Comentariile membrilor:

 =  Bogdan!
mihaela visalon
[24.Feb.06 21:32]
Pe urmele corbului vin si eu. Cu cra-cra-ul meu.
Din ceea ce am citit pana acum pe pagina ta, foarte putin, dar, vai, iadul este pavat cu bune intentii, si pierderea vietii cu irosirea de timp, poezia asta mi-a placut cel mai mult.
De ce? Pentru ca nu mai seamana atat a proza sau a traducere. Atmosfera, atmosfera, atmosfera cu muzica ei in deriva este ceea ce m-a atras, pentru ca rezoneaza cu ceea ce a rams inchis in cutia de chihlimbar dupa cel de-al II razboi al meu cu mine.
Stiu ca nu-mi iei in seama, dar nu ma pot opri sa nu iti spun ce nu-mi place.
"cutiuta", pentru ca un diminutiv si diminutivele sunt in poezie este intotdeauna de nedorit.
gerunziul "mirosind"-chiar daca si eu ma tot fac vinovata de folosirea acestul timp.
Si ...pentru ca nu am timp sa tot explic, modific dupa cum imi suna mie, nu mai bine, ci mai potrivit cu cititorul ce sunt.
Port mereu cu mine intr-o cutie de chihlimbar
Buza unei prapasti de floare bolnava
Amintire despre noi- cateva note din adagio-ul lui Albinoni
Ancorate de aerul strabatut de zig-zaguri electrice
Las departe portul cartografiat punct alb pe harta alba
Sufland in joaca si mai albele panze capitulare neconditionata
Dezradacinati din lutul mincinos pescarusi vom fi curand
Din Shelley citeste-mi sa nu auzi corabia epitaf gemand
Cam asa...desi se mai poate lucra.

Sufland in joaca si mai albele panze capitulare neconditionata...ramane de rezolvat:)

Iertare si multumiri pentru darul facut Cludiei. =  Mihaela
Ionescu Bogdan
[24.Feb.06 12:17]
Mihaela nu am de ce sa te iert. Eu iti respect punctul de vedere dar privim altfel poezia. Si nu vreau sa spun ca punctul meu de vedere este mai bun. Oricum este poezia cu cele mai mici modificari din partea ta. Daca ai timp treci si pe la " Pieta cu maci " poate iti scimbi parearea dupa poza...Cutiuta a fost folosit intentionat si am vrut sa dau o senzatie de adolescenta de puritate infantila sa-i zicem asa. Nu-mi plac poezile schitate, versuri parca aruncate pe foaie; da poezia mea buna sau rea este aglomerata si uneori greu de citit si poate minusul meu mare este ca trebuie reprezentata de o imagine ca sa fie inteleasa si uneori apreciata. Si nu este nici o lauda dar 99,99 % dintre comentariile mele fotografice de la diverse poezii s-au potrivit ca o manusa dupa spusele autorilor.

 =  Concluzie cu final deschis
mihaela visalon
[24.Feb.06 12:44]
Facem asa. Pentru ca nu sunt sigura ca ai dreptate, dar nici ca am dreptate, nu-ti mai sugerez nimic. Iti tin pumnii ca poezia ta sa atinga cotele comentariiilor fotografice, care sunt nu bune, excelente!!!
Stii, eu nu cred ca poezia trebuie atelata.
Carmen

 =  Carmen
Ionescu Bogdan
[24.Feb.06 13:29]
Ne contrazicem iarasi placut. Poezia trebuie "atelata" cu imagini, nu vad de ce sa nu unim acest doi gemeni identici poezia si pictura. Oare The Golden Legend de Henry Wadsworth Longfellow, cu cele 25 de ilustrari ale lui Sidney Meteyard nu se completeaza perfect, desenele lui Blake, ilustratiile variate din "Paradisul pierdut". Sa nu mai vorbim de picturile ce au infrumusetat variate poezii, ale pictorilor prerafaeliti Dante Gabriel Rossetti, John Everett Millais, William Holman Hunt care mi-au desfintat orice alti preferati in materie de pictura inclusiv pe prietenul nostru comun Rene Magritte...

 =  no comment
mihaela visalon
[24.Feb.06 13:51]
Nu am impotriva bijuteriilor, balanurilor, matasurilor...nici impotriva editiilor de lux, nici picto-poeziei, nici a pictorialelor... dar adevarata poezie este ca o femeie frumoasa in vremea splendorii...

 =  Bogdan, eu nu înțeleg!
Alina Livia Lazăr
[24.Feb.06 14:02]

Eu il iubesc pe Albinoni, fie doar și numai pentru faptul că am auzit că s-a născut cam tot pe 8 iunie.
Îl mai iubesc și pentru că a avut curajul să compună în vremea lui Antonio (pe care, recunosc, îl iubesc mai mult, adică mai mereu). :)
Adagio îl ascult de la mai puțin de un an, când negăsind soluții pentru a adormi plodul nervos ce eram, tata apela la discurile cu muzică simfonică.
Am citit poezia atunci când ai postat-o pe site, chiar imediat, apoi am lăsat să treacă o zi, am ascultat și Adagio între timp, am mai mâncat, am mai plâns, am mai trăit, dar zău - nu am reușit să văd o conexiune între text, imagine și muzică. Nu am avut răbdarea citirii comentariilor anterioare, poate o fi pe acolo răspunsul.

Încă mai cred că doar despre Sonata Lunii am auzit cuvânt bine zis (cum că ar fi însăși luna coborâtă pe pământ - cum bine știi).

Altfel, orice încercare de a vorbi despre astfel de muzică (îmi trece prin gând întrebarea : oare cum ar suna un text despre Carmina Burana!) mi se pare din start un eșec deoarece muzica se vorbește prin sine. Iar asocierea ei e iar riscantă.

Nu știu, e ca și cum aș încălța o pereche de pantofi cu trei numere mai mari.

Poate mă ajuți să înțeleg ce ai intenționat.
Sau poate nu.

prietenesc,
li

 =  ...
dan mihuț
[24.Feb.06 16:18]
da, multe interferețe! pictura îi aparține lui aivazovski (mă înșel?!)albinoni te mai duce cu gândul și la 'severed garden' a lui doors... și ceva din shelley în atmosfera poemului.

they are waiting to take us into the severed garden
you know how pale and wanton, thrillful comes death
in the strange hour
unannounced, unplanned for
like a scary over-friendly guest you've brought to bed
(jim morrison)

 =  Alina
Ionescu Bogdan
[24.Feb.06 16:08]
Este vorba despre Adagioul in G minor de Albinoni. Varianta pe care o cunoastem amandoi este de fapt o reconstructie din 1945 a lui Remo Giazotto dupa o sonata cu o miscare mai lenta a lui Albinoni. Ea se canta de obicei cu orga este coloana sonora a mai multor filme dar mie imi place cel mai mult varianta The Doors pentru chitara.
Eu cand ascult aceasta piesa am impresia ca sunt in largul marii pe o nava care scartie din toata carnea. Cand o sa mor sau o sa ma sinucid nu vreau sa fiu ingropat in pamant. Cenusa vreau sa-mi fie aruncata in mare si de aici sa renasc ca un pescarus sau corb de mare. Shelley a murit intr-o furtuna trupul nu ia fost gasit niciodata. Sa fac o paralela haioasa este ca si cand ai asculta Lynyard Skynard ( celebra formatie rock, doi membri ai acesteia au murit intr-un accident aerian; vezi Con Air Avionul Condamnatilor )
Poate fac si o varianta dupa Carmina Burana si aici o sa ma inspir din filmul The Doors

 =  .
Alina Livia Lazăr
[24.Feb.06 16:15]
No, Bogdan, doar nu te îndoiești că știu despre ce Adagio ai zis. Din păcate, pe mine mă pasionează originalele, coverurile mă cam lasă... rece.

Acum că mi-ai explicat că pe tine sonoritățile te duc cu gândul la o corabie în largul mării, am înțeles. Pe mine (ce ne mai confesăm, hi hi) același Adagio mă duce așa de ... în mine încât simt că mă sufoc și plâng ca tuta, fără motiv (deh, întâmplări feminine cu clinchet!).

Altfel, să știi că nu mă interesează ce vrei tu să ți se întâmple după ce, eventual, o să te sinucizi, dar, dacă insiști, te pot ajuta să mori (apropos de opium, că numai ce am citit eseul tău). Adică, pe scurt, mă interesezi în viață, prietene, restul ducă-se, chiar și cu riders on a storm, dacă vrei :)

Citim ne pe noi și pe voi. :)

prietenesc,
li


 =  Dan si Alina
Ionescu Bogdan
[24.Feb.06 16:57]
Dan nu stiu de cine este pictura am ales-o pentru ca parca este o urma de speranta sub norii grei de furtuna si in acea mica barca de salvare. Doors "Severed Garden" versuri superbe dar imi place mai mult doar varianta instrumentala.
Alina ti-am facut aceste destainuiri mai intime ca sa intelegi poezia, sincer am intrebat mai multi oameni ce senzatie au cand asculta adagio-ul si mi-au spus de o calatorie pe mare. Imi pare rau eu nu astept prea multe de la viata. Cu prietenie si multumiri de trecere
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !