Comentariile membrilor:

+ Din codru rupi o rămurea...
Gârda Petru Ioan
[29.Aug.14 15:32]
”Toți sunt grăbiți, toți vorbesc, dar nimeni nu mai ascultă în zilele noastre”. Aș spune că toți sunt grăbiți, toți scriu, dar nimeni nu mai citește în zilele noastre. Cu atât mai mult e important un text scurt și îndesat care dovedește o fină cunoaștere a firii umane și a societății în care cu mirare trăim. Fără morală implicită, fără intervențe directă. Viața, așa cum este.
Felicitări!

+ 7
florian stoian -silișteanu
[29.Aug.14 16:23]
mă bucur mult să-l reîntâlnesc pe ghiocel, repejor, cu lumina povestitorului înăscut, aprinsă, pe ascuns,să nu s eprindă nimeni cine este:)) se citește ușor, te face curios,proza lui laurentiu orășanu e ca un măr care lasă gura apă...merelor!undeva , în toată povestea se întrevede și poetul! el stă ascuns în pielea unui personaj invizibil. citim in aceasta seara incepand cu ora 8, aic in california (in romania incepand cu ora 6 dimineata -sambata 30 august) citim un fragment! merită! bravo frate ghiocel!

 =  cudoidenn
florian stoian -silișteanu
[29.Aug.14 16:25]
cudoidenndesigur!innascut!dar cemaiconteaza:))

 =  scuzati
florian stoian -silișteanu
[29.Aug.14 16:28]
ce rau ca nu ai cum sa revii la posttari la comentarii. am uitat sa adaug faptul ca fragmentul va fi pus in timpanul distantzelor la www.radioteiubesc.com multumim ghiocel multumim poezie.ro

 =  Explicită
Gârda Petru Ioan
[29.Aug.14 16:34]
Morală explicită am vrut să spun mai sus.

 =  vocea Poetului
Laurențiu Orășanu
[30.Aug.14 09:52]
Mulțumesc pentru recomandare, steluțe și comentarii.
Am ascultat vocea Poetului Florian Silișteanu citind fragmentul de text la RadioTeIubesc și am văzut în emisiune dragostea lui pentru lucrul bine făcut.
Ghiocel

 =  .
florian stoian -silișteanu
[30.Aug.14 09:58]
a fost cu mare drag si cu bucurie fiindca meriti din plin. si cred ca este de datoria mea de datoria noastra sa incurajam sa aplaudam orice gest pe care valoarea il aduce in aceasta vitrina.

+ Trei teme
Dan Norea
[31.Aug.14 10:29]
Detectez trei teme distincte:
- psihologia sinucigașului, care trăiește (pardon, moare) cu ideea fixă că după dispariție, toată lumea va regreta că nu l-a apreciat la adevărata valoare;
- dezinteresul societății față de intelectuali și oameni de știință, cei care din umbră duc la progresul omenirii;
- preferințele mass-media pentru subiecte spectaculoase și superficiale, cele care reflectă (dar și formează în același timp) gustul majorității populației.

Ghiocel ne dovedește încă o dată, cu talentu-i binecunoscut, că asemenea teme pot fi tratate fără o tentă moralizatoare, mai mult decât morala plutind pe undeva satira. În plus, formația de umorist nu se dezminte. M-au amuzat pedanteria cu care Călin Ionescu și-a pregătit trecerea spre neființă, dar și amănuntele din care poate fi alcătuit un adevărat manual ale sinucigașului: nucul e mai indicat decât prunul, lamele de ras sau briciul trebuie căutate pentru că nu se mai găsesc pe toate drumurile și, aș adăuga eu, calitatea și cantitatea otrăvii sunt esențiale.

Felicitări pentru o proză excelentă!

 =  am citit cu nesaț
Vasile Dumitru
[15.Sep.14 08:35]
ca să spun "bun text" ar însemna că mă pricep, că mănânc analize pe pâine și citesc tot ce se scrie, fiind la zi, cum s-ar spune!
oricum am citit cu nesaț, deși subiectul nu e deloc agreabil, dar așa e viața, mama ei de treabă...
de unde a ivorât privirea interioară în universul bătrâneții și al sinucigașilor? nu caut răspuns, sunt doar așa, suspendat...
text fluent, dialog firesc, detalii incredibile, un șut în fund dat societății de consum, care a inundat tot!
cum se acordă o steluță?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !