Comentariile membrilor:

 =  acești traseiști ambulanți ce se prostituează lingvistic
Romulus Adrian Dinu
[01.Feb.06 12:27]
Adevarat graiesti, parca as fi semnat eu randurile de mai sus. Nu zice nimeni sa nu fii receptiv la nou, la schimbare dar lucrurile chiar o iau razna. Scara valorica e cu susul in jos. Se promoveaza tot felul de nonvalori, de texte care n-au nici in clin nici in maneca cu literatura. Afirm cu triste ca se intampla in literatura ceea ce s-a intamplat in muzica cu manelizarea. incotro ne indreptam ?

 =  Raspuns
Nicolae Bogdan Groza
[01.Feb.06 12:48]
Romulus, in tendinta oamenilor de a fi originali cu orice pret ei folosesc de tot felul de surogate lingvistice. Incotro ne indreptam? Nu stiu. Dar parca vad ca va disparea tot la fel de rapid precum au aparut.
Multumesc de comentariu

 =  calea robilor
Ion Diviza
[01.Feb.06 14:06]
Daca nu vine nimeni sa te combata, poate sa incerc eu? :)
Vorbind serios, situatia e ingrijoratoare. Putin de spus ca "acest drum nu duce spre Templu"; acest drum ne duce de-a dreptul in nicaieri, in neantizare. Natiunile care au trecut deja prin mai toate experientele istorice/literare, (poate ca) isi pot permite orcie lux. Noi?!? Daca vom persevera pe aceasta "cale" ne vom neantiza in cateva decenii.
... Parca ar avea cineva interesul sa ratacim ca niste oite care se cred lupi de stepa...

 =  Ai dreptate, Ioane
Nicolae Bogdan Groza
[01.Feb.06 14:22]
Ai dreptate, Ioane. Perseverarea pe calea aceasta duce la neantizare. Dar se pare ca asa se doreste.
Multumesc de vorbele tale

 =  bisounours
Raul Huluban
[01.Feb.06 15:21]
Așteptam telefonul tău în perioada sărbătorilor pentru a ne vedea, asta în cazul în care drumul prin zonă îți era confirmat.
Acum despre text: cîteva idei sau opinii personale, frustrări și alte cele de acest gen menite să facă (fie și parțial) lumină în cele ce privește subiectul tratat în fața unui public nu vor reuși să mă convingă ușor. Lipsește o analiză obiectivă, ideile sunt prezentate mai mult din viziunea unui citior frustrat sau confuz decît din perspectiva cuiva aflat în poziția de a discerne între literatura scrisă și publicată pe hîrtie (!) considerată adevărată valoare (1) și care este umbrită de literatura "sex, droguri, violență" considerată infectă (2).
Dacă ar fi să duci paralele, așa ar trebui duse: între literatură bună și literatură proastă.
(!) Un poem, carte, et caetera, nu se poate eticheta ca fiind pornografic(ă) și mai știu eu cum, linia se trage între literatura de calitate și cea inferioară.
Cînd zici douămiism (văd că atitudinea ta ține mult a fi împotriva acestui curent) acoperi enorm afirmînd și clasînd-o în "sex, droguri, violență". Un exemplu umil: dacă Simona Marcu folosea imagini mai mult sau mai puțin controversate și cuvinte ca "vagin" înseamnă că tot acolo o clasezi iar eu, cititorul, citesc ceva infect? Dacă Nora Iuga în ultima sa carte folosește o sintagmă în care se întreabă dacă "sperma" mestecenilor este "verde" asta presupune că o voi privi ca fiind o persoană care compune în ton cu sexul, drogurile și poate violența? Problema textului tău, dragă Bogdan, nu este legată de părerile / opiniile prezente ci lipsa susținerii concrete ale acestora. E un text negîndit suficient, un text aflat sub o calitate necesară, pusă în poziția de a afirma și susține în mod corect atitudinea respectivă.
Așteptam telefonul tău în acel timp, speram să ne vedem la o cafea. Data viitoare uite cum facem: îti aduc patru cărți "douămiiste" care sper că le vei privi din mai multe unghiuri iar tu îmi vei aduce sau mă vei îndruma spre cărți semnate de contemporani pe care tu le consideri a fi de la bune în sus. Să ne vedem cu bine, forțe și zîmbete pe chip.

 =  Raul...
Nicolae Bogdan Groza
[02.Feb.06 10:04]
Raul, daca intr-un text se pomeneste sporadic de vagin ,sperma, "lofososegherbe" cu traducerea data de Marin Preda in "Cel mai iubit dintre pamanteni" nu ma deranjeaza. Dar cand intr-un roman de vreo doua sute de pagini jumatate din ele fac apologia consumului de droguri, sex la greu, si scris si intr-un limbaj de borfas, tocmai pentru a soca sau, chipurile, a fi original ( si intreb eu, original in ce? in cantitatea de vulgaritate sau injuratura pe metru patrat de pagina? in imaginatia bolnava a unuia sau altuia care isi inchipui o partida de sex bestial cu o batrana octogenara - deci poate intra in domeniul patologicului, fiind gerontofil etc etc). Depinde de gusturi si de cum dorim sa evoluam. Sa ne mai miram ca pustoaice de 12-13 ani vorbesc mai vulgar decat curvele de pe centura, numai pentru ca asa e cool, numai pentru ca asa cred ele ca se emancipeaza, ca au auzit la o "dama" bine si respectata expresii "ce p... mea" Poate dama cu pricina era bisexuata, paote si-a facut schimbare de sex, poate ca avea ea personal un falus numai al ei si-l tot pomenea des, de drag ce-i este.
Referitor la Simona Marcu. Imi place cum scrie, nu sesizez in poemele ei ceva vulgar chiar daca mai pomeneste din cand in cand cuvinte care apartin fie de corpul ei, fie de corpul partenerului. Dar de aici pana la a spune scarbosenii e cale lunga.
Deci sa fim bineintelesi. Nu sunt impotriva curentului douamiist. Sunt impotriva vulgaritatii duse la extrem, la lipsa de respect pentru o parte din potentiali cititori, tineri sau batrani, care pot fi influentati psihic de cele citite acolo. Sunt de asemenea impotriva bestsellerurilor gen Sandra Brown, insa le accept ca atare. Acum ce ar trebui sa fac? Sa -mi astup urechile cand aud manele cu versuri "memorabile" gen " Sa moara dusmanii mei ca eu am bani si femei"? sau pur si simplu sa merg din acel loc? Cred ca trebuie sa fie o masura in toate. astfel nu peste mult timp valorile se vor inversa si pustanii de azi, adolescentii de manie, ne vor da in cap si ne vor vorbi in batjocura, pentru ca nu aderam la placerile lor, la anturajul lor, la modul lor de a trai si de a se distra.
In ce priveste telefonul de sarbatori aici e oarecum simplu. Am facut sarbatorile la matusa, insa n-am avut semnal, ( fiind intr-un sat) iar in Zalau n-am avut cum sa ajung. Dar stai linistit. Cand voi ajunge in zona ta te voi suna si vom iesi la o bere ( cafea nu beau) :)

Sa ne vedem si citim cu bine.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !