Comentariile membrilor:

+ Bun, excelent prozopoem!
Dragoș Vișan
[06.Jul.23 19:33]
Convențional, neconvențional, un act al vieții de-a tinde spre fericire poate avea cele mai sinuoase evoluții. Fericirea poate lua omul prin surprindere pentru un timp. Nu acea jubilare a celor ce amestecă binele cu răul (făcut altora) spre finalizarea egoistă a unor gânduri, mari dorințe, patimi. Fericirea presupune intelectuală și afectivă regăsire prin săvârșirea datoriei, ori înțelegerea unor noi perspective în viață proprie și a celor dragi, care pot fi și ajutați la momentul oportun ori constant. E bine că femeia de astăzi ia atitudine față de dezinteresul partenerului, care ar vrea s-o aservească, ori se complace deseori în neimplicarea în menaj.

 =  Completare
Dragoș Vișan
[06.Jul.23 19:39]
Typo "doar ca atunci". Corect "doar că atunci".
Discursul poetic în prozopoem e legat de firul ce iese treptat la lumina cotidiană, transmițând ceva puternic, dar aproape detașat, nicidecum pătimaș, o experiență nepremeditată, ca și cum ar fi pură nimereala. Punct ochit! Bun citatul din Nicolae Steinhardt. Ajută, înviorează spiritele tuturor. Noi, bărbații, suntem de obicei mai greșiți decât femeile românce. "Liniștea și pacea" au nume grecesc feminin: Irina.

 =  Dragoș,
ana sofian
[06.Jul.23 20:19]
am revizuit textul și mulțumesc, mai erau încă două greșeli de scriere.

Cumva, experiențele mi-au demonstrat că binele făcut te va răsplăti cu bine exact când nu gândești, că esența fericirii care e un cuvânt ce denumește o stare, e aceea de a face bine. De fapt cine a inventat cuvântul acesta, care-i sunt rădăcinile? Voi căuta..Mă gândeam câte feluri de fericiri există!!!

Mulțumesc, anna!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !