Comentariile membrilor:

 =  Tema
Rodean Stefan-Cornel
[18.May.15 07:09]
De discutat încadrarea la temă!
La tema „Dacă nu curge pică”, eu înțeleg așa: ori realizăm o poantă în care apar (în diferite jocuri de cuvinte, cu diverse înțelesuri ș.a.m.d.) cuvintele ”curge” și ”pică” ori un catren care chiar dacă nu cuprinde nicunul din cuvintele zicătorii respective, are ca tâlc afirmația despre care vorbim. La primul catren de mai sus, cuvintele cheie nu sunt prezente, iar tâlcul final nu ar fi că parlamentarilor ”le pică” ceva (adică puțin) ci, dimpotrivă, ”le curge” bine, din moment ce ies cu conturile pline. Eventual eu aș fi dat alt titlu catrenului, ceva în genul ”Unora doar le curge din greu”. La al doilea catren legătura cu tema mi se pare puțin forțată (”toarnă” cu aluzie la ”curge”?).
La tema adoua, în opinia mea, la fel ca la prima, ori facem jocuri de cuvinte în care apar și ”sfert” și ”academic”, ori atacăm o situație în care este vorba de o întârziere. La ”Statistică” nu văd nici prima situație, nici a doua. Ultimul catren eu spun că este sută la sută la temă, iar poanta folosește un mecanism foarte interesant, ”jucându-se” cu două cuvinte ușor sinonimice, dar foarte bine poziționate în context (fraier-prost).
Cam atât!
Ca de obicei, pentru a-mi spune părerea despre unele chestiuni discutabile și care interesează pe mai mulți, m-am folosit de catrenele unui prieten, care nu se supără.
Numai bine!
Cornel

 =  Da
Gârda Petru Ioan
[18.May.15 17:34]
Ultima mi-a plăcut și mie.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !