Comentariile membrilor:

 =  razvan,
Ștefan Petrea
[14.Nov.20 15:53]
textul tău m-a zăpăcit de tot...:)

Încearcă să utilezi cuvinte mai simple,
mereu prezenta ta repetiție a esenței,
deși o folosești în sensul de a sublinia miezul paradigmei,
să știi că de fapt e o pierdere a intensității ideii...

Fără supărare, dar ce zici tu aici e prea puțin pentru cuvinte așa făloase...
Zău, prea te apleci către coajă încât oul devine sec...

 =  De acord
nicolae tomescu
[15.Nov.20 12:14]
cu ante comentatorul. Niște gânduri gnomice ar trebui îmbrăcate în cuvinte din fondul principal,înțelese de tot omul. Marii noștri filozofi ( E, Cioran, C. Noica sau Titu Maiorescu ori M. Vulcănescu etc) n-au folosit în operele lor termeni ce trebuie căutați cu dicționarul. Și Glossa lui Eminescu este o operă gnomică, dar fiecare cuvânt de acolo poate fi înțeles de orice om chiar, fie el, fără studii înalte.


 =  ... și altceva...
Daniela Luminita Teleoaca
[17.Nov.20 18:27]
„Invențiile aplicate omului îi inovează spiritualitatea, îi mărește bună-starea și îl fac propriul său demiurg creându-se pe sine, rezonând la invenții care-l propulsează în spațiile evolutive în care intuiește coeziunea dintre fericire și minuni”.
1.dezacordul flagrant: invențiile (...) îi MĂREȘTE (sic!)
2. repetarea supărătoare a lui CARE
3. excesul de gerunzii: cf., de ex., „revelându-i meta și extra-cunoașterea posedând forța de a transcende ființarea în mod nelimitat”
4. asocieri, cel puțin, stridente: cf. „manevrează... metanoia” (?); „se produc...... minunile pe care omul știe să le valorifice în invenții planetare”; „absoarbe energii de la... modernism” (?)
5. asocieri tautologice generatoare de redundanță supărătoare
5. poate ar fi util un miniglosar, în care să explici toate aceste concepte, în special noțiunile compuse cu prefixoidele extra- și meta-, eventual cu trimiteri la autorii din domeniu care au consacrat conceptele respective (așa ar fi onest și chiar mai verosimil științic)
 =  Ștefan, Nicolae și Daniela
razvan rachieriu
[18.Nov.20 16:10]
ȘTEFAN
Cuvintele tale deși „simple” pătrund adânc și în imanența lor stă coerența, persuasivul și imparțialitatea.

NICOLAE
Cum bine ai remarcat am propensiune la neologisme, ele se aglutinează de structura lirică și gnomică, însă nu încerc să le dezpliez, de teamă să nu se exhibe platitudinile.

DANIELA
Apreciez luciditatea, minuțiozitatea și meticulozitatea interpretării și de asemenea diversitatea ta creațională, așa că interpretarea ta mă onorează.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !