Comentariile membrilor:

 =  citire naiva
carmen mihaela visalon
[13.Nov.05 15:36]
Alma,
Multumesc pentru karamele.
"vara îl văd cu webcam îi cresc degete lungi de argint
habar n-am ce numere poartă însă e prietenul meu și
aș dezlipi toata moartea asta ruginie de pe inimă
pentru încă un spațiu euclidian"
Dupa ce voi topi in visul de toamna, violetul acestei poezii, voi reveni sa o gandesc. Deocamdata o simt ca pe o
intoarcere in geometria albastra a copilariei cu intelepciunea ferestrelor de peste usa, prin care ne aruncau pietricele de vis, prietenii credinciosi.

 =  he-he!
silvia caloianu
[13.Nov.05 20:09]
nu stiu ce sa zic. o incercare de a impleti lumile. te simt mia mult pe tine, Alma. nu stiu de unde pana unde toamna poate sa iti aminteasca de "intoarcerea lui isus". e o toamna-primavara? am ghicit? si, de ce nu te-ai oprit la "isus" sa ii desenezi "degetul de argint", de ce trebuie sa fie al "imparatului rosu"? si, oare ce o fi simbolizand, acesta? argintul ma duce la ideea de "pur", "purificator", dar poate ma ajutati voi :D, sa fie o penita de argint? bine: ceva-ceva mi se lumineaza in fata ochilor, in privinta "degetului" "de argint", dar de ce ai trecut da la "isus" la "imparatul ros"? de fapt, da: alt plan. afara e toamna-primavara, tu, in casa, obsedata de "degetul de argint" al "imparatului ros".

mai departe? m-a amuzat descoperirea lui Alex, ca sunteti "de la o vreme" "inodori". Florilor! :D sau...ce miresme/arome purtati candva? ma-ti facut curioasa la culme!

Interesanta de tot informatia: "vara îl văd cu webcam îi cresc degete lungi de argint". Deducem: pepiniera de..."degete de argint"!!!
apropo: "[eu] ii cresc" sau "ii cressc"? nu, nu raspundeti: poezia sugereaza, lectorul divagheaza!
deci, sa divagam:
"habar n-am ce numere poartă însă e prietenul meu". fiti de acord: inocent, dezinteresat spus! si...original!

jocuri, jocuri! spatiul "euclidian", "alma"/"coarda" (de firma:D!)/"imparatul ros"...devenind (?) "pescar" "cu degete de argint"/"dumnezeu" (acelasi "isus"? al "toamnei-primavara"?), care "nu e acasa", in cazul in care cerul - cu tot cu "mansarda" e casa altcuiva, eventual poate fi si...un hotel...

sincer: mi-a placut jocul vostru, cu tot cu desen! am si uitat cati ani am! :D

"apoi luna e plină de / caramele kraft /
și caramelele sunt pline de lună
care nu e kraft" - sunt randurile care m-au impresionat placut, gustos! ceea ce inseamna ca mi-au facut o mare pofta de caramelele mele preferate (am alergat, mi-am cumparat, le am acum la ceai, multumesc, Alma! daca vezi ca mor, scrie ceva si despre muraturi sau despre bere fara alcool, "Baltica"- daca tot facem reclama pe aici :D!)

 =  răspunsuri
Alina Manole
[16.Nov.05 02:11]
Carmen, e un fel de reîntoarcere, Aleks e primul meu prieten de pe poezie.ro, cu care discutam / și discut / ore întregi despre poezie, despre un anume poem, lucrăm texte, ascult de sfaturile lui / și el de ale mele, cred :) /. Nu e prima încercare de a scrie împreună un text.

Silvia, sunt unele simboluri aici, dacă recitești, împăratul roșu ar putea fi chiar Isus, pescarul cu degetele de argint e un personaj din poezia lui Aleks, mansarda cred că e chiar mansarda unde stăteam în Londra, când l-am întâlnit prima dată pe Aleks, pe site, dar aceea e strofa lui, el știe, iar desenul e pentru că Aleks mi-a spus că nu poate ieși din cerc și atunci eu i-am desenat o ușă. La fel de virtuală ca și spațiile neeuclidiene. Cât despre stringuri - în afară de teorie, poți escalada cu ele, depinde și ce.

Vă mulțumesc pentru cuvintele voastre, aici.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !