Comentariile membrilor:

+ poemul meu de azi
ioana negoescu
[15.Oct.07 17:55]
am citit dintr-o suflare. aceeași construcție inteligentă, aceeași mână sigură, exprimare cursivă. nu mă poticnesc deloc. de fapt textul curge prin mine și lasă o albie. sau albia era dianinte. tot ce se poate.
în fine, empatizez. aș vrea să am mai mult timp să analizez. revin. cred totuși că este poemul meu de azi. pentru că evident este o capcană. știu mai bine ca oricine altcineva...

+ autentic
Ela Victoria Luca
[15.Oct.07 18:27]
forță, autentic, claritate, un bun acordaj al afectelor/emoțiilor, cuvinte-deschidere, cuvinte-mărturisire, respectul față de logos, mesaj clar, coerență, fluență, muzicalitate. nimic pretențios, nimic epatant. maturitate poetică. în plus, totul este simfonic, polifonic redat, o acustică aparte. partea a doua din prima strofă e preferata mea, percutantă în memorie ultima strofă.
remarc pe alocuri conectori, lianți folosiți mai degrabă în proză, dar care așa cum sunt plasați reușesc să mențină tensiunea și coerența versurilor.
ați ajuns în f scurt timp unul dintre autorii mei preferați pe acets site.

p.s. - un diacritic lipsă la "sa-mi dau seama"

Ela

 =  parere
sorin ene
[15.Oct.07 20:20]
imprimarea ideatiei fruste ramane lipita de retina mult timp
nimic iluzoriu, o perspectiva al fiecarui urmator vers impresionanta
echilibrul poemului nu este amenintat de distorsiuni suparatoare
exprimare vasta, aproape cinematografica, lasa efectul vizionarii unei pelicule pe care o asteptai fara sa stii ca asta astepti de fapt

reticenta aici:
"pînă intră înăuntru" +
"și tac din gură "

 =  deci ma gandeam ca 2 stele is prea multe
Tara Mircea Marcel
[15.Oct.07 22:19]
cand am citit titlul... da cand am citit poezia, am ajuns la concluzia ca una ar mai merge fara nici o stinghereala... o poezie puternica si inspirata care mie mi-a trezit sentimente undeva adanc de care aproape am uitat... cred ca am uitat cum e sa tii strans, aproape persoana la care ti mai mult ca orice pe lume stiind ca ii faci rau, dar sa nu o poti sa o lasi...

superb

 =  impotriva valului
Cristina Sirion
[16.Oct.07 01:33]
Mi se pare rupta aici, descompunerea in cele doua "versuri" e impiedicata.

"emoția îngrozitoare pe care ți-o
provoacă femeia pe care o iubești"

De fapt mi-a placut numai pana la campul maturat de gloante si reflectoare si ideea din final, aceea de a scrie apasand puternic inauntrul tau. Dar nu ma infumerez cu gustul meu, deci... :)

 =  parere
Mihai Robea
[16.Oct.07 11:37]
prima strofa, modesta. O imagine, cea a campului maturat de gloante si reflectoare, buna, dar vine ca nuca in perete AICI. Despre drumuri scurte si tanjeli, n-as avea ce sa spun, autorul o spune singur.
A doua strofa ma zgarie printr-un inceput efeminizat... plangand "sfasiata"..., dar raman cu o imagine interesanta..."stau cu falcile ruginite si cascate pana intra inauntru...", mai ales.
A treia imi pare ok, nimic discordant sau dezagreabil
Despre ultima as spune DIMPOTRIVA.
Subscriu, insa, acestui mod de a scrie opus manierismului, pe alocuri ingenuu.
Consideratii care privesc abordarea prelungita a frazei n-ar avea rost sa fac, dat fiind ca se subsumeaza unui anumit stil, este optiunea autorului. Cu riscurile care decurg de aici.

 =  domniile voastre
Catalin Pavel
[17.Oct.07 17:15]
Ioana, cine altcineva decit tine poate sa aiba candoarea de a felicita pentru exprimare cursiva ? de altfel, e complimentu suprem. Multam pentru trecere si raminere
Ela, foarte angajant comentariu... oamenii generosi sint preferatii mei ! sint cei mai curati la suflet.
p.s. Mie imi lipsesc diacritice din nume, darmite din texte.

Sorin, principala problema cind scrii este sa ramii foarte tehnic in timp ce te dor toate maselele. Pianistii se gindesc, presupun, si dupa astea patru masuri apas tare pe pedala... trompetistii trebuie sa-si scuture trompeta intre bucati, pentru ca intra scuipat inauntru. Etc.
Mircea, vezi – ce bine ar fi daca ne-am limita la a citi titlurile
Cristina, parere binevenita
Mihai, e limpede ca nu-s liric, iar cind incerc sa fiu, exagerez. dar nu face comentarii ‘efeminizate’ ca 'plinge DEXu sfisiat'.

 =  catalin
Leonard Ancuta
[18.Oct.07 10:24]
de cateva zile ma tin sa iti las un comm la acest magnific tecst al tau dar de fiecare data apare un nou job de facut. basca am si uitat ce vroiam sa iti zic, insa stiu ca imediat dupa ma gandeam ca asta e cel mai bun tecst al tau. sincere felicitari.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !