Comentariile membrilor:

 =  Nelămurire
George Pașa
[13.Jun.23 14:11]
Dragoș, fără supărare, îți adresez o întrebare: de ce ai așezat în versuri acest rezumat al unor fragmente de istorie? Nu este un reproș, doar nelămurire.

 =  Istoria natală contează
Dragoș Vișan
[13.Jun.23 14:44]
Domnule Pașa, ai răbdare!

 =  Viața orașului meu natal valorează ceva
Dragoș Vișan
[13.Jun.23 14:52]
Nici eu nu știu continuarea.
Am fotocopiat documentul sursă. Lectura ajută.

Între timp mi-am luat copiii de la școală.
Vine și partea a doua a "Personalelor".

De ce să nu se poată versifica un adevăr atât de dramatic al urbei mele? Nătângii istorici mari ai României nu pomenesc nimic despre acest moment al Tulcei, când urma să fie săvârșit și un mare carnagiu, un genocid înfiorător. Mie tocmai așteptarea urmării, istoria neștiută mă atrage.

Pe tine, George, de ce nu? Eu consider că este bine de știut.

 =  Altceva întrebasem
George Pașa
[13.Jun.23 15:06]
N-am zis nicidecum că nu este interesant ceea ce spui, dar nu e poezie, ci proză, cu vagi elemente literare. La așezarea în pagină m-am referit. Mă rog, poate în partea a II-a o să fie și ceva poezie.

 =  De fapt nu se zice "așezare în pagină". Ci doar creare de strofe, versuri
Dragoș Vișan
[13.Jun.23 15:43]
Așezarea în pagină iese după cum vrea timpul și talentul unui poet minor, ca mine, fără notorietate. Am și o scuză: graba de a scrie în oraș, graba de a surprinde esențialul. E bine să nu mor de curiozitate. Am citit deja.

 =  Consider că am fost prea laconic și versificator aed
Dragoș Vișan
[14.Jun.23 07:24]
Este un subiect pentru un roman. Eu am lăsat aici mult din frumusețea supunerii istoriografiei ori monografiei unui oraș ce atunci, la începutul anului 1877, prin aprilie și apoi în iunie a fost o cetate cosmopolită martirizată de către stăpânitorul otoman ce avea să ajungă după sancționarea sa de către sultan de nouă ori mare vizir, un fel de prim-ministru ales perpetuu până-n zorii căderii imperiului: Küçük Said, eminența cenușie a politicii puterii otomane până în primele decenii ale secolului XX.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !