Comentariile membrilor:

 =  dap
mihai zabet
[01.Nov.07 17:59]
ce-mi place sa citesc cronicile ioanei de aia probabil m-am lasat de scris cronici sau cine stie din lene? e posibil
oricum
o lectura placuta si o carte musai de cumparat

+ Aici
heghedus camelia
[02.Nov.07 07:34]
încerc să-mi înving teama de înstelare, prea multă motivație fiind de prisos; textul vorbește singur de la acea înălțime a abordării cu care ne-ai obișnuit deja. Reperele în actul citirii alcătuiesc unul dintre cele mai prețioase lucruri pe care le-am câștigat poposind pe acest site. Să știi că, datorita ție, m-am căptușit și cu Amélie Nothomb.

+ da
Florin Hulubei
[02.Nov.07 11:37]
da, un articol foarte bun care nu numai ca te face sa cumperi cartea, dar si sa te apleci asupra ei cu o mai mare atentie la tehnica narativa, care face din ea nu un simplu roman, ci o adevarata capodopera. Felicitari!

 =  lecturofililor!
Ioana Petcu
[02.Nov.07 12:22]
camelia, mai mult decit orice stea care nu face decit sa aprecieze o viziune, mi-ai facut ziua implita ca stiu ca am convins pe cineva sa cumpere nothombe, sau orice alta carte pe care o recomand. apropo, mie-mi place mai mult Jurnalul de rindunica si Acid sulfuric. Sunt curioasa cum va fi "Ni d'Eve ni d'Adame" :)

Miiiihaiul, dor mai, dor stii de vremea cind aveam atita timp sa flecarim, trecerea ta imi da incredere in ceea ce fac.

Florin, multumesc ca ai sesizat ca marsez pe discutarea tehnicii narative, destul de ciudata la Saramago. Cred ca dincolo de mesajul tramei-plot, e un mesaj (acelasi sau unul care deturneaza) in structura constructiva a textului. Incep sa cred ca e un fel de /transtextualism/ cum vad eu problema asta.

 =  semn târziu
Ioana Geacăr
[02.Nov.07 15:16]
Am citit cu mult răsfăț cronica asta. Postările tale sunt așa de rare și așteptate...!
Din păcate nici macar n-am rasfoit cartea , așa că las doar un semn cumințel de citire! atât.

 =  cota de interes
Dolcu Emilia
[03.Nov.07 08:10]
Aceasta prezentare de carte, care seamana cu o punere in scena, imi da sentimentul ca acced la o dimensiune a textului necunoscuta. Captivant !
Elementele de continut sunt foarte tehnic prinse in « trama » tehnicii narative, si ea exemplara.
Motivul intermitentelor mortii care-l intersecteaza pe cel al intermitentelor naratiunii a facut, in ce ma priveste, sa creasca mult cota de interes a cartii.
Mici pete in soare : se spune despre massmedia ca e o medoda de manipulare sociala, desi nu e nici urma de asa ceva in paragraful in cauza. Frazei « Prin faptul ca-si priveste foarte lucid personajele pe care aproape le vampirizeaza, tinindu-si discursul intr-un sens demonstrativ, literatura patetica este acuzata, bucolicul e refuzat » i se cere mai mult decat poate duce. Si imi pare cu atat mai rau pentru ea cu cat contine o idee cu mare impact asupra mea, cea a vampirizarii personajelor

 =  unde
felix nicolau
[03.Nov.07 20:42]
am observat ca te atrag irepresibil cartile polifonice. bon, pe langa demiurgul lipsa din teatrul lui ionescu si graalicul chretien de troyes. asa, deci unde te mai putem citi pe hartie, ca sa ne tina ochii in viata?

 =  raspunsuri intermitente
Ioana Petcu
[04.Nov.07 17:19]
Ioana ce sa zic daca-s asteptate sunt de doua ori mai binevenite :) drag, mai

Emilia, ma gindesc la petele despre care ziceai. Ma bucur sa te stiu alaturi, pe agonia. succes!

Felix, da' nu intri tu si la o "sapuneala" cu 'tandru si rece"?! :D

 =  und noch
felix nicolau
[04.Nov.07 19:53]
si inca am pretentia sa fie sapuneala pe bune, nu asa!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !