Comentariile membrilor:

 =  stimabile,
Ștefan Petrea
[30.Jun.20 09:23]
iar ne-ai dat o porție de filozofie
gravată pe cogniții treze, steaua m-a părăsit,
așa că invoc pe cei cu lumină-n buzunare
să poposească măcar un astru aici... :)

Scribule, îmi ai toată stima...!

 =  ȘTIU riscă să alunece ....
Daniela Luminita Teleoaca
[30.Jun.20 15:41]
... în grandomanie, deci într-o mare suficiență. NU ȘTIU, la rândul lui, este, măcar uneori, probă a decenței morale, a recunoașterii limitelor și, implicit, a strădaniei de autodepășire. Din acest punct de vedere măcar, NU ȘTIU nu are nicio tangență cu lipsa nobleței etc., ba dimpotrivă.

În realitate, mereu vom ști... parțial, căci doar oameni suntem.... „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii .. ” și restul din același registru

Personal, mi se pare un demers mult prea radical, între 2 extreme mai deloc nuanțate. Cred că ai putea încerca o ... obiectivare mai profundă, prin evitarea extremelor mult prea flagrane și cultivarea unui limbaj mai puțin pedant.

Gânduri bune, D.

 =  Erată
Daniela Luminita Teleoaca
[30.Jun.20 15:42]
flagranTe

 =  Ștefan și Daniela
razvan rachieriu
[02.Jul.20 16:13]
ȘTEFAN
Comentariul tău e o steluță în sine, aprecierea ta împreună cu stima mea pentru ceea ce reprezinți tu pe acest site schițează un superlativ pe care ți-l dărui cu recunoștință și bună-voință.

DANIELA
Prin comentariul pertinent intuiesc filonul de reflexivitate cu care ești înzestrată, căci critici cu calinitate și interpretezi cu înțelepciune.

+ Știu /nu știu
enea gela
[02.Jul.20 18:10]
deși nu sunt într-o dispoziție cumva compatibilă cu un asemenea text, totuși remarc o scriere pendulând înte două sintagmae puse în antiteză: știu/ nu știu.
Am crezut că eseul vine din partea unui om cu studii de profil filozofic, dar nu, vine din partea unui om pregătit pentru științele exacte, pentru calcul. Asta mă face să intuiesc un talent, o spunere/scriere aparte.
Citisem mai demult din textele tale, dar acesta, cel puțin mie, îmi impune să ofer stea.

 =  Enea
razvan rachieriu
[03.Jul.20 16:31]
ENEA
Nu știu își depune incultura pe o viață închisă la vocație, creație, evoluție și cunoaștere.
Ceea ce știu e că steaua ta mă motivează să sondez cunoașterea sub multiple aspecte, esoterice, exoterice, scolastice și epistemologice.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !