Comentariile membrilor:

 =  ..
ioan florea
[22.Jun.07 20:20]
draga domnita, nimic nu poate fi interzis in ceea ce priveste siteurile internet, atata timp cat nu exista o legislatie viguroasa si o punere in practica a ei. Singura modalitate de a interzice ceva, si ca o sugestie a subsemnatului, este de a va inregistra textele la asociatiile afiliate cu privire la drepturile de autor.

Revenind la text, imi aduce putin cu poezia poetului Daniel Bratu, sobolani cu gluga, prin asocierea unor sintagme, bineinteles cu idei diferite la fiecare. Succes mai departe si prudenta.

 =  Ioan Florea
Adela Setti
[25.Jun.07 09:59]
Interdicția de aici e mai degrabă un apel la bunul-simț al cititorului.
Dacă ar fi o interdicție drastică, și-ar găsi și suportul juridic. Pentru că în Decembrie 1996, la sediul OMPI (Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala) din Geneva, s-au semnat doua noi tratate. Primul, Tratatul OMPI pentru Drepturi de Autor (the WIPO Copyright Treaty, prescurtat WCT) se refera la protectia autorilor de lucrari literare si artistice, precum poeme, romane, programe de calculator, baze de date originale, lucrari muzicale, lucrari audiovizuale, situri Web, fotografii, etc. Celalalt, Tratatul OMPI pentru Interpretari si Fonograme (the WIPO Performances and Phonograms Treaty, prescurtat WPPT) protejeaza drepturile conexe ale interpretilor si producatorilor de fonograme. Drepturile conexe reprezinta drepturi derivate din dreptul de autor.
Printre altele, atat WCT cat si WPPT au raspuns provocarilor tehnologiilor digitale de astazi, in special modului de diseminare a materialelor protejate prin retele digitale cum este Internetul. Pentru acest motiv, WCT si WPPT sunt cunoscute si ca "Tratate ale Internetului".Ambele tratate au reglementat crearea unor structuri de drepturi fundamentale pentru a permite creatorilor sa controleze modul in care operele lor sunt utilizate de terti. Mai mult, tratatele garanteaza ca detinatorii acestor drepturi vor continua sa beneficieze de o protectie adecvata si eficienta in cazul difuzarii lucrarilor prin noile medii de comunicatie, cum este Internetul. Tratatele confirma faptul ca drepturile de autor continua sa existe in mediul digital.

Numai bine și mulțumesc pentru lectură.
Adela




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !