Comentariile membrilor:

 =  de off. desi n-ar trebui.
Marinescu Victor
[12.Oct.17 16:43]
nu penurie de viata, poate penurie de alimente, de lucruri care intretin viata. cand spui penurie de viata, nu pot sa inteleg decat ca noi ceilalti am murit si tu inca mai esti pe aici de unul singur, sau poate doi(si faci comert cu inimi in piata), evident, doar pentru ca ai avut o resursa indispensabila fara de care noi ceilalti am devenit moarte (si moartea la randul ei un gol in dumnezeu. nu. nu penurie de viata, poate neviata). bine, acum inteleg ca taraba cu inimi poate fi si virtuala ori pe hartie, si e ok, dar ce te faci cu statul, care evaziune in doi?! hai in 3. deci penuria asta de viata, destrama poemul. si hai sa nu ne mai uitam dupa veveritele din scorburile altora. sa ne vedem de veveritele noastre. critica constructiva e aia nu in doua randuri. daca nu iti place si nu ai chef sa dai sfaturi, ignora acel text. nu te ajuta pe tine in primul rand. eu tac, dar vad multe. daca un text al tau a ajuns in atelier si altele nu, pe considerentul ca al tau e mai bun, nu mi se pare ok. tu esti subiectiv vis a vis de textul tau. am citit multe din comentariile tale si in general ai cerut doar explicatii si n-ai adus nimic care sa contribuie la imbunatatirea textului. dar stii ce? pana la urma noi astia care ne spunem poeti, cand de fapt nu suntem nimic, nu o sa schimbam niciodata nimic prin textele noastre. critica nu poate trece de orgoliile noastre. asa ca dupa parerea mea punctele de vedere pe care ni le formam in urma citirii unui text, trebuie sa cada cu grija in dimensiunea autorului, altfel doar ciopartim.

o zi buna!

 =  Mai bine tăceai și filozof rămâneai!
Aurel A. Conțu
[13.Oct.17 06:38]
Faptul că tragi aer în piept și-ți dai cu părerea nu înseamnă că ai viață ( poți presupune, cel mult, că ești în viață!) sau ( și mai rău!) că aceasta ar exista în exces! Viața înseamnă mai mult decât atât și nu are legătură cu ce spui (destul de confuz!) d-ta! Nimeni n-are atâta viață cât i-ar trebui, iar uneori lipsește și de pe tarabă! De aceea vorbeam despre penurie, dacă poți înțelege! (deși nu cred!. Nu înțelegi nici lucruri mai simple cum ar fi de ce un text bun este trimis în atelier și altul prost intră din prima! Chestia cu privitul, ignoratul și îndreptatul unui text mi se par ridicole. Nu-ți omori pruncul dacă s-a născut șchiop! (și cu atât mai puțin dacă-i normal!). Filozofia d-tale despre orgolii n-are nicio legătură cu realitatea! Speculezi!( ca să nu zic mai mult!)

 =  ...
Marinescu Victor
[13.Oct.17 09:28]
1. poetic vorbind, da, faptul ca tragi aer in piept nu inseamna ca ai viata dar, cum ramane cu ceilalti?! daca intelegi ce vreau sa spun(e ca aia cu radioul care isi baga picioarele in Europa FM) si nu ai facut altceva decat sa-ti dai cu presupusul, asa cum probabil ai presupus ca domnul Badea ti-a bagat textul in atelier, ,motiv pentru care ai bagat titlul in atelier, daca ma intelegi ce vreau sa spun. atentie la neatentie asta apropos de daca teceam filozof ramaneam: "Filozofia d-tale despre orgolii n-are nicio legătură cu realitatea!" cat despre a fi confuz, ce sa zic?! toti suntem confuzi si ne dam doar cu presupusul, sau cel putin cei care recunosc, in rest, noi ceilalti tragem doar aer in piept.

si crede-ma ca nu speculez. orgoliul tau e mare si nu are loc printre niste nepoeti ca noi. din nefericire pentru tine mai sunt unii care au mai mult decat viata ei, dar cine mai are timp sa ii priveasca. eu nu am venit aici sa iti arat cat de orgolios esti, am venit la fel cum te duci si tu, daca ma intelegi, dar probabil nu ai intels. cum ti se pare cand imi dau cu parerea asa cum o faci tu? "De aceea vorbeam despre penurie, dacă poți înțelege! (deși nu cred!. Nu înțelegi nici lucruri mai simple cum ar fi de ce un text bun este trimis în atelier și altul prost intră din prima!"

"dacă poți înțelege! (deși nu cred!" spune multe despre un om. in poezie nu e vorba de intelegere, in creatie nu intra intelegerea. suntem atat de diferiti incat singurul lucru bun pe care putem sa il facem pentru a admira un ceva, o ceva, un ce vrei tu si care nu iti apartine, e sa tacem si nu sa haitum. si ca sa te agasez: "dacă poți înțelege! (deși nu cred!"

si ca sa intelegi de unde am inceput sa urmaresc comentariile tale.

"„...frunzele miros a uimire
a gândul meu”..."

daca nu poti simti, imagina, mirosi sufletul n-ai sa intelegi si desi iti spui poet!

sincer, sunt foarte trist atunci cand oamenii cauta sa omoare tot ce-i frumos, doar pentru ca ei nu pot intelege. d-asta ti-am spus ieri :punctele noastre de vedere sau parerile noastre trebuie sa cada cu grija in dimensiunea autorului, altfel doar ciopartim.

nu am nimic cu tine personal ca om, pentru ca si eu sunt un om si daca as avea ceva cu tine, as avea si cu mine, deci exclus.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !