Comentariile membrilor:

 =  "încurci pietonii"
Mădălina Maroga
[21.Nov.05 15:27]
am citit eseul tău, recunosc că titlul mi-a atras atenția.

concluzia mea: "o zi taman bună de murit". în rest... tăcere...

Cu toate astea nu pot muri.
(nu te poți întinde pe trotuar
și muri. Încurci pietonii.
Și ce? Să mă sară, doar asta
au făcut întotdeauna).


p.s. - ar fi multe de spus... prefer să recitesc totul și...

Madim



 =  to be or not to be true
Ela Victoria Luca
[21.Nov.05 15:46]
Cristian, sunt convinsă că vezi și partea bună a lucrurilor și a oamenilor. Fiindcă există. Aici tu încadrezi la eseu. Eu consider că este o pagină de "personale". Eseul necesită alte criterii de scriere, pe care le cunoști îndeajuns. Revolta și regretul tău se simt și le simt mulți. Și de aceea se fac eforturi de schimbare. Vizibile, ce trebuiesc recunoscute și continuate.
FrustraNt sau nu, ca lumea actuală. Noi alegem cum să ne descurcăm cu frustrările și ce să alegem pentru a ne hrăni mintea. Crede-mă, resurse în jurul tău găsești. Și în tine. Esențial este să știm să alegem bine.
reparcurge ceea ce ai scris aici, corectează pe alocuri erorile de scriere, noi te citim.
Și în loc de încheiere:

"Iluzia cu care se îmbată autorul atunci când își produce opera e că aceasta își va găsi singură, de la sine, fără ca el să fie nevoit să intervină, un public, dacă nu de masă, cel puțin pe acela, flatant, elitist, al unui happy few, compus dintr-un mic număr de cunoscători. Iluzie întărită și de faptul că, din când în când, acest lucru chiar se întâmplă. În general, însă, nu este îndeajuns ca autorul să-și termine opera pentru ca el să nu mai aibă de-a face cu ea. Îi rămâne s-o și susțină, s-o prezinte sau să se înconjoare de persoane care s-o facă pentru el și chiar să publice 'manifeste' care să atragă atenția asupra ei justificându-i originalitatea prin motivații teoretice, estetice sau politice. Cu o operă se întâmplă la fel ca și cu un nou-născut: ca să se mențină în lumea în care a fost adus, are nevoie de îngrijiri; trebuie prezentat anturajului, pentru a fi cunoscut și recunoscut." (Didier Anzieu, despre procesul actului creator)

Poezie.ro este adusă lumii, prezentată, cunoscută și recunoscută, prin cei ce au creat-o, cei ce scriu și cei ce o reprezintă în continuare. Fiecare din noi are aici un mic rol, volens-nolens.

Să ne "vedem" prin scriitură și peste încă mulți ani.

Ela

 =  Madim, Ela
Cristian Munteanu
[21.Nov.05 16:14]
Madalina - Nu stii cat de bine imi prinde ce spui tu dincolo de cuvinte. Mai ales acum... Multumesc.

Ela - De acord cu tine. Multam de semnalari. Dar nu ma pune sa cred intr-un management al artei. Stiu ca el te poate transforma din mare in uris (Picasso), dar nu pot sa cred in el.

 =  Cristian
Ela Victoria Luca
[21.Nov.05 16:18]
Nicidecum, doream doar să amintesc că fiecare din noi avem rolul nostru și responsabilitatea a ceea ce facem, ce spunem, ce creăm etc. Și cred că citatul are și alte înțelesuri. În nici un caz management al artei. ;) Ci de grijă față de o anume creație. Cele bune,

 =  prejudecati
Cristian Munteanu
[21.Nov.05 16:35]
Pornit cu oarescare prejudecati. Scuzat tu la mine. Citatul inteles si asimilat ca atare. Proclam subtilitatea in afara legii :).

 =  link
Mădălina Maroga
[21.Nov.05 17:10]
am fost întrebată pe ym cine a scris versurile din comentariul meu.

las aici, linkul poemului - href="http:// http://www.agonia.ro/index.php/poetry/142654/index.html
" target="_blank"> zi taman bună de murit

în rest, numai de bine. cum spunea și Ela... sunt multe înțelesuri... plus de asta, fiecare din noi avem rolul nostru...

Madim

 =  din eroare
Mădălina Maroga
[21.Nov.05 17:12]
din eroare nu am postat bine linkul. îmi cer scuze.

zi taman bună de murit

Madim

 =  despre roluri
Cristian Munteanu
[21.Nov.05 17:24]
Imi e teama ca se va duce la off topic comentariul tau. Mi-e, din greseala, mi-a fost sters un comentariu de tot. Avem rolul nostru, dar nu vreau sa vina copii sa ne arunce bucati de paine printre gratii sau sa ajungem in rezervatii.

 =  erata
Cristian Munteanu
[21.Nov.05 18:37]
Evident ca "mie", nu "mi-e", mi-a :) Scuze pentru graba!

 =  Madim
Cristian Munteanu
[21.Nov.05 18:51]
Si m-am grabit din nou :) Madalina, cine ti-a cerut lamuriri despre versuri ? Daca nu comit o indiscretie, desigur. ID-ul meu de ym este, ca sa nu plictisim lumea aici, cristianmunteanu23...

 =  parca am mai citit acum un secol din astea
Tudoriu Dan
[22.Nov.05 11:37]
Daca imi aduc bine si acum un secol si mai bine era unul Rimbaud care scria niste versuri care desigur l-ar fi nemultumit profund pe dl. critic al poeziei, sa-i spunem, pasionale ce se produce astazi. Tot pe vremurile acelea erau niste tipi zisi parnasieni care faceau poezie de dragul formei, si evident erau si moralistii care protestau impotriva acestei poezii de neinteles pentru ei.
Singura problema e ca a trecut mai bine de un secol de atunci si ar fi fost cazul sa invatam ca poezia e buna sau proasta, pur si simplu, indiferent daca se naste din prezervative sau din alte mucegaiuri si noroi.

 =  Ironia
Cristian Munteanu
[22.Nov.05 13:38]
Ironia e un semn de inteligenta de cele mai multe ori. Din pacate, dvs. nu reusiti sa fiti ironic. Nu am pretentii de critic si nici de poet. Si a intelege ceva presupune, neaparat si imediat, acel "ceva" de inteles. Tocmai din acest motiv aveam drept exemplu in textul meu un vers mai aparte. Si da-mi voie sa cred si eu ca poezia e buna sau proasta atunci cand vrei sa spui ceva care sa-si gaseasca ecoul in celalalt. Pana atunci e doar frectie la un picior de lemn. In rest, te pliezi exact pe textul de mai sus. Bravo!

 =  semnificatie-semnificant
Tudoriu Dan
[23.Nov.05 15:55]
Arta tine foarte putin de ceea ce transmiti si foarte mult de cum transmiti. A spune ”Te iubesc, Marioara!” transmite un sentiment foarte frumos, la care Marioara s-ar putea sa fie impresionata de cele marturisite si daca baiatul e frumos (sau are masina ca lumea) s-ar putea sa rapunda pozitiv. Dar daca se recita in fata lui Marioara ceva din Eminescu despre dragoste e o sansa ca Marioara sa raspunda pozitiv chiar daca baiatul nu e prea frumos si e utilzator al RATB linia 601. Cam asta e deosebirea dintre mesaj si arta.
In discursul artistic nu semnificatia este importanta ci semnificantul. Important este sa reusesti sa spargi codul semnificant si sa-l recompui dupa noi reguli.
E adevarat ca e usor sa zdruncini orice cod referindu-te la subiecte tabu precum sexualitatea, si aici sunt de acord cu tine ca incurajarea acestui gen de poezie nu inseamna decat sa promovam facilul, dar probabil destul de repede se va „fuma” acest curent.

 =  Marioara
Cristian Munteanu
[24.Nov.05 18:09]
Arta tine foarte putin de ceea ce vrei sa transmiti de ieri, nu din totdeauna. Multumesc de precizarea cu Marioara. Din pacate pentru Marioara, probabil ca o se duca odata acasa sa se sinucida, pentru ca vreunui destept i-a venit s-a impresioneze cu versuri din Eminescu pana au trecut impreuna, in revista, toate camerele apartamentului. Asta-i diferenta dintre scopuri.
Si imi e teama de un singur lucru. Daca dupa ce se va fuma acest curent, nu va ramane mai nimic?
In rest, apreciez ca putem discuta, in contradictoriu si nu prea, fara sa ne luam peste picior.

 =  buna
serban georgescu
[24.Nov.05 18:25]
reusita comparatia dintre poezie si sex - intr-adevar ce e mult strica, cu o singura observatie: nu ne obliga nimeni sa sarim pe ea domn'e!

chestia asta se resimte si aici pe site: multi se enerveaza si relatiile se tensioneaza tocmai din cauza asta - pentru ca nu stiu sa se desparta la timp de poezie, de site-ul asta

vor mereu sa-i "dea de capat", sa pape toata prajitura deodata

e absurd

cu siguranta prea multa poezie strica

si se transforma in altceva

in poezeala poate

in plictiseala poate

totusi, site-ul asta nu dispare asa, de pe o zi, pe alta, nu?

e timp si maine

de ce sa ne enervam?




p.s. domnu' Munteanu, acum observ ca la sfarsit, in loc de "frustrant" scrieti cu insistenta "frustrat". e jenant. rog corecteaza.


 =  multam'
Cristian Munteanu
[24.Nov.05 18:39]
De acord cu tine. Mai ales cu termeneul de "poezeala" care rimeaza cu "repezeala".
Domnu' Georgescu, era jenant daca imi spuneai ca e gresit si eu nu stiam ce sa pun in loc fara a-mi spune dumneata. Asa e doar o greseala, regretabila ce-i drept, venita din schimbarea finalului pe alocuri. Oricum multumesc de semnalare. Altfel ar fi fost "frustrat" textul :)

 =  ...
serban georgescu
[24.Nov.05 18:59]
imi cer scuze pentru o anumita ... aciditate a ultimei mele observatii ... ma simt "jenant" :)

dar sa vezi ce mi s-a intamplat zilele trecute: am descoperit ca limba este singura forma acceptabila de manifestare a patriotismului

nu e misto?

serios: limba tine de suflet, de abstract, de spirit

pe cand granitele si toate celelalte nerozii tin de ingamfare si de lacomie -

nu crezi?

cu aceasta ocazie am inteles si de ce ma enervez atat de tare (in sinea sinelui meu, desigur) cand constat lipsa de respect fata de ea

de limba adica

nu ma lua in seama, m-a lovit logoreea

colegul Geana stie

si nu se mai supara ...

 =  de acord
Cristian Munteanu
[24.Nov.05 19:04]
Iarasi de acord cu tine. Din acest motiv ma supar si eu cand gresesc, fortat de imprejurari. N-as duce chiar la extrema afirmatia ta, dar cam e singurul lucru cu care iti poti "exprima" iubirea fata de o tara.
Si eu trebuia sa-mi cer scuze :)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0