Comentariile membrilor:

 =  să râdă retardații
dan mihuț
[14.Jun.07 22:47]
domnule eugen gălățeanu, mostra dumitale de gândire demonstrează, dacă mai era cazul, că există indivizi care-și dezvoltă, în creierașul lor mititel, o realitate care n-are nimic în comun cu aceea pe care, având simțurile treze, ceilalți indivizi o pot percepe și decoda coerent, în registru normal. nu numai că distorsiunea produsă de dumneata ridică semne de întrebare asupra unor facultăți mintoase, dar bătaia de joc pe care ai tupeul să o comiți ți-ar da dreptul la o ciomăgeală zdravănă administrată cu simț de răspundere de indivizii care au dat dovadă de cel mai înalt spirit civic etc, șamd. iartă-mă, e nevoie să mergi să-ți iei medicamentația.

 =  teorii aberante
Bogdan Nicolae Groza
[14.Jun.07 23:03]
Eugen, e usor sa comentezi dupa ureche si apoi sa vii sa+ti dai cu presupusul si cu "parerea mea" despre ce s-a intamplat in romania anilor 1990. Erai in tara atunci? Din Manchester, Londra sau de aiurea, vedeti franturi, adesea fragmentare si bine montate despre ce s-a intamplat. Mai documenteayza+te si tu inainte de a debita ineptii, sub masca eseului, cand habar n-ai exact ce s-a intamplat. Stiu ca o televiune straina, daca nu ma insel BBC, a facut un documentar despre mineriada, intr-un registru tendentios aratand ca suntem salbatici si alte asemenea grozavenii, total aiurea fata de realitate. Si ei, ca si tine, au comis pacatul de a parea judecatorul impartial, cand de fapt au urmarit altceva si anume sa mentina un imens scandal menit tocmai sa arunce intr-o lumina proasta romania dupa ce s-a eliberat de comunism in maniera i ncare a facut-o. Spectaculos. Ca a fost opera securistilor, ca au fost manipulari, e alta kestiune. Documenteaza+te serios inainte de a posta fel de fel de eseuri justitiare cand in mod sigur nu cunosti situatia. Eseul tau e menit sa+ti creasca raitingul, ca numai asa te simti ca pestele in apa, polemizand si avand sute de vizionari. Asta nu te face mai citit, la fel cum nu cred ca-ti vei face nici adepti cu teoriile tale, aberante, fictioniste si fixiste

 =  Foarte bun eseul
mardale stefan
[14.Jun.07 23:20]
Eu cred ca daca n-a fost ideea Securitatii(cu Piata Universitatii), desi ii cred in stare, atunci asa cum zici "berzele albaste" au profitat din plin asa cum ai subliniat in textul tau. Faptul ca dupa "rezolvare" M. Munteanu a ajuns sef in partidul lui Magureanu spune mai mult decat pot auzi surzii precum Dan Mihut.Foarte bun eseul.

 =  omnule Mihuț, neuronul meu n-a priceput nimic...
Eugen Galateanu
[15.Jun.07 08:45]
Vreți să spuneți ceva ? Dar ce ? Și referitor la ce ? Vorba domnului Pruteanu- comentați la text, vă rog...

 =  Domnule Groza, nu...
Eugen Galateanu
[15.Jun.07 08:45]
Eram aici pe 13-15. Mi s-a parut stupida actiunea initiala. Daca esti democrat- si te pretinzi democrat- nu blochezi străzi. Cu vreo 7 ani după aceea eram la Paris unde am văzut o demonstrație a imigranților ilegali, vreo 30-40 de asiatici în total, care cereau legalizarea situației. La cei 40 de oameni erau cel puțin 100 de polițiști înarmați până în dinți și pe care se vedea că au o plăcere deosebită să bată. I-au înconjurat pe demonstranți cu n gărdulețe, acolo unde le dăduse Primăria dreptul să protesteze. În București rămăsese de la revoluție întreaga grupare de gunoaie din țară venită să controleze călătorii de la metrou, etc., etc.- lumpenii aceia care nu aveau nici o treabă, copii fugiți de acasă, vagabonzi, etc. Ei au fost osatura pieței, cu idei pe care nu le pricepeau- dar cu setea lor de distrugere. Ei și cu dl.Liiceanu et. company care explicau unor studenți la filozofie- care, culmea- făcuseră 3-4 ani de filozofie marxistă- ce grozavi sunt dumnealor în raport cu inginerii și muncitorii. Cam asta a fost piața- plus indecizia autorităților care ar fi trebuit să-i îndepărteze din momentul 0.

 =  Glume bune...
Eugen Galateanu
[15.Jun.07 08:45]
Una din cele mai extraordinare povești din Piață, mai grozavă ca cea cu mama Omida și marțienii este modul în care minerii au tocat toată floarea cea vestită a intelectualității românești. Să fim serioși, domnilor. Marian Munteanu era securilă de-atunci. Credeți că dacă-și puneau în cap- nu 3 minieri cât l-au bătut- ci unul singur- nu-l omorau.După aceea, studentele isterice care au fost lovite în mod repetat cu toporașul de mină în cap și care, de-ale naibii -au supraviețuit. Cât de proști pot să ne creadă acești inventatori de derizoriu ?

 =  Nu-ti fa glasul sa rasune/ cand vorbesti ce nu se spune
Manolescu Gorun
[17.Jun.07 14:40]
Așa zisul "eseu" este scris, cred eu (nu-l cunosc pe Eugen Gălațeanu) de cineva care nu a fost acolo, în Piața Universității. Dacă aș fi în locul său și aș fi văzut emisiunea de la TVR1, probabil că aș fi gândit la fel. Cei strânși în platou, cu mici excepții, păreau chiar o adunătură de dezaxați. Iar "excepțiile" nu prea au fost lăsate să vorbească de veleitarii gen Dincă. Sau le-a fost și lor jenă că au ajuns în platou. Sau, pur și simplu, nu prea au darul de a se exprima (cazul lui Radu Filipescu care a făcut, încă înaite de '89, enorm și a riscat la fel de enorm iar după a avut bunul simț și modestia de a nu se băga ca păduchele în față). Poate că, totuși, măcar prezența acelei femei care, în simplitatea durerii sale, nu reușește nici azi să le explice copiilor ei drama pe care a trăit-o și pentru ce a ales, conștient, să o trăiască, ar fi trebuit, nu să îl facă să rezoneze cu ea, ci, măcar, să îl pună pe gânduri înainte de a posta "eseul" cu pricina.

Cred că "spiritul" Piții Universității (idiferend de cine și cum a fost organizată manifestația) rezidă în senzația pe care o încercam, de fiecare dată când, pe înserat, se aprindeau zeci, poate sute de mii de "făclii" din banale "șomoiguri" făcute din ziare. Iar aceasă senzție era că sunt într-o imensă catedrală. În care, adesea se îngenunchia și se rostea "Tatăl nostru". Și, de asemenea, poate din filmul lui Gulea, pe care Eugen Gălățeanu nu l-a văzut (cum singur spune) și pe care, dacă l-ar fi văzut, iar poate, n-ar fi scris "eseul", ar fi înțeles mesajul de dincolo de rostirea preotului Galeriu (de la "balconul" Pieții) și de tăcerea crucilor nenumărate din cimitirul Străulești, pe care scrie doar atât "1990 neidentificat".

Mai adaug numai atât. Tot "poate" Eugen ar trebui să-și pună întrebarea: 'De ce cu orice prilej de bucurie sau tristețe colectivă, bucureștenii simt spontan nevoia să se adune în zisa Piață și acum după ce au trecut atâția ani?'. Să fie, oare, o simplă inerție manipulatoare care-i târăște, ca pe vite, și pe cei care au fost acolo în '90, dar și pe cei care aveau atunci doar câțiva ani sau chiar, încă, nu se născuseră?

Cât despre TVR1, prin emisiunea de care vorbim, pare a continua manipularea începută atunci de Răzvan Teodorescu (la vremea aceea dirctorul general al TVR), "tovarășul de luptă" al nevinovatului, seraficului Ion Iliescu care simte că, după atâția ani, îi cam ajunge totuși funia la par. Și se întreabă cu candoarea-i specifică: Ce dracu' i-a apucat iar pe "fascistoidii" ăștia de nu așteapă măcar să-mi mănânce coliva după ce voi ieși, numai cu picioarele înainte, din politică ? Pentru că tot el și ai lui continuă să tragă înapoi PSD-ul lipsind politica noastră, așa cum e ea "dâmbovițeană", de un autentic partid de stânga. Nu că mă omor după așa ceva dar e necesar. Drept contra-pondere pentru o dreaptă zurlie, tot "dâmbovițeană". Căreia o să-i facă cadou, la viitoarele alegeri, pe tavă, tot ce vrea.

Gorun Manolescu

P.S. Citesc răspunsul lui Eugen din care rezultă că a fost în București în 13 - 15 iunie '90. Dar nu și că ar fi fost pe parcursul manifestației care a constituit "spiritul" ei, din aprilie și până pe 20 mai. Ce s-a întâmplat apoi, e altă poveste.

Dacă nu aș fi plin de amărăciune, aș da-o pe glumă. Încerc să mă scutur și-i transmit lui Eugen: "Nu-ți fă glasul să răsune/ când mănânci ce nu se spune".

 =  Ciudații, retardații, vinovații...
Eugen Galateanu
[17.Jun.07 18:30]
Domnule Manolescu Gorun, manifestările cu făclii și îngenuncheat și spus "Tatăl nostru" amintesc de alte timpuri, destul de sinistre...părerea mea este că dacă vrei să îți împărtășești religia în comun, mergi la Biserică. Credeți-mă că în orice stat din Europa Unită manifestanții ar fi luat la bastoane pe spinare să le țină minte toată viața la 5 minute după ce au blocat Piața. Bucureștenii merg în Piață pentru că le place să arunce hârtii pe jos și să maculeze spații publice- apropo, este o rușine pentru așa zisul spirit al pieței- pe care nu-l comentez acum- halul în care arată zona din spatele Universității și fațada Institutului de Arhitectură- parcă este o pișetoare publică...

 =  Eugenică
Manolescu Gorun
[10.Dec.18 14:27]
tăticule, după ce ți-am citit, din curiozitate perversă (mărturisesc) și textul ăla al matale cu rama aia fără oglindă, îți fac (și nu fuk) o sugestie: dă fuguța la Vadim că are destule locuri libere de când îi fug pe capete maidanezii, unii apucați din senin de fior religios, înghesuindu-se la Becali care i-a șutit pe ne ve Tribunului jumătate din obiectul muncii. Și mai scutește-mă cu țările alea civilizate! Că acum doi ani când am făcut escală la Frankfurt la W.C. (Tudor) nu mai era hârtie igienică și mirosea ca gurița matale. De metroul din N.Y. ce să mai zic (că am dat, într-adevăr, cu mai mult timp în urmă și pe acolo). Iar la Madrid, în plină vară, după ce primăria se căznise, săraca, să facă noapte străzile lună și să le dea cu detergent care mirosea frumos, din când în când răzbătea, pe ici pe colo, printr-un parc unde m-am dus să-mi odihnesc ciolanele pe la ora 13, un damf de-ți lua nasul din loc. În fine, la Nisa, într-un hotel de 5 *, într-o clădire veche renovată și dată cu "miroase" franțuzești, tot așa se ițea din pereți un ceva ce semăna a mucegai pe care tapetul pus nu reușea să-l ascundă. Ți-aș mai povesti și de Amsterdam dar m-am plictisit. Așa că te aștept prin București, prin spatele "Arhitecturii", la o bombă de-a noastră unde, după ce-ți vei bea halba completată de chelner cu ce spui matale că fac unii și alții pe acolo, pe furiș (eu pe a mea n-o s-o beau, că știu despre ce e vorba), am să te ascult cu drag că mă distrează delirul matale sistematizat, demn de clasa noastră politică dâmbovițeană. Și, ca să nu uit: îți promit că îți voi pune o vorbă (bună) și la Vanghelie, la P.S.D.-ul ăsta de București, dacă cumva nici Tribunul nu te-o primi. Că la el, la Vanghelie, tot s-au strâns (și se strâng) toate scursurile ferentari-vanghelizate, inclusiv telectualii gen madam rector Kati Andronescu , cum o alintă prostănacul ăla de i-a luat locul lui nea Nelu și acum îl pupă-n Fundulea s-a dus dracu' ca și agricultura noastră. Secetă și căldură mare, monșerule, pe aici pe la noi unde Băsescu îl… în… pe Tăriceanu și invers. Că d-aia ne-am civilizat și noi și avem chiar marșuri cu gay(s) și lesbi(s) iar, de pe margine, îi afurisesc ăia puși de biserica noastră mamă ce distracție avem! Regret că Cliton (ce cacofonie splendidă mi-a ieșit), nu mai e cine a fost ca să se joace de-a trabucu cu Elena (nu din Troia, din Udrești). Și n-avem nici măcar un Bush pe aici să mai pună la cale un simulacru d-ăla de război cu teroriștii, cum zicea răposatul Baudrillard (d-ăsta, probabil, n-ai auzit că atunci când te plimbai prin Frância probabil aveai alte treburi mai lumești).

Și, revenind la cestiune, chiar te rog să mă iei în serios că, într-adevăr nu mint, am tot soiul de relații cu lumea politico-interlopă din București și om te fac! Relații care mi-au rămas de pe timpuri de când mă înfrățisem cu derbedeii din Groapa Floreasca (de unde se trage și "Groapa" lui Eugen Barbu, mentorul Tribunului - dar despre morți, numai de bine), din gașca de pe Dudești etc. Cum s-a "înfrățit", mai anțărț Gigi al nostru cu președintele Realului. Hai să fim optimiști. De javre mai are încă nevoie și parlamentu, și guvernul și președenția. Așa că un loc s-o mai găsi și pentru matale! Bazează-te pe mine! Om te fac! Doar ți-am promis!

 =  Speriat de plictiseală, domnule Manolescu Gorun
Eugen Galateanu
[18.Jun.07 14:36]
Mi-ați speriat plictiseala și plictisindu-mă plictisitor citind limba dvs. cam din popor (pe undeva sub umblător) vă rog de zor scutiți-mă de-acest umor !!!! Că, chiar că nu mă amuză. Dacă este să discutăm de diverse găști interlope sau mai puțin eu sunt pe val cu gașca Robineților din Vâlcea care-i sparge pe toți și pe ăia care nu-i sparge îi pune la borcan. Și da, e bine să vorbim de țări civilizate pentru că spre ele ne îndreptăm- indiferent de cine ne conduce- iar caftul pe care l-au luat protestatarii la G8 e cel mai clar semn că am dreptate. În rest numai furlandiseli de intelectual bătrân- să ne auzim cu bine, căci trăim doar cu Băsescu !

 =  eti eti eti
mihai zabet
[18.Jun.07 14:45]
perestroica

s-a intors galateanu
nu am mai auzit de mult de tine galatene zau asa
vaz ca nu te-ai schimbat

tot eseuri cu bombe ceac pac faci si tot drept universitar de manchester te dai

matale domle galateanu nu cred ca ai esit vreodata din tarisoara dar tare imi esti simpatic

 =  Simpatizăm simpăticuț, dle.Zabet
Eugen Galateanu
[18.Jun.07 15:03]
Noi suntem cu simpatia la zi. Ce este curios este că am moștenit de la dvs. o furie cumplită împotriva comuniștilor de azi care vor să ne convingă că i-a ales poporul pe noi culmi de progres și că vocea Domnului este vocea lor...punem de o Inchiziție, domnule Zabet ?

 =  *
mihai zabet
[18.Jun.07 15:11]
punem punem domnule galateanu
de ce sa nu punem la o adica?

ma bucur ca macar furia mea a fost buna la ceva in 2004 nu prea aveam de intors la putere se afla buha bufnitza ciovica si aveati vantul in panze daca imi aduc bine aminte aveti doua trei eseuri cu adrian nastase prezentat ca un incoruptibil si geoana ca urmasul cel mai destept al lui titulescu

ehei ce vremuri domnule galateanu ce ne mai duelam

dar nu e timpul pierdut
mai astept materiale de la dumneavoastra cu spania lui franco cu el che cu cuba si asa mai departe avem ce polemiza

 =  Poate te prinzi
Manolescu Gorun
[18.Jun.07 16:47]
Eu discut constructiv (ca Iliescu) și ție-ți sare țandăra. Că-ți întinez idealurile alea….Eu mă distez și tu te superi. Zău că nu-ți face bine. Stop cadru! Mai vino și pe sit-ul meu unde ți-am dedicat un "eseu". Că prea ți-am făcut, până acum, reclamă. Chiar și negativă. Dar tot reclamă se cheamă. Și ți-am crescut, gratuit, rating-ul care era in suferințb rău, după câte am observat, in legatura cu producțiile alea "academice" ce-ți aparțin. Îți promit că acolo vom discuta și despre Băsescu. Pe care-l laudă ăia ai tăi din G8 care se află pe axa București-Londra-Washington. Dacă-i bal, bal să fie. Hai să ne distrăm în continuare. Și poate-mi spui și mie unde să-ți fac rost de locul ăla pe care ți l-am promis: guvern, parlament, președenție sau…. nu-ți spun unde că-ți sare rău muștarul și pierde biata țărișoară mândrețe de telectual care, doamne ferește, hotărăște subit să se strângă de pe drumurile semi-axei și să se întoarcă pe meleagurile dâmbovițene.

Hai totuși să nu te las în ceață. Știi care e diferența între tine și mine? Eu nu iau în serios nimic; nici măcar pe mine. Tu…Dar degeaba, că tot nu te prinzi. Și iar te enervezi. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Cu simpatie crescândă,

G.M.

 =  P.S.
Manolescu Gorun
[18.Jun.07 16:51]
Mă bătea gândul chiar să-ți dau, așa de distracție, o "+". Dar mă abițin că mă declasifică cerberii de pa Agonia.

Cu și mai multă simpatie,

același

 =  Dle.Gorun, nu mă prind că nu sunt lapte...
Eugen Galateanu
[19.Jun.07 01:09]
Probabil că dacă aș fi lapte m-aș prinde. Altfel nu. Cât despre limbajul suburban la un profesor universitar- credeți-mă că l-am încercat și nu merge.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !