Comentariile membrilor:

 =  Mi-aduc aminte cu bucurie în suflet
Corina Mirela Dumitriu
[31.Oct.05 16:03]
Deși au trecut ceva zile de la acea frumoasă zi de toamnă, când ne-am adunat pentru apăsarea tastei „any” alături lui Liviu, bucuria acelor clipe deosebite încă se joacă pe aleile memoriei noaste. Și am să port mult timp cu mine sunetul unei chitare ce ne-a încălzit inimile, și pe cei prezenți.
Felicitări Maria pentru articolul tău. S-a lăsat așteptat, însă a meritat.

+ Any/Any
Daniel Bratu
[31.Oct.05 16:40]
n-am ajuns acolo unde s-a fost lansat Liviu Nanu cu cel de-al doilea crucisator de Poezie, mi-a parut rau de ne-ajungere (si probabil si altora care n-au avut pasi de facut intregi pana acolo), dar uite ca Maria a reusit sa aduca acel Rosiori de Vede (UVede-n rod e) pe site, intr-un joc de culori si atmosfera fara cusur, intr-o imbinare eleganta a decriptarilor exegetice cu fuioarele de suflet prietenesc dublat cu umor, ironie si autoironie,
printre intrebari cu susur de flama sub haina semnelor, raspunsurile dau detalii de microscop intru devenirea unei carti prin care diamantele joaca lumini inca de la coperta,
apoi chipurile si clipurile de prieteni, adunati intr-un subsol cu aroma de palat prins in clestare,

n-am ajuns la Rosiori,
dar Maria se Vede ca Maria Sa da, dand ea ocol lunii si dandu-ne pe noi cu fruntea de stele necolturoase, din care aortele incolacescu-ne orice tasta, de la Any in sus

 =  sa ne-a traiasca cea vesnica MARIA
Bogdan Gagu
[31.Oct.05 20:37]
maria si surprizele ei din maneca....:D

chiar daca dupa o perioada mai lunga de asteptare, cronica mariei despre cele intamplate acolo a aparut si o data cu ea si multe poze... care nu sunt de la mine, asta ca o paranteza, o sa dau si eu un link aici cat de curand... dar timpul bata-l vina...


Maria si camera ei buclucasa...a stat a analizat, a ras, a comentat, a zambit si intr-un final a pus si pe hartie sau in cazul nostru pe o pagina web de pare prestigiu pentru cei care se invart zi de zi prin acest insectar de cuvinte, bine alese...

maria ne-a obisnuit cu astfel de surprize, e ultima si e cea care prezinta exact ce au spus oamenii care l-au sustinut pe nea Liviu...


Multumimi maria pentru cele pe care ni le-ai adus in lumina, ca mi-ai adus aminte ca liviu si-a lansat cartea si ca eu am fost acolo...,

multumim maria

 =  Maria, Marineasa
Andrei Horia Gheorghiu
[01.Nov.05 13:41]
Mă opresc aici să-ți mulțumesc, Maria, pentru efortul pe care l-ai depus pentru acest articol, de scoatere și culegere a textelor și imaginilor de pe bandă, pentru a putea oferi celor care nu au ajuns acolo o imagine atât de detaliată a ceea ce s-a întâmplat la Roșiori.

Un al doilea motiv al opririi mele aici este o precizare, foarte importantă pentru mine, pe care nu am apucat să o fac în interviu. Paginarea și grafica de interior a volumului "apăsați tasta Any" aparțin integral celor de la editura Marineasa din Timișoara, pe care îi felicit și invidiez sincer pentru rezultat. Mi-e drag să spun cuiva că am făcut coperțile acestei cărți, la cât de bine a ieșit de sub tipar.

+ decembriada
Dana Stefan
[01.Nov.05 13:42]
sa fii cu tragere de inima sa te asterni la drum, sa-ti tragi sufletul alaturi de cel care si-l pierde intr-o zi insemnata, sa privesti cu atentie o zi si sa discerni, sa ordonezi, sa triezi, sa asezi fiecare detaliu la locul potrivit,, sa cari cu tine acasa traista plina, sa te asezi la locul tau cand treceri si petreceri iti staruie in minte, sa te apuci de lucru, sa insailezi, sa te mulezi pe forme, sa decorezi cuvinte, umbland dupa imagini, sa ai forta sa gandesti si bine asupra lucrurilor, nu poate fi oricine ca sa faca asta. exista in tine un cult al privirii, ne inveti sa avem respect cand ne pregatim de-o sarbatoare a sufletului, ne obligi sa ne imbracam frumos si sa ne amintim ca mai trebuie cumparata si o floare, si nu in ultimul rand, ne asterni pe masa de-a gata memorii ale zilelor ce noua ne-au scapat, si cronicile tale sa redevina astfel punti de matase peste care noi trebuie sa pasim cu atentie, ca sa legam cele doua maluri.
las semn aici, din respect pentru o femeie si cuvantul ei.
liviu nanu, ai trait si pe aceasta fila cu siguranta o zi splendida, printre ai tai de-acolo, ai tai de aici si de departe..

Linea

 =  felicitari
maria tirenescu
[01.Nov.05 13:50]
Ce frumoasa e lumea voastra, a poetilor care se pot intalni! Felicitari autorului cartii lansate! Felicitari celor care scriu atat de frumos despre astfel de evenimente!
Cat mai multe motive de bucurie tuturor!
Maria

 =  decembriada
Madalina Maroga
[01.Nov.05 16:48]
Mariaaaa, Mariaaaa, cât de mult te iubesc eu pe tine, toată lumea trebuie să știe….
am citit articolul până noaptea târziu, l-am citit și recitit aceste zile, am privit pozele, am râs, am plâns, am apasat tasta "any". Maria, sunt foarte suparată pe tine, foarte supaărată… să nu mai faci niciodată ce ai facut. mi-ai zis că poate ai să ajungi la lansare, toate bune și frumoase, apoi, m-ai facut să mor de inimă că nu ai mai răspuns la telefon. aici, chiar aici, ca să rămână scris, vreau să îmi promiți că n-ai să mai faci niciodată așa ceva. nicioadată.
nu ai idee prin ce emoții am trecut din cauza ta. și, ca să fiu și eu rea, am să las un mesaj pentru toți, Maria, este mincinoasă :), să nu o mai credeți, dar să fiți siguri că face multe, multe surprize.
Maria, îți mulțumesc pentru că ai lăsat aici, această frumoasă zi de la Roșiori. știu că nu de complimente ai tu nevoie, știu asta. dar, vreau să te asigur de cele mai alese sentimente de prețuire, respect și admirație.
exact cum a spus, Dana, avem nevoie de câte o decembriadă la fiecare lansare.
să ne trăiești, Maria!

p.s. - până la următoarea decembriadă, sper să apuc să citesc și eu regulile de circulație, mi-a cam luat lumea seama că iau amenzi … dar nu când merg pe jos, când sunt cu mașina…. :))

pentru tine, pentru că ești, pentru că te iubim.

Image hosted by Photobucket.com

Madim

 =  cu intarziere
Zabet Mihai
[01.Nov.05 17:09]
Cu intarziere datorata probabil neglijentei mele, vreau sa las si eu un semn pentru prietenul meu Liviu si pentru Maria, care e mereu neobosita. Iti multumesc Maria ca ai un suflet atat de mare.
Performanta pe care o realizeaza Liviu reprezinta o actiune de intemeiere si atributul care i se potriveste cel mai exact este temeinic. Versul de astazi al lui Liviu emana o impresie de materialitate, de pondere; el cade vertical si necesar spre un centru magnetic. Curios e ca, devenind ce este acum n-a renuntat la gestul surprinzator, la marea indrazneala imagistica si asociativa - cu alte cuvine nu prea s-a cumintit.
Liviu iti urez La Mai Multe Volume !
Maria extraordinar articol.
cu drag,
mihai
ps. in turcia amenzile pentru viteza sunt de 120 de euro...

+ Bine documentat
Negru Vladimir
[02.Nov.05 07:32]
Un articol foarte bine documentat, asa cum ne-a obisnuit deja Maria, in care autoarea ne ofera posibilitatea de a percepe atmosfera de la Rosiori nefiltrata de subiectivitatea altor relatari... desigur acest mod de a aborda lucrurile poate fi uneori perceput intr-o nota a derizoriului mai ales intr-o lume in care viteza si randurile citite pe diagonala devin regula de viata.
Am avur rabdarea sa citesc si astfel sa ma pot bucura impreuna cu voi de acest moment minunat.

 =  Felicitari!
Marinescu Victor
[02.Nov.05 07:36]
felicitari pentru lansare si poate imi spune cineva cum reusesc sa pun mana pe tasta "any". la anul pe ce mai apasam? astept o noua lansare. inca o data fellicitari si la mai multe "any".
Maria, aceeasi neobosita inima care ne primeste cu mult drag in lumea ei. multumim ca esti aici.

+ Admirativ, la modul... concret
Ghinea Nouras Cristian
[04.Nov.05 10:53]
Felicitări, Liviu, mă bucur că ne-am putut auzi și la telefon. Am făcut cunoștință grație acestui site și, datorită poezie.ro, în curând vei deveni mai familiar și iubitorilor de poezie din părțile noastre, prin apariția în paginile revistei de cultură "Banat". Decât să repet ceea ce au spus (mai bine, mai inspirat și mai pe larg) colegii de pe site, prefer să fac acest gest concret de admirație pentru talentul tău.
Felicitări, Liviu, felicitări, poezie.ro!

 =  apasand tasta
Nicolae Tudor
[11.Nov.05 09:48]
am fost al 33-lea. timpul nu mi-a permis sa stau nici macar pentru autograf. am cercetat creatia lui liviu si am vrut sa fiu acolo cand se lanseaza cartea.
prezentarea de fata a trecut cu eleganta peste usoarele aspecte "critice". importanta mi se pare apropierea de oameni si comunicarea.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !