Comentariile membrilor:

 =  Norule tata...
Cătălin Găian -Konig
[18.Jul.07 22:23]
ai un text si un discurs tzantzos si sanatos la minte..cu personaje conturate...."cu pielea încrețoșată din jurul ochilor, obrazul maroniu, supt, dar mai ales ochii mijiți.." Tresariri de orgolii, intepenesc personje in aer.."..gheara alcoolului îl trase brusc înapoi, smucindu-l spre spate ca o funie, ca o sârmă subțire, ce-l tăia la beregată, mânuită ca de un ucigaș profesionist." Ai un ochi plastic si "de plastic"..poate, dar cel care vede este ok...face cat toate povestile care ti se nazareau, despre personaje! Ai prima spargere, a lui Pedi, l-ai petrecut si trecut intr-un alt registru...parca nu sunt cuvintele lui..."Nu i-a păsat de comentariile malițioase ale colegilor, nici când a mutat-o la controlul calității, la „ceteceu”, pe post de băgător de seamă. Dar fufa începuse să strâmbe din nas, cică-i muncă de răspundere, că nu rezistă la atâta stress"
...dai calitate discursului, prin personajele care o coloreaza ! Cecil Nohai si Corin... ai fi putut vorbi o multime despre ei, si slava Domnului i-ai fi putut "ingramadi si contura" pe fiecare, intarind astfel alegerea finalului, in detrimentul primilor doi !Proza este pentru ca... pur si simplu...Este ! Te salutez frate !

 =  Mein Konig!
Ghinea Nouras Cristian
[19.Jul.07 08:49]
Mein Konig, multzam pentru lectura si pentru atenta radiografie a textului. Mai in gluma, mai in serios, ma gandeam: daca editorii au scos o antologie Poezie.ro, urmata de antologia Proza.ro, ar trebuis sa se gandeasca si la antologia... Comentarii.ro, pentru ca multe din ele sunt critica veritabila. Si tu, si cativa prieteni de pe site, imi spuneti, in esenta, acelasi lucru: cand ai de gand sa treci la texte mai ample, daca tot ai personajele asa pregnant conturate? Proza asta face parte dintr-un volum aparut la Editura Anthropos din Timisoara si editorul mi-a spus: asta putea fi un miniroman separat. In mod sigur, va trebui ca, intr-un ragaz oferit de incalzirea globala, sa dezvolt textul. Danke, mein Konig!

 =  O mie opt sute si...?
Ghinea Nouras Cristian
[06.Aug.07 08:42]
Citesc in josul textului si nu-mi vine sa cred: 1803 vizualizari! Mi-ar placea sa scot o carte cu un asemenea tiraj! Adevarul e ca pana acum ... nici macar in 1800 de exemplare nu am reusit. Multumiri, agonia.ro!

 =  bun
Anne Marie Oprea
[07.Aug.07 22:48]
:) Mi-a placut. Mult. Fiecare detaliu isi are locul lui, ai conturat, ai colorat, am simtit pana si mirosul bodegii.

 =  Revansa scriitorului...
Ghinea Nouras Cristian
[08.Aug.07 07:58]
Anne Marie, se pare ca mirosul bodegii era chiar unul autentic, daca a dat numele... strazii. Nohai este o suma de personaje pe care mi le amintesc din copilarie, iar Cecil este prototipul unui anume gen pe care l-am intalnit in fabricile patriei. Corin, ei bine, Corin este chiar real - as spune 90%. Este personajul central al un caz social care m-a impresionat, un caz de la mijlocul anilor 90. Uneori, realitatea bate literatura, dar noi, scriitorii, ne luam revansa, folosind-o ca materie prima pentru ceea ce unii considera ca ar fi plasmuirile si fantasmele noastre.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !