Comentariile membrilor:

 =  io nu ma ingrop cu asta in acelasi cimitir :)
Leonard Ancuta
[07.Aug.07 19:17]
I love the dead... yeah sure!!! cred aceasta optiune ar trebui tratata intr-un spital psihiatric...departe de orice cimitir :)

 =  ...
Fluerașu Petre
[09.Aug.07 08:37]
Leonard, multumesc de trecere. Ma bucur ca ti-a placut si ca ai lasat aici aceste cuvinte.

nimeni nu cred ca s-ar ingropa in acelasi cimitir, desi, pana la urma, nu mai conteaza.

te mai astept

petre

 =  a little bit too posh
felix nicolau
[14.Aug.07 12:54]
din ce scrii tu,pare un pic prea sofisticat,prea fin d'epoque autoarea aceasta.si citatele vorbesc in acelasi sens.dar cine stie,poate ma insel eu.inca o data, faci o treaba buna

 =  ...
Fluerașu Petre
[15.Aug.07 00:03]
felix, asa e, e un pic sofisticat. Insa este in acelasi timp savuros. Eu am ales pasaje "cuminti", insa te asigur, cartea e foarte "actuala" din punctul asta de vedere.

iti multumesc pentru trecere si pentru aprecieri. Inseamna mult pentru mine.

te mai astept

petre

+ paradoxal
Manolescu Gorun
[15.Aug.07 05:28]
Fluerașu Petre este paradoxal. În momentu în care comentează o carte, pur și simplu intră în pielea autorului ei și, practic, o re-scrie condensat într-o asemenea manieră încât este aproape imposibil să nu jindi a citi originalul.

În schimb, când își prezintă propriile gânduri sub forma unor așa zise „eseuri” , devine de un infantilism rizibil. Și te face să-l compătimești. Se pare că suferă de un „supercompensat complex de inferioritate”, clar descris în psihiatrie. Ar vrea să scrie precum cei pe care îi admiră și cu care intră în consonanță atunci când îi comenteză și, din păcate, nu poate. Iar faptul ca își justifică „eseurile” că sunt producții care se adresează unui public „larg”, nu face altceva decât să realizeze un transfer de personalitate (de asemenea bine descris în psihiatrie) ratat din spre autorii care-i admiră și care au succes de piață, spre propriul „eu” autorial, iluzionându-se. Nu știu dacă va reuși să-și depășască acest complex în măsura în care nu îl conștientizează. Și ar fi păcat să n-o facă.

Revenind la cartea (de față) comentată, nu pot să zic decât „jos pălăria”. Prin urmare, un „+”.

 =  P.S.
Manolescu Gorun
[15.Aug.07 05:36]
Imi permit, cu scuzele de rigoare, sa le sugerez editorilor sa-si sporeasca atentia cand remarca un eseu al lui Petre. Cu atat mai mult cand hotarasc ca acesta sa intre pe prima pagina. Agonia, totusi, si-a creat un anumit standard. Si e pacat sa se coboare stacheta.

Multumesc

Multumesc

 =  ...
Fluerașu Petre
[15.Aug.07 09:22]
Gorun, in primul rand iti multumesc pentru aprecieri. Conteaza foarte mult atunci cand vin de la tine, pentru ca am incredere in aprecierile tale. Cand iti place, spui, cand nu iti place, spui, ceea ce e foarte corect.

Acum, despre textele mele. Eu nu incerc sa copiez pe nimeni. Da, mai sunt influentat, la fel cum toti suntem si da, ii respect pe autorii care ajung la public. Nu am nevoie insa sa ii copiez, pentru ca sunt sigur ca sunt si voi fi la fel de bun ca ei, ba chiar mai bun.

Diferentele pe care le observi intre texte exista. Eu adopt diferite stiluri, astfel incat, privita pe total, opera mea sa se adreseze unor segmente cat mai diversificate. Daca din 10 carti de exemplu, un grup de oameni citeste una (crezand ca celelalte suck), alt grup alta si tot asa, eu am reusit sa ajung la toti. Asta incerc sa fac, de asta scriu mult si de asta scriu altfel.

Eu iti multumesc pentru vizita si te mai astept.

p.s. nu inteleg al doilea comentariu. Sunt sigur ca editorii acestui site sunt oameni responsabili care stiu sa faca alegeri. Cred ca e timpul (si aici nu ma refer la tine neaparat) ca userii sa invete sa accepte deciziile editorilor. Ei fac un efort benevol pentru a administra acest site si pentru a ne oferi un cadru de manifestare si ar trebui sa le respectam deciziile.


Iti multumesc pentru vizita

te mai astept

cu respect

petre

 =  .)
Manolescu Gorun
[17.Aug.07 23:15]
„Cred ca e timpul (si aici nu ma refer la tine neaparat) ca userii sa invete sa accepte deciziile editorilor. Ei fac un efort benevol pentru a administra acest site si pentru a ne oferi un cadru de manifestare si ar trebui sa le respectam deciziile.”
Hai, măi Petrică, las-o mai moale. Te și văzuși „editor”! (teoria mea cu complexul de inferioritate supercompensat care, adaug acum, tinde spre paranoism, pare a se confirma). Cine a zis că nu respectă deciziile editorilor? Eu, în nici un caz, nu. Iar șmecheria aia la care recurgi plângâu-le de milă că ei „fac un efort etc.” pentru a-ți justifica afirmația că subsemnatul nu respectă... așa și pe dincolo, e de-a dreptul infantilă.
Să fie clar: și editorii și noi care postăm, suntem oameni și nu genii (cu excepția ta). Deci putem discuta, civilizat, spunându-ne părerile unii despre alții. Iar faptul de a sugera ceva editorilor și nu pe ton imperativ și chiar lipsit de bună cuviință cum au făcut-o, totuși unii dintre noi, consider că este util, în măsura în care și cei ce postează, ca și editorii (și mai ales ei) suntem interesați ca prestigiul sit-ului să crească. Evident, editorii pot ține seama de sugestii sau nu. Asta e dreptul lor și nu ncred că-l contestă cineva. Iar dacă unui membru de rând nu-i mai convine, are și el, la rândul său, libertatea să părăsească sit-ul. Astea sunt regulile jocului. Punct.
Am să amestec puțin lucrurile, dar nu am ce face. Pentru că ele se leagă. Mă voi referi la o discuție care am avut-o cu tine legată de eseul tău „Battlefield Earth, sau despre conflict în mileniul III”. Sisții acolo sus și tare, contraargumentând la un com. al meu: „Da, segmentele de nisa cresc considerabil in ultimul timp si da, exista un public care este pastrat doar de calitatea textelor. Eu insa nu pot sa ma multumesc doar cu acesta, eu incerc sa ma adresez in acelasi timp specialistilor, publicurilor restranse si marelui public.” Faptul că „încerci”, e meritoriu. Nefericirea este că nu prea reușești. Iar atunci când ți-am „sugerat” să-ți compari rating-urile tale cu ale altora care nu au astfel de pretenții, te-ai făcut că plouă. Poate îmi răspunzi acum de ce nu reușești. Scuza că, de exemplu, pe Agonia (ca să rămânem în contextul discuției) există doar un public „specializat” (de nișă cum îi zici tu) nu ține. Și asta pentru că (lucrul ăsta l-am verificat), Agonia este accesată de o mulțime de cititori din afară, care nu doresc să devină și mebrii ai sit-ului. Mai trebuie să adaug că am observat o creștere semnificativă a cititorilor tocmai la textele tale cele mai contestate pe motiv de „puerilitate”. Este normal ca lumea să se înghesuie ca la bâlci când e vorba de un scandal. Numai că tu nu prea observi lucrul ăsta. Sau poate că tocmai asta te interesează (o și spui, de fapt, într-un text al tău). Într-adevăr, și publicitatea negativă, tot publicitate e.
Închei așa cum am făcut-o în comentariul anterior. În măsura în care nu vei reuși să-ți depășești megalomania (conștientizând-o) de care suferi, te vei rata. Și e păcat pentru că, zic eu, talent ai. Iar faptul că mulțumești oricui, indiferent că te laudă sau nu că te critică, ci te înjură pur și simplu (mai fin, luându-te la mișto sau mai de-a dreptul), este departe de „politețea” de care faci paradă și mai aproape faptul că, pur și simplu, o mimezi (e un fel de orgoliu al umilinței pe care, probabil, o simți). Ti-am scris acest lung comentariu pentru că, într-un fel, chiar îmi pasă de tine.


 =  ...
Fluerașu Petre
[17.Aug.07 23:26]
Gorun, eu le multumesc tuturor pentru ca asa mi se pare corect. Atunci cand cineva face efortul de a scrie ceva, merita apreciat, orice ar scrie. Iar umilinta de care vorbesti nu exista, pentru ca, sincer, niciun comentariu nu are pentru mine o importanta covarsitoare. Eu am obiective foarte mari, pe care sunt sigur ca le voi indeplini, asa ca nu ma intereseaza aproape deloc criticile. Cu cat mai multe, cu atat mai bine, inseamna ca sunt cu adevarat bun si reusesc sa ii deranjez pe cei cu mentalitati invechite.

Iar respectul pentru editori nu tine de nicio smecherie, este o chestie pe care ar trebui sa o invete multi. Regulile nu se discuta, nu suntem la piata sa ne targuim si punct.

Iar despre ratinguri: te asigur ca sunt foarte bune si nu numai aici. Iar aprecierile care vin de la foarte multi cititori neimplicati in fen. ma magulesc mult mai mult decat orice aprecieri critice. Pretuiesc mult mai mult opinia oamenilor care imi vor cumpara cartile.

Megalomania mi-o asum, pentru ca este normala. Daca am fi sinceri cu noi insine, cu totii am fi megalomani, pentru ca asa este firesc.

eu iti multumesc pentru comentariu si pentru ca incerci sa imi prezinti anumite probleme. Ma voi gandi la ce ai spus.

Te mai astept in paginile mele

cu respect

petre

 =  Ciao
Manolescu Gorun
[18.Aug.07 17:29]
Asa e. Fiecare, cand se apuca sa scrie ceva, trebuie sa se considere genial. Altfel de ce ar mai face-o. Dar dupa, unii se mai si trezesc si, comparandu-se cu altii, se pun la locul care li se cuvine. Altii nu. Primii, zic eu, mai au sansa sa evolueze. Ailaltii, daca tot sunt si raman geniali...

Ciao si nu mai am cuvinte

 =  ...
Fluerașu Petre
[19.Aug.07 22:35]
Gorun, ai inteles. Fiecare are dreptul sa-si urmeze propriul drum, rezultatele conteaza. Si doar atat.


Iti multumesc pentru trecere si te mai astept in paginile mele

cu respect

petre




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0