Comentariile membrilor:

+ despre toate acestea
Alina Manole
[21.Sep.18 19:36]
Acest poem se citește ca atunci când citești o carte premiată sau ca atunci când vezi un film bun de artă. Cine mai citește așa ceva, m-am întrebat, după ce am ajuns la finalul poemului, la a treia recitire. Cine mai scrie așa ceva, pentru că eu nu am mai citit de mult timp un asemenea text valoros. E un text care îți explică despre existență, în mod realist, chiar dacă, în final, împărăția cerurilor este, de fapt o râpă.

 =  *
marin badea
[22.Sep.18 14:43]
Mulțumesc, Alina!

+ Notiță de lectură
George Pașa
[23.Sep.18 19:38]
Parcă mai mult ca altcândva întâlnesc în ceea ce scrieți aici formulări cu valoare aforistică, subiective, desigur, altfel nu ar mai fi poezie, ci filosofie. Mi-a plăcut atmosfera creată, vocea aceea lăuntrică râzbătând la suprafață uneori împăciuitor și consolator, alteori ușor acid. Zic și acum: pot să nu fiu de acord cu unele idei poetice, însă nu le pot nega poeticitatea.

 =  *
marin badea
[24.Sep.18 05:52]
George Pașa, totdeauna am spus că fiecare poem (bun) trebuie să aibă o istorie în spate. Acest text are o istorie în spate. Eu doar am încercat, atât cât am putut, să o sintetizez. Cu siguranță, povestea e cu mult mai interesantă decât acest text. Dar e secretul meu! Mulțumesc, cu drag!

+ nimic nu este ceea ce pare a fi
Costin Tanasescu Stefanesti
[24.Sep.18 23:00]
Tensiunea aceea mult căutată de orice poet e bine întreținută pe absolut tot parcursul. Îmi închipui că e un text care s-a scris tot, ca și când cineva l-ar fi dictat. O spun pentru că este curgător, are un ritm bun, nu am simțit nicio frână. În povestea aceasta despre iubire, nesiguranță, renunțare, teamă, se descoperă până la nud eul liric, i se pune etichetă și într-un final copleșitor intrați fiind cu totul în poem, ne trezim pe buza prăpastiei. Un suspans convenabil, pentru că astfel se naște nevoia de a-l reciti. Excelent.

 =  *
marin badea
[25.Sep.18 08:05]
Costin, cu mulțumiri!
Textul ăsta se tot cerea scris de ceva vreme... De foarte multă vreme!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii și să te autentifici.

Înapoi !