Comentariile membrilor:

 =  boala rara
emilian pal
[17.Mar.06 11:28]
"Acest rosu carnos care ma tine in viata"..."Somnul imi tine de sete"... Cam asa as fi scris, dupa o noapte la urgente, in care, dupa ce mi s-a completat fisa de urgente cu singuratate, as fi fost lasat pe hol, intr-un carucior, sa-mi treaca dorul de poezie. Placut. Garda usoara in continuare.

 =  Emil,
ioana cheregi crișan
[17.Mar.06 11:32]
îți mulțumesc mult! de unde știai că-s de gardă?!

 =  n-am stiut
emilian pal
[17.Mar.06 11:57]
Nu stiam, dar pentru ca am lucrat in spital, asa mi-am inchipuit ca as scrie cind as fi de garda.

 =  Miresme de prospetime de spital
razvan rachieriu
[17.Mar.06 14:01]
Poezia cu “monogramă roșie” are miresme de prospețime de spital, și, imprimată pe halatul alb imaculat, ne tratează de boala “ cu un nume mai lung decât singurătatea”.
Când “somnul îți ține de sete” și te hrănești cu alinarea pe care o dăruiești bolnavilor, în tine îți “crește un cireș” cu flori albe de medicamente.
În sângele “roșu cărnos” se adapă viața încercând să dizolve “rădăcina fatală” în acidul roșu creat de intensitatea existenței.

 =  De garda...
Gelu Bogdan Marin
[17.Mar.06 19:08]
"sunt tratata bine"poate lipsi,versul patru poate continua doar ce ramine."sub mine e un mort"nu este o expresie tocmai eleganta si iar apar brancardieri care nu cara niciodata usor priviti din postura bolnavilor.Poate doar ca pe un numar inscris pe o foaie.Ultimile doua versuri ar putea fi transcrise intr-o alta maniera.Termenii de specialitate secatuiesc de fior concluzia finala.Poate e mai bine.
Nu vreau sa fiu rautacios.

Garzi usoare!

 =  la sfârșit de program
ioana cheregi crișan
[18.Mar.06 07:41]
Răzvan, îți mulțumesc mult pentru citire și comentariu. te mai aștept cu drag.

Gelu, nu pot să te contrazic pentru că și eu am cam ezitat în exact aceste puncte ale textului. probabil că voi schimba când voi găsi rezolvările potrivite, deși nu-mi place să tratez un poem ca pe o ecuație...aici însă el nu transmite ceea ce doream să transmit. mulțumesc.

Emil, a fost o gardă ușoară...:) acum ies.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !