din Stradela care ar duce la numarul 17... bucurii si sanatate... aceeasi MW... sau cum zici tu, salvamaria!
o bila se rostogoleste pe scara... o auzi? si-un latrat de caine acopera micul concert la vioara, Carnaval la
Venetia... te rog sa mai treci pe la Pictorul Matasareanu. Ce mai face Alexis? Dar Remy? Cand vorbesti despre Ponna imi aduc aminte de Bombonel. Stiai ca visul acela cu cetatea se leaga de Voiajul tau?

 =  Simetrie
George Pașa
[13.Nov.07 19:32]
Motto: "Aici, în miezul clipei din ceasul cu pendul, eram iar amintirea copilului credul..." (din poetica lui Yannelis)

În miez de amintire-i doar inocența frustă,/ ființa regăsită lângă a Toamnei fustă/ de frunze-ngălbenite sub cerul siniliu./ În minte-acum îmi vine copilul cel zglobiu/ ce-n ziua cea de ieri, ca peștele în ploaie,/ sălta în zbor spre azi, visând c-o să jupoaie/ din urmele de timp o coajă de speranțe./ Și hoinărea prin lanul cel copt în aspre nuanțe/ de vis, c-un Dumnezeu ce-i tremura în sânge..."

De aici atracția pentru Toamna/ Doamna Ludens și simetria între lanul unduit de vânt și marea ce-și azvârle peștele-n zbor... Deși căile par atât de diferite.

Yann, sincer, acum simt că m-am îndepărtat puțin de adevărul creației tale, dar mă voi reorienta, busola și-a recăpătat menirea.

 =  o scoica
Ioan-Mircea Popovici
[14.Nov.07 18:02]
O mare de tacere si-un cant strain pe scara revine din durerea venita dintr-o seara. Cu insemnari albastre pe hartile astrale inchin acum o cupa cu axe radicale. O axa pentru George, cu nod pentru Maria, o raza lui Sorin cu scara-n care via... opresc aici povestea lasand lui Carmen versul, iar Katterynei soapta in care universul, se strange-ntr-o curbura, inel dintr-un butuc... (butuc care se va vedea este dintr-o poveste foarte adevarata de pe Stradela Vantului). va las acum o scoica si ma-ntalnesc cu (dau premiu mare celui care ghiceste cu cine ma intalnesc la 19:17 fix). Multumiri si bucurii, (imp):resie de tarm de mare
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !