Comentariile membrilor:

+ moartea citeste cartea, piatra gaureste ciorapul, stelele curg
mihaela visalon
[10.Mar.06 00:06]
Atâta timp cât curgerea pietrelor nu te impiedica să stai confortabil pe ele puteai sa dezbați orice teorie referitoare la impermanența creației.
Nu ma prapadesc, eu, dupa munci:))), dar, pe Heraclit, zau
ca-l iubesc, cu raul lui cu thot.
Si de tine imi este drag, cand, te regasesc asa cum te-am cunoscut, plina de umor de cea mai FINA calitate, cu vadite inclinatii filozofale, preocupata de lucrurile esentiale cum ar fi pietrele si rostul lor in ciorapi.
Pe scurt, am ras cu lacrimi, dar si printre lacrimi, pentru ca nu-i putin lucru ca moartea sa-i citeasca viata omului, si el sa o asculte cu drag, pentru ca de, o viata are, si oricine este bucuros sa ajunga in carti, fie ele si de T
Tarot.
Vai, vai, vai. Nu stiu cum iti trec tie prin minte tot felul de lupi si de inorogi, si cum ajungi la concluzua, ca da, cu sau fara suspans, moartea este cea care me scrie viata.
Ar fi multe de spus, dar daca nu ma insel si cei ce vor veni dupa mine pe parcursul a saptesutedeafisari au dreptul la replica.
Eu plec, dar las lumina aprinsa si un buchet mare de nuferi si multumiri.


 =  si cartea si cartea ?
Dana Stanescu
[10.Mar.06 07:46]
o incantare. poate nu scrii continuarea ca ma apuc si te bat la cap pana ma treci la spam :)

 =  Excelent!
Elena Marcu
[10.Mar.06 09:14]
Sa luam in serios lucrurile neserioase si sa le privim cu zambetul pe buze pe cele serioase!:) Un text subtil, jucaus, cursiv, sensibil, bine, bine de tot scris. Vorba Danei, o incantare!

 =  Toti grecii erau filozofi
Dan Norea
[10.Mar.06 18:37]
Mare lucru sa vorbesti despre Moarte cu zambetul pe buze. Totul curge. Si noi curgem. Astazi nu mai sunt cel de ieri. Oare Moartea e o exceptie ? Sau curge, iar curgerea ei e lenta, comparabila cu cea a Universului ?

“Toți grecii erau filozofi". Hanna, ai fost grecoaica intr-o viata anterioara ? "De ce s-au apucat de filozofie? Iți spun eu, din lene!" Asta nu prea ti se potriveste.

Excelent text, astept cu mare curiozitate continuarea. Sa citim o carte scrisa de Moarte. De fapt se cam prefigureaza un roman, esti obligata sa descrii si evolutia lui Fernando. Si sa revii la Adrian. Sa vedem daca a judecat bine si daca nu, cat de prost a sfarsit. E un personaj ciudat, printre putinii care s-a intalnit de mai multe ori cu Moartea.

Felicitari !

 =  continuarea continuarii
Hanna Segal
[11.Mar.06 00:12]
Mihaela,
esti prea buna cu subsemnata si cu productia asta rapida cu buget mic (fo’ doua cafele si un muffin mic:) Ma bucur ca ai observat ca ma preocupa lucrurile fundamentale, e o inclinatie pe care o aveam din zilele junetii mele, cand la 3 ani am introdus foarfeca in priza, iar la 5 ani am umflat toate prezervativele pe care le-am gasit in sertarul noptierei si le-am raspandit pe post de baloane in cartier… Atunci ai mei cred ca si-au dat seama ca aveau de-a face cu un caz special. Si intre timp, lucrurile nu s-au facut mai bune:) Deci perseverez, perseverez…
PS. Mersi mult de trecere, stii ca asa sunt eu mai whacky, dar cu toata caterinca pe care o fac, tratez lucrurile cu seriozitate.

Dana,
cartea aia cred ca o sa fie mai degraba sub forma de proceedings la o conferinta pe tema ingineriei in regiunile reci:) Mai bine l-as coopta pe unchiu’ Dan sa scrie el chestia asta in engleza, ca pana o scriu eu in romana moare si moartea aia de plictiseala. Pentru capitolu’ asta mai e material, dar dupa aia? Dupa aia ce fac? ...Ma tin de grafica digitala o juma’ de an:) Dar am inteles indemnul.

Elena,
cam asta am sperat sa transmita, dar stii cum e, in caz ca dadea gres, aveam si eu, ca Moartea, pregatita partea aia cu citate pentru back-cover:) Saru-mana mult de trecere. De la tine orice semn e bine primit din cauza incrucisarii frecventelor noastre intr-un mod cu totul si cu totul inexplicabil pentru stiinta.

Dane,
ideea este ca la textul asta am vut noroc de audienta misto, ca nici daca faceam eu lista cu nume nu putea iesi mai bine. Deci ma bucur din suflet de corespondenta cu voi.
In viata asta momentan am regresat de la grecoaica la leoaica. Lenea imi e calitate intrinseca, dar se cere adminstrata in cantitati mici… ca sa nu se petreaca un fenomen de desensibilizare asupra efectelor ei placute. Asta, varu’ Adrian in schimb era mult mai rau ca mine, cred ca incepuse sa devina de-adreptul blazat, fiind un nobil spaniol fara ocupatie. El e un baiat simpatic, cu o inima sensibila (nu stiu exact din ce piatra), care in ciuda lipsei de cultura generala are cateodata intuitii surprizatoare. In fine, cum zici si tu, e un personaj interesant si va fi urmarit. Ca si Fernando, ca astia doi sunt un combo, you can’t have one without the other:)


 =  Cuvinte dupa lectura
Gelu Bogdan Marin
[11.Mar.06 19:34]
Viata si moartea au o singura finalizare.Jocul cu moartea este
o modalitate sigura de a ne obisnui cu momentul ultim.Chiar
daca scrierea ar putea parea umoristica,atunci cind vorbim
despre moarte,in subsidiar concluziile sint grave.
Astept in continuare.Succes!

 =  panta rhei
felix narcis nicolau
[15.Mar.06 17:17]
Adevarul e ca am incercat sa citesc in interiorul unei catele,dar n-am putut niciodata sa trec la lecturi serioase,pt ca individa striga mereu "catea pana la moarte",ceea ce-mi destabiliza atentia involuntara. Deci oricum ai dreptate!

 =  Idei bune
Alpha Centaury
[15.Mar.06 18:16]
"Numai cei care știu unde merg se pot rătăci.”
Floare albastra, ai multe idei bune, ceea ce da sare si piper fragmentelor tale.
Oricum, are omul ce invata de la tine, nu vreau sa te magulesc, dar nu m-as fi gandit niciodata ca as putea pune Moartea la dialog cu cineva. Dar ca Moartea a scris si o carte este o idee... Stii sa ne lasi in suspans asa ca normal ca te astept la urmatoarea ta iesire la rampa.
Nu-mi vine sa cred ca ai atatea idei in plus scrii si frumos, legat. Mai sunt cateva omisiuni cum se intampla la tot omul - din nestabilizarea defilarii izvoratelor texte din emisferele galactice ale scanteii de inteligenta si intelepciune universala.

 =  Ma faci sa iubesc viata.
C. Nicolae pacatosul
[17.Mar.06 13:38]
Sandra, paginile vietii mele sunt albe, dar pe ultima, moartea va scrie cu negru: chiar daca altii nu l-au iubit, eu, l-am iubit.
E minunat felul in care ma faci sa iubesc simplitatea vietii, vorbind despre moarte.

 =  "chiar daca altii nu l-au iubit, eu, l-am iubit"
Hanna Segal
[18.Mar.06 20:10]
Vazand cu mare bucurie ca s-au mai adunat cititori si mesaje, dau buzna spre a face un "acknowledgement" de primire si citire spre a nu parea nesimtitoare si lipsita de manere:) Pe bune ca mi-a facut o mare placere aceasta urmare a continuarii continuarii:) Fie ca va place sau nu, va pup pe toti.

Titlul comentariului e luat de la Nicolae, care reuseste sa spuna in cateva cuvinte ce incerc eu sa spun in cateva sute de pagini despre personajul principal. Deci pe tine, Nicolae, te pup dublu si foarte fratesc.

Gelule,
saru-mana. exact asta era ideea mea. sa speram ca mai scap de cele trebi si mai scriu.

Felix,
eu am avut un ciobanesc german, mascul, dar ca si in cazul tau experimentul literar a esuat jalnic:) Ca sa compenseze, caiinele ne-a ros DEX-ul, un Larousse si alte opuri de importanta minora. Mersi mult de trecere si de intelegere:)

Alpha,
sper ca nu te superi ca iti zic pe numele mic:), asa ca intre prieteni buni... aw, shucks! cu atatea laude am uitat ce vroiam sa iti spun. Adica m-am fastacit. Cand imi revin:) mai comit, tot cu condimente... si incerc sa mai stabilizez putin defilarea aia, ca aici m-ai prins.

Nicolae,
de fiecare data cand treci pe la mine stiu ca o sa am o zi buna si ca tu te bucuri de bucuria mea. Apreciez de asemenea interesul tau intr-ale caligrafiei:)

 =  the land of plenty
felix nicolau
[26.Mar.06 01:29]
Hanna,m-a batut pustia sa intru pe jucareaua ta -"mai nimic" si pt ca se prabusise totul in off-topic nu m-am putut abtine sa nu vin aici ca sa strig: tine-te de poezie si nu lua seama la ce spun gogomanii care n-au miros pt simplitate,claritate,sinceritate usor fardata.Din pacate poetastri mai noi inteleg prin simplitate doar mizeria vietii.E adevarat,ea exsita,dar nupoti sa o canti la infinit.Mi se pare ca ai zgarcenie remarcabila in a arunca vorbe pe hartie si concizia asta iti da un aer de poeta misto!
Orice ar zice gastile de pe aici care scriu kilometric si descompus

 =  Grecii aia ai tai!
Manolescu Gorun
[27.Mar.06 10:34]
Tu, cu grcii aia ai tai...Tot Heraclit mai vorbeste, pentru prima data, si de "Logosul" ala Divin. Care, in nici un caz, nu e "static" asa cum il deformeaza altii, dupa el, transformandu-l, de exemplu in "lumea ideilor", imuabila, vesnica. D-aia unii care-au urmat l-au numit "obscurul". Pentru ca, deja, Platon ajunsese sa-l oculteze. Dar, da-o dracu de teorie! Eu m-am intalnit cu "dansa" de cateva ori. Si mi s-a parut extraordinar de frumoasa. Avea un chip atat de stralucitor de pe care se reflecta lumina aia neagra, atat de "vie" si patrunzatoare! Si un trup...mama, mama...c-asi fi lasat-o in plata domnului pe Beatricea aia a lui Dante. Si-atunci am scris:

Plansu-mi-s-au negrii zori
ca un negru imparat
a venit si a plecat
inghitit de negrii sori

Plansu-mi-s-au negri sori
ca un negru imparat
printre ei s-a strecurat
in mijiri de negrii zori

Plansumi-mi-s-a deci lumina
ca-al ei timp a fost furat
precum Dante de infernul
unui negru imparat

si m-am simtit atunci acel Negru Imparat care-si adora Regina.
Oricum, cand ma voi mai intalni din nou cu ea, sper sa rasfoim impreuna 'Cartea tibetana a Mortii'.
Cat despre imaginea aia in care tine coasa amenintator, eu o vad altfel, numind-o Moarteamanastareta asa cum face Cezar Ivanescu. Nume care ii schimba complet "infatisarea". Si te duce cu gandul la niste perversitati pe care te-ar pune agiuta sa le si pui in practica cu o stareta de manastire (daca ti s-ar ivi ocazia).

 =  dragilor domni,
Hanna Segal
[30.Mar.06 21:24]
e foarte placut sa revii pe un text si sa vezi ca s-au adunat comentarii in subsol, drept care va multumesc de trecere

Felix,
eu m-as tine de poezie, dar vezi ca ea nu se tine de mine:) Si fiecare cu stilul sau... eu sunt in general martor si foarte rar judecator.

Gorun,
tu nu incetezi a ma uimi si ma bucur ca tagma inginerilor are oameni ca tine in randurile ei. Iar Cezarului sa-i dam ce-i al Cezarului:)

 =  Moartea filozoafa citeste ziarul
George Asztalos
[18.Apr.06 18:06]
Interesant duetul asta colocvial de tip retro - filosofic (vezi "Dialogurile" s.a.)si totodata modern , cu neofitul cvasitantalau si moartea-guru a-tot-stiutoare.De eram in locul lui Adrian luam cartea doamnei-cu-coasa si o plesneam cu ea peste bot.Sunt convins ca ar fi murit de placere,de masochista ce e!Ce motiv sa am pentru asta? "Inlauntrul cainelui e prea intuneric ca sa pot sa o citesc"!Vorba ta , Hanna.Una peste alta ma bucur ca existi pe acest site.See ya later aligator!

 =  After a while, crocodile:)
Hanna Segal
[19.Apr.06 17:10]
Saru-mana de trecere George,

Placerea e de partea mea, ca de altfel si placerea conexiunii cu vulturul ala turbat (nu va puneti cu sincronicitatea cand o apuca pe ea:)

Ideea, care se desprinde si din bancul ala scurt cu Bula, este ca doamnei s-ar putea sa-i placa si chiar sa mai vrea odata. Dar tu vrei? Parca e destul de stresant chiar din prima:)

Imi pare bine ca s-a gasit si caiinele. Si cu cat e mai jugarit, cu atat mai mai bine se strecoara lumina inauntru:)

Deci la buna recitire si cand scap de examene mai zic.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0