Comentariile membrilor:

+ studioul...
Teodor Dume
[02.Aug.15 20:26]
da, iată un altfel de text care se pliază pe stările de fapt a ceea ce am numi neputință. da, iată o răzvrătire interioară, o revoltă împotriva nimicului din noi, ocazie cu care mă citez, gen:" să nu pretinzi că ești ceea ce nu poți fi".
un text bine etalat și structurat, după părerea mea, pe două paliere, primul; indentificarea nemulțumirii prin invocarea neputinței interioare care subjugă starea lucrurilor "s-a terminat cu premiile și festivalurile/în care ne ascundem petele de pe cur/pentru că dau o diplomă/poetului/și chiar i-o dau!/pentru că îl provoc pe poet/să scrie dincolo de tehnicile împrumutate." și iată și cel de-al doilea element; constatarea care încorsetează orice voință:și iată
oamenii circulă pe stradă în roiuri/au matcă ai cărei feromoni îi atrag/
înspre mall/acolo curge grăsime de fiară/e răcoare pentru creierele trudite/
au ochelari disturbabili 3 d/să vezi amănunte la care nu gîndeai//am închiriat studioul acesta să fiu actor/regizor figurant/să termin cu visele /ancorate în necunoașterea voastră/stăpînilor!"
autorul aici, dincolo de orice rețete și formule,încearcă starea aceluia care își apără teritoriul, mai bine zis, spațiul timpului său, și ne creionează un nou drum, o nouă deschidere spre noi posibilități.
remarc schimbarea, viziunea autorului îndreptată spre arheoființa din fiecare întru redescoperirea fertilității stărilor sub noi forme dar într-o libertate a momentului lăsând la o parte dependența de sine.
nu pot de cât să concluzionez citându-l pe Wilhelm von Humboldt, "modul în care un om își acceptă destinul este mai important decât însuși destinul său"

felicit autorul și
luminez

cu sinceritate,
t. dume,

 =  rog un editor...
Teodor Dume
[02.Aug.15 20:28]
comentariul meu s-a dublat. rog un editor să șteargă unul

mulțumesc,

 =  bine că
Ottilia Ardeleanu
[02.Aug.15 23:55]
mai există oameni dedicați artei. din păcate, sunt mulți care cumpără arta, care se cumpără. un poem care lasă un mare semn de întrebare.

 =  Vă mulțumesc
Liviu-Ioan Muresan
[03.Aug.15 17:25]
pentru buna interpretare a poeziei. Chiar doream să punctez minimalismele zilei, despre care am mai scris, și rolul poetului în sociatatea care le posedă.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !