Comentariile membrilor:

 =  Multstimată Iulia! Mulțumesc mult pentru menționarea numelui meu în ampla prefaț
valeriu danalachi
[08.Nov.21 20:11]
Multstimată Iulia! Mulțumesc mult pentru menționarea numelui meu în ampla prefață a cărții Dvs., cu siguranță pusă pe picior de publicare!!!
Fără îndoială, în urma cunoașterii doar unor frânturi din mulțimea lucrărilor ce vă aparțin, sunt convins că ” Baraca încercărilor...” e o consistentă acumulare creativă expusă de Dvs: prin prizma propriilor emoții, trăiri și retrăiri... a vastelor și profundelor imaginații creative... ce nu sunt în posesia fiecărui uman.
Fiecare ființă umană, căt de sociabilă, colectivistă... și combatantă pentru binele social n-ar fi, are baraca ei, în care se va aciua măcar o clipă a zile, a nopții... și, măcar o clipă, va rămâne în forța Sinei sale adevărate... Dvs., după cum demonstrează multitudinea lucrărilor deja publicate, nu aveți cum sta doar o clipă în Propria Baracă...

Mai important ca orice, zic eu, este că ce crează in Baraca Dvs., nu vă aparține doar Dvs, ci și umanității... Și asta e marea deosebire între o baracă - palat cu pereții reci sub +40 grade la soare și o Baracă-Baracă din scânduri subțiri, înăuntru caldă cu o sobiță încinsă și -20 afară...

Să aveți mereu SUCCESE, MULTSTIMATĂ IULIA ELIZE!!!

 =  Pentru foarte draga vizitare, în pagină...
Iulia Elize
[08.Nov.21 22:59]
Dragă Valeriu,


Mă bucur să te regăsesc și sub acest text, sunt extrem de onorată și de mulțumită, atât de cum are să iasă cartea (are 600 și încă 30 și ceva de pagini). Încununându-se toată munca de până acum, din domeniul ”poezie clasică”, inclusiv teatrul liric.

Am avut oareșice ezitare, cu privire la temă. Vrând să dobor, să încerc să dobor, niște standarde sau să mă apropii foarte mult, de prețioase exemple, aș fi vrut să aleg ”atelierul de creație” sau ”cămăruța scriitorului”.

Nu am cutezat să aleg nici Atelierul, pentru că este destinat poate numai marilor nume, sau așa îmi imagineze eu de pildă retragerea lui Brâncuși în Atelier sau ”cămăruța săracă” a lui Eminescu. Vrând cumva să mă poziționez, sub valori enorme, am ales ceva mai derizoriu... pe sub stelele Eminesciene. Nu fără ezitare, alegând tema ”Baraca”.

Cu siguranță tema simbolică se va desluși, optim, din carte, să îmi lași o adresă, în caz că ai timp de citit.

CU MULT DRAG!!!!! ...Din apartamentul meu de parter, cu plușuri prin el... Am ceva să aducă a baracă? N-am. Poate, trebuia să îi spun, totuși, Atelier... Sau ”garage d'oeuvre” :):) Dar totuși nu am avut curaj. Pentru că nu prea mi-am putut asuma, la ora actuală, aproprierea de locuri pre(destinate).

 =  În plus,
Iulia Elize
[08.Nov.21 23:01]
Poate, cosmosul, nu se vede mai bine sub cerul eminescian, totuși?? :):):)

 =  Completare, să nu se înțeleagă greșit, cumva,
Iulia Elize
[08.Nov.21 23:40]
Pe sub stele, stăm, desigur. Pentru că sunt mari. (Uriașe, sublime!!!!!) Dar avem voie măcar să visăm, SUB ELE!!!

 =  Simpla Baracă umană mereu va oferi căldurosul modest adopost Pribeagului Suflet
valeriu danalachi
[09.Nov.21 00:03]
Simpla Baracă umană mereu va oferi căldurosul modest adopost Pribeagului Suflet Creativ...

Sub Stele Arzânde respirăm,
și nicidecum asupra Lor
-- cât încă Le mai observăm,
cât Ele încă ne mai vor...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !