Comentariile membrilor:

 =  pășesc încet...
Maria Prochipiuc
[11.Dec.05 23:01]
Încercam să descifrez versurile răsfrânse dincolo de voi, să le caut înțelesurile, doar în partea a doua aș zice că o recunosc pe Ela, dar dacă pe aici sunt și versurile Mădălinei e greu de ghicit, poate pentru mine, par enunțuri ale unor lucruri care nu pot fi supuse alt fel decât dincolo de cuvinte. O simplitate de nerecunoscut a versurilor, fără prea multe metafore. Limbajul poetic e îmbinat cu logica vorbirii obișnuite, iar efectele poetici sunt pe măsură, adică comunică...

 =  "esente"
Daniel Plăiașu
[12.Dec.05 01:18]
Incercare...
Nu stiu ce sa spun...sau de fapt daca e ceva de spus...
Daca a fost doar o incercare atunci nu pot sa va spun decat ca este cel putin in opinia mea o incercare reusita.Dupa cum spunea cineva mai sus din punct de vedere estetic este simplista iar eu cred ca acest lucru intra in totala opozitie cu complexitatea ideilor si intelesurilor poeziei.Chiar unele paragrafe(spun rugăciuni \de la un capăt la altul\al locurilor goale)mi se par ermetice.
Singura parte care mi se pare parca rupta putin de parcursul de pana atunci al poeziei este finalul "și fiecare cruce îmi amintește că plec";si asta pentru ca odata ma intoarce cu gandul la primul vers(ca si cum ar trebuii sa se reia poezia)si in al doilea rand mi se pare putin cam prea explicit.Dar oricum poezia in ansamblu se prezinta foarte bine.Mi-e imi place. =  ?
petru c.cretu
[12.Dec.05 07:28]
interesanta neinteleasa poezie...
'e mai bine să visez
atunci când petele roșii
se adună sub pleoape
și înainte să pleci
să întind cercuri albe'
aici,eu cred ca voi doar ati potrivit cuvinte...
atat.
prieteneste, petru

 =  zic!
Sorin DespoT
[12.Dec.05 07:09]
aplaud experimentul... e util! mai scrieți la patru mîini!

S.D.

 =  răspunsurile Elei
Ela Victoria Luca
[12.Dec.05 10:34]
Maria, mă recunoști acolo unde chiar sunt și acest semn al tău de a mă afla mă bucură, fiindcă oriunde m-aș așterne am ceva-ul meu discernabil, cel puțin de ochii tăi. Mulțumesc, a fost o încercare.

Daniel, singura parte care pare ruptă este articulată cu începutul, cumva. Fiindcă încercarea de poem era schițată înaintea unei plecări. Da, ai intuit că poezia ar trebui re-începută. Că este o plecare din cercuri și o revenire în altele.

Petru, versurile citate de tine nefiindu-mi proprii, îți răspund la partea a doua a comentariului tău: e bine că le-am potrivit, imperfect desigur, ar fi putut să fie complet nepotrivite. Și ar fi strigat la noi să le ștergem. Mulțumesc.

Sorin, încercările prin care trecem uneori, ne fac să alăturăm experiența chiar dacă ea diferă în modul de a o exprima. E un joc aici, în câteva minute, un fel de a spune ce-nseamnă să pleci. Sau ce simți prin plecări. Mulțumesc.

Ela

 =  in cerc are
Andu Moldovean
[12.Dec.05 15:42]
Ce vad eu aici? Pai daca se intalneste munte cu munte, daramite om cu om? Aceste partituri la patru maini sunt o provocare mereu, in poezie am incercat si eu o singura data cu un bun prieten, ce-a iesit? cred ca tot un "animal" ciudat ca acest poem :-)
Intai ca "sonorul" nu e bun... undeva cele doua "dive" canta pe aceeasi voce si fac microfonie :-))
"de la un capăt la altul
al locurilor goale
întind un arc la întâmplare
"... "la-la-al-la"
Apoi...
"despre noapte nu mai pot scrie
decât cu urme de ceară-n albastru
dintr-un cerc în altul
"... "spr-scr-str-ntr" :-)
Cu drag,
Bobadil.

 =  prima parte
Mădălina Maroga
[12.Dec.05 23:07]
așa cum a spus și Ela a fost o încercare, am potrivit cuvinte, poate gânduri.
Maria a descoperit cum sunt părțile. (partea a 2-a ;))

mulțumesc.

p.s. Andu: "la-la-al-la" ;) pentru că eu noaptea pot scrie.:P

cu drag,

Madim

 =  Felicitari!
Erika (Eugenia) Keller
[13.Dec.05 08:20]
acest poem ascunde o mare forță a intuiției
însemnând descoperirea prieteniei sub foile poeziei,
versuri la lumina unei lumânări, versuri în goana timpului care iși îndeplinesc adevaratul lor rol ..acela de a transmite mesajul sufletesc.ACORDUL A DOUA SUFLETE SENSIBILE !
pricepe cine poate...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !