Comentariile membrilor:

 =  un fel de a spune "la multi ani" poetilor agonisti
Maria Damian
[28.Dec.05 20:30]
cred ca "articolul" vine in mod oportun la sfirsit de an, un mic corolar, al activitatii pe acest site (cu bunele si "ne-bunele" lui) si ideea care se creeaza din diferitele opinii remarca optimist, deschis aceasta forma de publicare in care avem incredere, nu-mi voi exprima viziunea asupra poeziei virtuale ca gen, ca "existenta", caci este una inca in experimentare insa sentimentul este unul al devenirii.

 =  Maria
Liviu Nanu
[29.Dec.05 12:08]
Maria, nu știu dacă ancheta lămurește ceva, dar faptul că pune în discuție problema și incită cîțiva scriitori care nu prea au tangență cu fenomenul virtual să dea un răspuns cît de cît pertinent, iar pe alții să se întrebe cu ce se mănîncă, tot e ceva pentru spațiul literar încă neacoperit de internet.
La mulți ani !

 =  Sens UNIC
carmen visalon
[29.Dec.05 13:24]
Interesant articolul. Felicitari. Eu nu cred ca exista poezie virtula si poezie nevirtula. Exista POEZIE care se va alege de boabele de neghina la judecata CUVANTULUI.


 =  Doar un exemplu din viața literară virtuală germană
Anton Potche
[29.Dec.05 15:10]
Servus Liviu!

Cred că șansa de supraviețuire a unui site cultural depinde în primul rând de seriozitatea cu care este condusă o astfel de intreprindere virtuală. Conținutul însuși al situ-lui poate fi comparat cu cel al paginilor culturale din ziare. Nici acolo tot ce strălucește este imediat și aur.
Păreinic condiționează mai mulți dintre cei intervivați recunoașterea valorii literare – vorbesc de publicații virtuale - de norocul unei opere de a fi percepută de critica literară sau nu. Dar în România se pare că tocmai această componentă a literaturii stă pe picior de război cu prezentarea virtuală a creației literare și chiar în general cu Internetul.
Redau o propoziție a unui redactor de la postul de radio Deutschlandfunk (Köln) dintr-o emisiune din 20 mai 2003. Titlul emisiunii era „Critica literară în net: Despre boomul nou al unui gen cultural vechi“ și cronicarul spunea printer altele: „Pe Internet trăiește tocmai un gen literar căruia i se atribuie la noi cu o frumoasă regularitate atributul de criză permanentă un boom deosebit – critica literară.“
Și întradevăr, site-ul www.literaturkritik.de este realizat de ca. 300 de oameni de știință, critici literari și studenți. Site-ul a fost creat în anul 1999 de profesorul universitar Thomas Anz și funcționează și azi sub egida universității Philipps din Marburg/Germania.

La mulți ani!

 =  Erata!!!
carmen visalon
[29.Dec.05 15:53]
Virtuala si nevirtuala. Puteam sa jur ca am tastat real A, but...
Iertare.

 =  Carmen, Toni
Liviu Nanu
[29.Dec.05 16:28]
Carmen, eu îți dau dreptate, indiferent de suport, important este ce spui.
Toni, interesant ce spui tu. Poate așa ar trebui să arate un site de literatură. Am impresia că ne îndreptăm și noi spre ceva asemănător, doar că mai lent, pîș-pîș.

 =  inocenta sau fortare
Alex Ion
[02.Jan.06 04:41]
Inteleg ca ideea de "literatura virtuala" vi se impune ca o prejudecata.
Puteti sa numiti 4 scriitori care nu exista decat in spatiul virtual. Asta trecand peste "inocenta" inventarii conceptului "poezie paper"

 =  O anchetă perpetuă
Adrian Munteanu
[03.Jan.06 16:00]
Cred că ancheta trebuia întreprinsă, pentru că fenomenul nu mai poate fi ignorat. Avantaje și dezavantaje? Câtă frunză și iarbă, într-un spațiu pândit el însuși de meandre la tot pasul. De ce se citește sau nu se citește pe internet, de ce se publică sau se ignoră o asemenea formulă, o știe fiecare dintre creatori în parte și fiecare în parte are dreptate să adopte o anume formulă. Personal cred că site-urile literare sunt o modalitate dinamică și fructuoasă de introducere a scriitorului în relația obligatorie cu cititorul și o modalitate de a-ți confirma sau infirma valabilitatea demersurilor artistice. Chiar dacă cititorul virtual nu este întotdeauna cel mai avizat, comentariul său este o primă reacție, instinctivă dacă vrem, la conturul lăsat de text și acest aspect nu poate fi ignorat decât de cei care cred că literatura aparține numai elitelor.
Mă opresc. Sunt prea multe de spus. Cert este că ancheta ar trebui continuată, fiind o modalitate de a introduce, cu agresivitatea necesară, problema în discuție și a băga în ochii orbilor problematica literaturii virtual peste care nu se mai poate trece.
Felicitări pentru idee.

+ printre meandrele concretului...
Tudor Negoescu
[05.Jan.06 11:29]
Mi se pare a fi destul de inspirată ideea anchetei voastre, Liviu.
Am auzit că mulți autori consacrați repudiază ideea literaturii scrise pe suport electronic. De ce? Am făcut săpături și am aflat ceva, oarecum șocant pentru anul 2006, în care abia am intrat: nici unul dintre aceștia nu se descurcă defel prin hățișurile Internetului!!!
I-aș răspunde, cu o glumă lui Dan-Silviu Boerescu:
Nu există femei urîte. Există bărbați care nu au băut suficient...
Mă bucur să aflu printre respondenții la ancheta voastră și numele a doi craioveni talentați: poetul Florea Miu și prozatorul Cornel Mihai Ungureanu.
Felicitări și succes colectivului redacțional al revistei MEANDRE!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0