Comentariile membrilor:

 =  :..?
ciustea andreea m.
[22.Sep.07 12:11]
din toate asa -zisele recenzii pe care le scrii am reusit sa inteleg doar atat:ca fie care opera e un "travaliu","trasmite un complex" de emotii ,ramane sa alegi tu plictisit ce sa mai permutezi intre religie,bucurie,tristete etc,e o "initiere",sunt "fascinante","uimitoare",etc,ecg,...;spui doar lucruri lipsite de substanta;daca vrei sa-i faci complimente autoarei,fa-i-le personal si scuteste-ne de enezima regie publica a acestui patetism ;daca in schimb,vreodata ai sa te decizi sa adopti o atitudine Critica relativ la ceea ce citesti,cel putin eu voi citi cu mai mult interes,;bineinteles,asta in cazul in care vrei ca cititorii sa fie interesati..

 =  ...
Fluerașu Petre
[24.Sep.07 12:10]
Andreea. eu fac aceste recenzii dintr-un singur motiv: pentru a ii convinge pe oameni sa citeasca volumul. Atat si nimic mai mult. Critica literara, in viziunea mea, inseamna marketing literar. De aceea, nu-mi pierd timpul sa scriu despre cartile care nu imi plac.

Eu spun ce am vazut eu in volum, incerc sa ii conving pe oameni sa citeasca, sa se distreze, sa se relaxeze. Si te asigur ca printr-o critica scortoasa, cum se face de obicei in Romania, nu faci decat sa ii indepartezi pe oameni de citit. Si e si normal, pentru ca daca citesti ceva de genul "autorul isi construieste universurile penduland intre naratorul omniscient si incongruenta filosofiei epice...", omul te injura si deschide televizorul, pentru ca nu are de ce sa isi piarda timpul.

asa ca andreea, eu te invit sa citesti cu dorinta simpla de a te simti bine, de a te distra. Suntem entertaineri, nu maniaci! Sau cel putin ar trebui sa fim!

te mai astept in paginile mele

petre

 =  ...
ciustea andreea m.
[24.Sep.07 13:18]
in critica literara nu vizam cu spirit utilitarist ratingul personal,nu propasim gustul comercial al indivizilor;o critica tocmai pentru ca este o critica pune in vedere in virtutea anumitor principii(mixtura de sistem personal si profesional al criticului),Defecte si calitati ale operei,folosind metoda Argumentarii pro sau contra in ceea ce priveste aceste defecte sau calitati;critica pune in discutii opinii critice ale altor autori;revela in mod original semnificatii nebanuite de catre cititorul obisnuit;critica e o maieutica a sensurilor in constiinta lectorului;ceea ce faci Tu insa,e ceva cu totul si cu totul divers:prezentari comerciale de pus pe dosul copertinei(!!!)unor carti de tipul"Legile lui Murphie" Si ,ce este important,acest tip de ...prezentare,care nu are nici in clin nici in maneci de a face cu o Critica sistematica ,-atrage exact Acest tip de lectori de bancuri;nu trebuie sa-mi argumentezi folosind argumente extreme de tipul cripticitatea si retorismul artificial al anumitor autori de critica,pentru ca acestia stau in extrema opusa tie..o critica serioasa nu cedeaza Absolut Nimic spiritului comercial,propasind o critica cu continut deficitar si nici nu face discursuri autosuficiente,-daca intelegi ce vreau sa spun.

 =  ...
Fluerașu Petre
[24.Sep.07 14:13]
Andreea, in critica mea literara nu vor aparea niciodata frustrari. Spiritul comercial este important, pentru ca o carte exista doar pe baza celor ce o citesc, asa ca mi se pare cea mai mare ipocrizie sa spui ca parerea lor nu conteaza. Asa ca da, eu scriu pentru cititori si nu tin sa le demonstrez nimic, nici ca eu sunt destept, nici ca o carte e buna sau proasta, etc. Eu vreau doar sa le arat ca se pot simti bine, sa ii distrez. Altfel, lumea pleaca. Si tot respectul pentru ei daca fac asta! Viata e dura! :)

te mai astept

fii dispusa sa te simti bine si vei descoperi ce frumoasa e viata ;)

petre
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !