Comentariile membrilor:

 =  Compromisul este o necesitate
Nicolae Diaconescu
[24.Apr.16 09:51]
În viață apar situații, când, pentru a te proteja, afirmi altceva decât ceea ce crezi! Cunosc o persoană care după ascultarea unui concert simfonic era destul de critică la adresa interpretării, dar, când scria cronica, afirma cu totul altceva! Am întrebat de ce? și mi-a răspuns: "pentru a mă proteja"!
Cum eu nu lucram în domeniu, mi-am permis să scriu ce gândeam, nu sunt o autoritate, nu reprezint un "pericol", nu sunt luat în seamă! Și astfel am scris false cronici muzicale, "Mihaela Martin sub așteptări la Ateneu" sau "Impresie la cald", cu referire la deschiderea festivalului Enescu din 2015. Mihaela Martin și Sarah Chang sunt două mari violoniste, dar, în acele împrejurări fie au avut o zi proastă, fie n-au studiat suficient și nu erau în formă! Au cântat prost la nivelul lor și mi-am permis să spun asta!
Am fost întrebat la rândul meu de ce nu sunt critic în domeniul în care activam și am constatat că deveneam foarte vulnerabil, așa că am preferat să folosesc parabola! Până la urmă compromisul este și arta de a supraviețui!

 =  Cronici si cronici...
Veronica Pavel Lerner
[24.Apr.16 15:14]
Comentariul dv., D-le Diaconescuu, e foarte interesant si adevarat. Asa e, unii artisti nu sunt intotdeauna la inaltimea renumelui lor, dar rareori cineva exprima in scris asta! Mie mi s-aintamplat cu niste ani in urma sa fac cronica unui spectacol din Toronto si, ca sa nu se supere nimeni, am citat toti actorii. Si ce credeti? Tot s-au suparat: de ce i-am tratat pe toti egal? Deci, cum bine spuneti, compromisul este arta de a supravietui! Nu chiar la stilul "politically correct", dar nici prea departe :))

Cu stima si multumiri,
VPL Canada

 =  compromis...
tea nicolescu
[24.Apr.16 16:20]
"compromis presupune o renunțare," ideea aceasta o cautam...si toata semnificatia compromisului devine clara chiar daca nu justificata.

Mi-a placut articolul tau, Vero, intotdeauna imi place cum iti argumentezi parerile.
Tea

+ compromis - compromitere...
Teodor Dume
[24.Apr.16 17:30]
găsesc aici un text argumentativ care convinge prin exemple, și
fiecare exemplu este însoțit de un citat de referință
"Dacă suntem de o toleranțǎ absolută chiar și față de intoleranți și dacă nu apărăm societatea tolerantă împotriva celor care o iau cu asalt, toleranții vor fi eliminați și, odată cu ei, toleranța."

"Sigur că trebuie o mare doză de curaj ca să faci compromisuri, pentru că orice compromis presupune o renunțare, o cedare a unui privilegiu. Evaluarea situațiilor în care compromisul este preferabil părăsirii terenului devine, pentru fiecare, o probǎ a propriei înțelepciunii. "

aprecieri și

stea

 =  da, imi argumentez parerile
Veronica Pavel Lerner
[24.Apr.16 18:55]
Multumesc, Tea, pentru lectura si comentariu. Sigur ca argumentez parerile, cum altfel? Asta e si conditia unui eseu, de fapt!

Ma bucur ca ti-a placut!

 =  Teodor Dume, multumesc!
Veronica Pavel Lerner
[24.Apr.16 19:00]
Sunt onorata de aprecierea poetului Teodor Dume. E adevarat, imi pledez cauza si, daca n-as da exemple din viata si n-as gasi "sutinatori" in cei pe care ii citez, n-as mai convinge pe nimeni!

Multumesc foarte mult!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !