Comentariile membrilor:

 =  Daca dai norul
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Daca dam norul la o parte si tragem cu ochiul il vom vedea pe Nichita la masa de scris, inmarmurit. E bine sa ne amintim macar o data pe an , de ziua lui, ca am avut un neomodern de talia lui .Dar si Eminescu trebuie recitit din cand in cand.
Eu n-am pretentia asta, desi "nici eu nu ma simt prea bine".

Cu prietenie, Victor

 =  Victor,
Liviu-Ioan Muresan
[10.Dec.18 14:27]
nu am înțeles subtilitatea "desi nici eu nu ma simt prea bine". Poate face trimitere la un alt text scris de mine? Sau se referă la statura de autor? Dacă la asta se referă, Victor Țarină e un reper. Pentru cunoscători, desigur. Și nu e puțin. Chiar dacă viața e scurtă. Dincolo e eternitatea. Ai pășit frumos dincolo.
Da, Eminul nostru și Nichita ne suflă în ceafă. Ne ambiționează prin ceea ce sînt. Nu zic au fost. Pentru că timpul e relativ, prietene!

 =  Liviu
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
E doar un citat dintr-o conferinta de-a lui Mark Twain la un teatru din Londra:
"Sheakespeare, cel mai mare dramaturg de limba engleza a murit. Byron cel mai mare poet etc...a murit.Si nici eu nu ma simt prea bine."Avea un deosebit farmec si umor.Dar probabil fiecare poet, scriitor, in sinea lui se intampla sa gandeasca uneori asa, oricat de modest ar fi sau ar scrie.Cat despre mine, eu stiu ca nu fac gaura in cer.merci.

cele bune,Victor

 =  :)
Liviu-Ioan Muresan
[07.Apr.15 19:18]
eehee, așa da!. Și dacă simțul umorului ne însoțește e ok. Sper că te simți ok dpdv al nevoințelor trupești, sper că așa este, dar chiar dacă nu găurești cerul e sufucent să sufli norii. Seninul e totdeauta împrospătător. Mersi de explicitare și revenire.

 =  Lim -discipol
Nache Mamier Angela
[07.Apr.15 21:00]
Un omagiu riscant, dar sincer ... subiect pe care putini s-ar încumeta sa îl abordeze ,deci cu siguranta ne asteptam la ceva mult mai profund
As retine ceva din aceasta imagine: "Pentru omul fără de timp, pentru Nichita Stănescu, ancorarea în poezie a fost un fel de ascundere după nor. Și clipa eternă în care și-a acoperit numele nu are sfîrșit. Dacă dai norul la o parte, dacă tragi cu coada ochiului dincolo, Nichita stă înmărmurit la masa de scris. Nu e o statuie, e însuși poetul".
Restul este mai expediat,mai"ocazional" desi alaturarea celor doi poeti de geniu revela o glorificare a operelor acestora,ceea ce face din LIM ,un discipol fervent ,fidel si îngenuncheat,cum foarte multi altii, în România ori în lume

 =  Doamna Nache Mamier Angela,
Liviu-Ioan Muresan
[08.Apr.15 12:21]
sînt doar cîteva gînduri. Citisem ceva din Nichita și am crezut de cuviință să scriu ceva. Da, aveți dreptate, m-aș dori un discipol al celor doi.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !