Comentariile membrilor:

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[06.Sep.15 11:53]
Frumos grupaj, Grigore! Eu n-am trimis epigrame la Vama și acuma, văzând epigramele voastre, îmi dau seama cât de generoasă a fost tema.
Chiar n-ai găsit altă rimă pentru "moaște"? :)

 =  În ordine
Dan Norea
[06.Sep.15 16:18]
...mi-au plăcut 1 și 3, la fel de bune și, mai la coadă, aia cu moaștele. Când alergi după doi iepuri (satirizezi și înghesuiala la moaște și datul din coate la ciolan), parcă nu prinzi niciunul.



 =  Felicitări pentru premiu!
Gârda Petru Ioan
[06.Sep.15 18:59]
Bune, cu rezerva că Sfântul Petru nu mi se pare a fi poantă :)
Deci 3, 2, 1.

 =  Reușite
Ica Ungureanu
[06.Sep.15 22:47]
Nu știu de ce cârcotește Petrică, dar cea cu sfântul care-i poartă numele e preferata mea. :)

Felicitări pentru premiu.

+ Bravo, frate!
Laurentiu Ghita
[07.Sep.15 09:02]
Eu merg pe ordinea 1,3,2 și apreciez acest grupaj ca foarte bun. Bravo, Grigore, felicitări pentru premiu. Și, dacă n-a dat nimeni, poc, steluța mea!

 =  Ica
Gârda Petru Ioan
[07.Sep.15 10:30]
Alea trei puncte ar avea sens dacă ar pregăti poanta surpriză. Ori poanta e consumată înainte, așa că rămân doar ca un truc. Grigore e prea bun ca să nu știe treaba asta. Eu am spus-o să priceapă alde Ica și Laurențiu :) Degeaba, văd :)

 =  Eu cred că are poantă
Dan Norea
[07.Sep.15 11:39]
Nelu, te contrazic. Prima epigramă are poantă, dar e diluată în ultimele două versuri. Contrastul dintre dracul (în context la figurat) și Sfântul Petru este adevărata poantă a epigramei. E adevărat, regula spune că poanta trebuie să fie în ultimul vers, sau chiar în ultimul cuvânt. Ei bine, cam așa e și aici. Contrastul de care vorbeam este finalizat în ultimul cuvânt al epigramei.
Dar cu cele trei puncte ai dreptate. Deja cuvântul Rai devoalează un pic poanta, așa că Sfântul Petru nu mai e o surpriză.




 =  De data asta
nicolae bunduri
[09.Sep.15 20:12]
...înainte de a-mi da păreri, contrar prostului meu obicei am citit comentariile altor confrați. Nu voi comenta nici modul de jurizare, nici poziția în clasament (ba chiar felicit autorul) dar îmi permit și îmi asum unele riscuri, dându-mi păreri despre epigrame. Cum spuneam, parcurgând comentariile confraților parcă la fiecare am întâlnit un "și totuși..." sau o hibă. Deci, să începem cu începutul.

1.Începător la volan
Versificare bunicică, prozodie la fel dar poanta e la nivel de elev de liceu, subțire, voalată, fără explozie și mai ales foarte previzibilă.

2. Determinare
Versificare greoaie, tărăgănată, rime forțate, suferințe la logică (nu cred că acele femei bătrâne pe care autorul le numește "hoaște", ca să rimeze, drăcuiesc)iar partea finală pare la fel de puerilă ca și la primul catren adică este o constatare prin comparație și nici vorbă de o poantă

3. Poporul uită dar nu iartă
Aici chiar nu putem vorbi de o epigramă ci mai curând de un blestem.

În rest, succes la Vama !




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0