Comentariile membrilor:

 =  Foame de verde…
Adelina Ionescu
[08.Jul.07 17:52]


Mereu între “a dori” și “a fi”,/ apare lema verbului “a ști”…

Un semn de pãmânt și unul de cer/ cu foame de verde și alb efemer,/oprite o clipã știutului mers,/ în oceanul de timp înoatã imers…


 =  Adelina,
Gheorghe Pașa
[08.Jul.07 18:03]
Tocmai intrasem pentru a șterge textul, dar, din respect pentru comentariul tău, îl voi lăsa și voi încerca, de se va putea, să-l mai cizelez. Mulțumesc mult pentru comentariu, mai multe nu pot spune, acum acest text e pierdut pentru mine. De aceea adversarii nu merită să piardă timpul.

 =  George, da
Cornel Ștefan Ghica
[08.Jul.07 18:14]
o pulsatie naturala precum o dorinta a fiintei venita din "enorma foame de verde ce-o simt".
o pulsatie cosmica precum o dimensiune a existentei limitandu-se "să privească timpul la mine cu ochii săi reci".
o pulsatie orientandu-ne "înainte de a analiza regula: / întâi speranța și-apoi realizarea, / să ascultăm inima timpului / cum pulsează în lanul de porumb."
felicitari

cu stima, Cornel Stefan Ghica

 =  ...
Adelina Ionescu
[08.Jul.07 18:16]


Eu sunt pentru eboșã… orice încercare de șlefuire ulterioarã nu face decât sã “altereze” rostirea inițialã, uneori ajungând s-o conteste aproape. Este doar ceea ce cred eu. Tu? E textul tãu poți face ce vrei cu el. Eu am lãsat un gând din ce am pãstrat în urma lecturii. Și chiar de-l ștergi gândul meu va rãmâne… s-a rostit deja.


 =  lanul de porumb
Ioan-Mircea Popovici
[08.Jul.07 18:27]
Noi nu ne mai formalizam si ne asezam discutia in fragmente de Infinit. In primele doua strofe, fragmentele astea stau de vorba undeva intr-un colt din scena lumii. apoi, intr-o cafenea, ti-a scapat ca un oftat:

"să ascultăm inima timpului
cum pulsează în lanul de porumb"...

eu mi-am adus aminte de "lanul de secara" si m-am imbatat. de aceea iti scriu atat de tarziu. Vorba Adelinei: nu mai sterge panzele pictate... treci mai departe si pune tot sufletul la vedere... chestia aceea cu Lema verbului aparuse pe undeva-n casa cu iedera... anul trecut, la piramida vorbeam despre Lema si Teorema... acum, ca ai venit cu lanul de porumb atat de aproape de Plaja cu suflet e mai simplu... ia de la mine un pumn de scoici si de-o vezi pe doamna cu scara spune-i ca a uitat-o agatata de luna...

 =  Răspunsuri
Gheorghe Pașa
[09.Jul.07 07:09]
Adelina, Cornel, Ioan-Mircea,
Vă mulțumesc pentru opiniile voastre, mai ales că vin de la niște oameni deosebiți. Permiteți-mi totuși să am incertitudini, din ele îmi hrănesc, în general, spiritul.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !