Comentariile membrilor:

+ triptic senryu
Ion Diviza
[11.Aug.15 21:02]
Acest triptic senryu (ca să nu-i zic și eu, ca autorul, secvență) surprinde o stare de excepție: creația artistului este cea care influențează creația Ziditorului, deci natura ajunge să fie surprinsă, vrăjită de ceea ce produce omul. Este o stare cu adevărat poetică, or noi suntem obișnuiți să comparăm în poeme mai ales și, de fapt, aproape întotdeauna manifestările noastre cu cele ale naturii. Cele trei mici poeme se completează, crează un tablou poetic desăvârșit și o stare lirică luminată de raza unui surâs. Felicitări, Norică.

 =  Da
Florentina-Loredana Dalian
[11.Aug.15 21:46]
Și mie mi-au plăcut, sunt reușite toate. Dar am așa o slăbiciune pentru lebădă :)
Felicitări!

 =  Neconvingatoare
razvan rachieriu
[12.Aug.15 09:42]
Concert de Mozart –
armonia bate ritmul
în timpan.

Lac încremenit –
siderarea cuibărită
în brațele liniștii.

Stele tăcute –
muzica sferelor divine
sub clopotul de cristal al vieții.

Nu știu de ce, când cineva scrie haiku, am impresia că nu are răbdare să conceapă o poezie maiestuoasă, amplă și convingătoare.
Pe mine nu m-au convins aceste haik-uri.

+ Jos pălăria
nicolae bunduri
[13.Aug.15 13:03]
Imaginație, sensibilitate, acuratețe în doar câteva vorbe deci, merită o *

 =  Re: Ion Diviza, Florinel, Nae Bunduri, Răzvan Rachieru
Dan Norea
[13.Aug.15 16:48]
Ioane, Nae, mă bucur că v-au plăcut. Mulțam pentru aprecieri și steluțe care, venind de la voi, mă onorează cu îndestulare.

Florinel, încă o dată mă minunez ce mult semănăm... în anumite privințe. Și eu am o slăbiciune tot pentru lebădă, deși în concursul săptămânal n-a avut prea mult succes. Am oscilat între radio și un pick-up vechi, dar ultimul nu prea avea ce căuta pe malul lacului.

Domnule Rachieru, aveți dreptate, o poezie aparținând liricii de inspirație niponă nu va fi niciodată maiestuoasă, amplă și convingătoare. Dar motivul nu este lipsa răbdării, dimpotrivă. Nici nu știți ce greu este să renunți la toate artificiile poeziei occidentale pentru a scrie simplu, concentrat, fără metafore, fără declamații și totuși... pentru a încerca să sugerezi ceea ce simți. Un tristih ce conține sintagma "sferele divine" nu va fi niciodată considerat un haiku bun.
Vă mulțumesc pentru că v-ați aplecat asupra modestelor mele încercări.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !