Comentariile membrilor:

 =  N-am înțeles...
Rodean Stefan-Cornel
[18.Jan.14 20:29]
Unde este pagina respectivă din ”secțiunea Agonia”?
Cornel

 =  Unii își uită începuturile
Dan Norea
[18.Jan.14 21:40]
Teribil ar fi de-amuzant
Să merg în trecut și s-asist,
Tataia fiind debutant
În pagină, ca catrenist. =  Totuși...
Vali Slavu
[18.Jan.14 22:02]
Despre ce vorbiți, oameni buni, aici?

 =  Re: Totuși
Dan Norea
[18.Jan.14 22:11]
Vali, e vorba de pagina de debut din revista "Epigrama" nr. 66, unde a apărut un CUC - Liviu Kaiter. De ce a scris Tataia secțiunea Agonia, nu știu, probabil din greșeală. Liviu Kaiter nu e membru Agonia.

 =  Dezamăgit
Rodean Stefan-Cornel
[18.Jan.14 22:54]
1. Păi, dacă domnul Kaiter nu este membru Agonia, în opinia mea este total incorect să fie atacat aici, unde nu se poate apăra.
2. Pe de altă parte, dacă Tataia s-a referit la rubrica ”Medalion” din Revista ”Epigrama” nr.66, pot spune că eu am realizat pagina respectivă, epigramele selectate de mine (bineînțeles cu ajutorul autorului) au trecut și de sita celorlalți colegi din redacție, iar nouă nu ni s-au părut chiar așa cum le prezintă venerabilul domn Iurașcu, din moment ce le-am publicat.
3. Rostul rubricii ”Medalion” a fost explicat foarte clar de redactorul șef al revistei (colegul agonist Laurențiu Ghiță) într-un număr anterior, pe scurt, el fiind acela de a prezenta masei largi de epigramiști pe confrații mai puțin afirmați până acum; se subînțelege că nu ne așteptăm doar la epigrame antologice în pagina respectivă, baza de selecție fiind relativ redusă.
Nu am vrut să-l apăr pe domnul Kaiter (nu-l cunosc, nu l-am văzut niciodată, el a fost propus pentru rubrica respectivă de cenalul din care face parte), vreau să apăr principiul la care mă refeream la începutul comentariului meu.
Dezamăgit, al dumneavoastră,
Cornel Rodean

 =  Acum înțeleg...
Vali Slavu
[19.Jan.14 10:02]
Citisem grupajul domnului Kaiter, în grabă, când am primit revista, dar acum l-am citit cu atenție. Chiar dacă autorul este începător, pot afirma că este un grupaj bun. Mai bun decât grupajul meu de debut, publicat în aceeași revistă, cu câțiva ani în urmă. Epigramele sunt originale, unele cu tematică marinărească. Voi reda două epigrame din grupaj, pentru cititorii site-ului care nu au ocazia să citească "Epigrama":

Studentelor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”
Studentele-n Academie,
Doresc mereu să demonstreze,
C-au învățat marinărie
Și știu perfect să... acosteze.

La inaugurarea tronsoanelor de autostradă
La câte panglici au tăiat
Miniștrii și protipendada,
Eu mă gândesc că au costat
Mai mult decât autostrada.

 =  E doar o înțepătură, nu-i așa?
Laurentiu Ghita
[19.Jan.14 10:16]
Eu cred că acest catren trebuie citit în nota noastră, a epigramiștilor, ca o înțepătură. Altfel, ar fi o mare dezamăgire pentru mine.
Așa e,în revista EPIGRAMA am hotărât să dăm un imbold celor mai "timizi", să le zicem. Medalioane ale maeștrilor fac toți, nu e mare filosofie să aduni un grupaj solid. Dar știți de reconfortant este când simți ceva valoare în epigrame scrise de un nume mai puțin lăudat și (răs)publicat? Și dacă v-aș spune de "perle" primim la redacție de la nume consacrate!!
Așadar, hai să nu facem din țânțar armăsar, nu-i așa, Tataie? Toți o mai dăm în bară din când în când, mai ales la început. Că unii nu pricep nici după o sută de observații că n-au nici o chemare spre epigramă e altă poveste. Noi, la EPIGRAMA, tot sperăm și tot încercăm să atragem cât mai mulți spre epigrama de valoare. Și dacă unul dintr-o sută confirmă, randamentul este superb!

P.S. Ca să nu mai spun că în versul patru e o cacofnie de-ți lasă gura apă!

 =  Pe post de justificări
Constantin Iurascu Tataia
[19.Jan.14 13:05]

Observ că intervențiile semnate de Iurașcu-Tataia deranjeazăă pe unii confrați de condei și socot necesar să dau unele explicații.Aș dori să-l întreb pe Cornel Rodean de ce crede că nu este corect să postez pe site-ul Agonia mesaje pentru creatori ce nu fac parte din club? Nu au posibilitatea să lectureze ce mesaje le sunt adresate?
Au libertate să dea riposte tot pe internet.
Privitor laq observația că am atacat un debutant trebuie să precizez că am comentat doar un catren al domnului Kaiter, cel conținînd atac la persoană
Combați într-o epigramă creația unui confrate de la care poți obține și o replică. Lumea s-a sastisit să tot înghită așa zise creații ce ar putea fi socotite (cu indulgență!) epigrame.
În atenția domnului Laurențiu Ghiță: rste evident că versul a fost intenționat cacofonic.

 =  :))))
Dan Norea
[19.Jan.14 13:29]
Acum se explică totul! Iată catrenul lui Liviu Kaiter care l-a supărat pe Tataia:

Rectoratului Academiei navale "Mircea cel Bătrân"

Aș face o recomandare
Pentru-ale voastre 'nalte minți:
Să scoateți veșnic lupi de mare,
Dar să n-ajungă președi nți!


Pentru cine nu știe, Tataia este pro Băsescu până în pânzele albe.
 =  Tataie, am o bănuială...
Prundoiu Dan
[19.Jan.14 13:42]
Aveți o legătură clară,
Cu-această "căpetenie",
Deci, vă întreb, așa-ntr-o doară:
Ce grade de rudenie?!

Dan-T

 =  Iar trag clopotul pe această chestiune
Constantin Iurascu Tataia
[19.Jan.14 13:58]

Ce trebuie să-i spun lui Dan Norea

Am mai spus-o de multe ori că de-a lungul anilor ce i-am adunat, nu mi-a plăcut niciodată catrene adresate unor persoane ce nu au capacitatea să dea replici rezonabile și tot epigramatice. Din păcate livada noastră epigramatică a fost de o vreme invadată de pseudo-creatori ce mai au nevoie de ani de ucenicie. Iar cele mai căznite și mai nereușite improvizații se înscriu în acest areal.Îmi permit ca după peste 50 de ani de mîzgălit sute de pagini de creație în domeniu să am opinii clare referitoare la subiect.

 =  Scuze
Constantin Iurascu Tataia
[19.Jan.14 14:03]

Erată - "Mi-au" plăcut

 =  Rațiunea unora de a exista
Laurentiu Ghita
[19.Jan.14 14:39]
Și eu sunt știu ca pro-Băse dar, efectiv, catrenul respectiv n-are nimic insultător. Și e chiar bun. În revista EPIGRAMA s-au publicat catrene critice atât la adresa unora cât și la adresa altora. Tataia mi-e prieten, dar aici, ca unui prieten îi spun că a exagerat oleacă. Inclusiv că nu a pus ceva ghilimele, dacă acea cacofonie s-a vrut intenționată.
Doamne, ce ne vom face după ce se schimbă Președintele? Din ce vor mai trăi unii?

 =  Răspund la întrebarea domnului Iurașcu
Rodean Stefan-Cornel
[19.Jan.14 19:42]
Nu aveam de gând să mai intervin, dar Tataia îmi adresează o întrebare, așa că răspund:
Pe internet sunt multe site-uri literare, dar posibilitatea de a comenta un text (eventual și de a răspunde unui ”atac”) au doar cei care au cont pe site-ul respectiv. Pe de altă parte, un utilizator iubitor de literatură nu poate citi tot ce se scrie pe toate site-urile și nu are de unde să afle că undeva, cineva i-a adresat o epigramă. Eu, spre exemplu, citesc o bună parte din textele ce apar pe Agonia, dar dacă aș fi atacat prin Europeea, sau Bocancul literar ș.a.m.d. nu aș avea de unde să știu, că nu citesc ce se scrie pe acolo. Așa explic eu incorectitudinea de a discuta pe un site literar despre textele cuiva care nu are cont pe acel site.
Și, dacă tot am intervenit, mai spun că, în opinia mea, cele 8 catrene publicate sub semnătura lui Liviu Kaiter, nu fac parte, în niciun caz, din categoria ”căznite și nereușite improvizații”, după cum s-ar putea deduce din comentariul domnului Iurașcu. Apoi, dacă tot era să se facă o ”critică tovărășească” fără să se țină cont de aparteneța criticatului la o comunitate literară, pare de neînțeles de ce nu s-au ales alte exemple de epigrame cu adevărat ”căznite” că, din păcate, se găsesc destule prin alte cărți și reviste (inclusiv catrene foarte slabe adresate președintelui țării).
Numai bine tuturor!
Cornel


+ De 1 Martie
nicolae bunduri
[01.Mar.14 11:10]
o stea pentru "Întreaga activitate" La mulți ani! ..85

 =  Am inteles...
Sorin Olariu
[02.Apr.14 23:27]
"Am mai spus-o de multe ori că de-a lungul anilor ce i-am adunat, nu mi-a plăcut niciodată catrene adresate unor persoane ce nu au capacitatea să dea replici rezonabile și tot epigramatice." (Tataia)

Mda, deci sa nu scriu despre soacra-mea, ca ea nu are capacitatea de a-mi raspunde epigramatic, ci doar cu sucitorul!
Mare Ti-e gradina!...

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !