Comentariile membrilor:

 =  circiumstante
emilian valeriu pal
[17.Jan.14 16:09]
Ca veni vorba de racheta, cind eram mic, pe la noi se obisnuia spirt medicinal, cafea si miez de piine. Remarc aceeasi fresca actuala scrisa intr-un loc unde realitatea se opreste. Mai conectat la real, chiar daca umorul e putin mai amar.
Cu placerea lecturii.

+ .
emilian valeriu pal
[17.Jan.14 18:27]
Revin si incerc sa subliniez citeva aspecte importante pentru mine ca cititor.
In primul rind, nu pot sa nu remarc metamorfoza pe care au suferit-o absolut toate personajele, fata de primul volum tiparit. Cu toate acestea, continua sa fie ele insele, chiar daca umorul e mult mai grav, imbracat acum intr-o forma mai mult sociala decit sociabila. Din punctul meu de vedere, circiuma aia de tabla se transforma intr-o ultima reduta care mai poate tine timpul in loc, pentru ca desi in exterior convulsiile se inmultesc, in interior ramin aceleasi gesturi simple.
Dialogul vine natural, nu e condus de autor, ci personajele ii dicteaza biografia. Poate ca un astfel de fragment nu cucereste pe multi, dar cei familiarizati cu o astfel de atmosfera isi pot regasi multe din trecut. De exemplu, nu pot sa uit vremurile in care stateam cite sase intr-o camera de camin, ne adunam in fata unui resou pe care era un fierbator in forma de ceainic si in care incercam sa facem distilata de pasta de dinti. Si tot ce-am reusit a fost sa ardem atit fierbatorul, cit si resoul. Iar ca rasplata pentru fapta noastra, in seara respectiva pedagogul ne-a luat usa de la intrarea in camera iar in locul ei am pus o patura.
Cam despre asta e vorba aici in opinia mea. E genul de text care te invita sa nu uiti.

 =  .
Costin Tanasescu Stefanesti
[17.Jan.14 18:30]
Spiritul ludic-oltenesc prezent de ceva timp în binecunoscuta cârciumă a lui Bicuță. Textul relaxează, personajele își dau concursul, aflându-se parcă într-o competiție deschisă pe care o realizează numai cititorul. Dacă mă exprim așa înseamnă că m-am aflat și eu acolo, la o masă mai retrasă urmărind acest episod. Mă bucură revenirea ta, Liviu, și aștept următoarea "mutare" cu nerăbdare. Cu prietenie,

 =  mulțumiri
Liviu Nanu
[17.Jan.14 18:38]
Mulțumesc pentru aprecieri. Din păcate, m-am cam grăbit cu postarea și mi-au scăpat câteva greșeli pe care le-am corectat ulterior. Mă gândeam să-l repostez dar nu știu dacă regulamentul îmi permite. Următorul va avea ca temă "fondul clasei" dacă nu apare între timp alt scandal mai suculent.

 =  Ce tare!!!
marin badea
[18.Jan.14 08:35]
Vă punem eu în temă, domnule Nanu, cu ultimele scandaluri, că văd că aveți o oarece lipsă de inspirație. Poate, printre rakete, faceți o discuție, la fel de "veselă", despre buzele siliconate ale Biancăi. Încercați ceva și cu al doilea rând de pușcărie a lui Năstase și celebrele lui pijamale roz. Ciobanul Ghiță merge? Poate și ceva despre banii trudiți ai lui Nelson Mondialul... Sunt aici, să știți, pentru orice eventualitate! Textul e scris bine, dar nu văd de ce acesta ar putea ieși atât de mult în evidență... Stele, stele!

 =  la fel de tare
emilian valeriu pal
[18.Jan.14 08:36]
mi se pare autosuficienta unora care intra pe texte de dragul comentariilor. Nu am pus la indoiala pina acum modul unora de a acorda stele(de parca o stea ar certifica valoarea), dar cred ca imi va face placere sa ma distrez pe seama altora care se gratuleaza reciproc cu stelute. Si se vede de la o posta cine sunt aia.

 =  "Camarade",
marin badea
[18.Jan.14 08:43]
Unii au voie să-și exprime o opinie, că ei sunt un fel de ombilic, alții nu au voie. Să înțeleg că unii au statut special și alții nu? Și de la Călărași se vede, însă, cât de "nuntași" sunt unii. Și-apoi ce-am făcut? I-am dat omului idei... Că doar spune că are oarece lipsuri. 5 lei bucata crezi că e un preț corect? Ce-ai sărit așa!?

 =  mda
emilian valeriu pal
[18.Jan.14 13:57]
Reciteste partea finala a comentariului tau. Pe linga faptul ca-ti raspunzi singur la intrebare(tocmai pentru ca e bine scris de aia iese in evidenta), faptul ca tu nu vezi de ce ar iesi asa mult in evidenta nu-ti da dreptul sa te autovictimezi ca, vezi doamne, altii au statut special si tu nu. Cita vreme poti emite o parere pertinenta cu privire la text, fara a face referire la antecomentatori si la ombilicuri imaginare, nimeni nu cred ca-ti refuza acest drept. Cit despre nuntasi,ironia asta ieftina de care dai dovada ma face sa cred ca n-am fost invitat la nunta ta. Din respect pentru Liviu Nanu eu ma opresc aici. Las pe altii sa faca pe "camarazii" de serviciu.

 =  "camarade",
marin badea
[18.Jan.14 15:00]
Am spus că textul e bine scris, dar nu chiar atât de bine cât să iasă în evidență. Faptul că unora le amintește de perioada în care se făceau muci și-și făceau ficatul zdrențe cu zeamă de carcalete, nu este un motiv suficient pentru a fi promovat. Chit că erau ei "la nuntă" sau că o făceau din obișnuință, ca băutori fruntași pe ramura de vâsc. Ei uite că eu am tupeul să spun asta! Are careva vreo problema?!

 =  Uraaaaaaaaaa! ce bine imi pare...
Anni- Lorei Mainka
[19.Jan.14 16:25]
Nu doar ca ma simt acasa la Bicuta, dar asemenea texte din care sar scântei mai rar.
Draga dl Nanu, bine faci ca pui continuare...eu m-am abtinut, sa mai pun pe site-uri ...nici criticile n-au mai fost cum erau pe vremuri, daca nu ma inspira , de ce sa le mai pun....dar acum ca ma uit in lumea lui Bicuta ,parca renaste totul.
Bravo, ai reusit sa pastrezi limba si structura.
Ma bucur ca editorii l-au scos in evidenta...demult doream sa mai scotocesc pe aici.multumesc.

 =  beethoven, raketa si dantura :)
Ina Simona Cirlan
[10.Sep.14 21:25]
Si intre timp, Anni a plecat într-o altă dimensiune daca o fi sa mai controleze dacă i-ai răspuns sau nu, tin neaparat sa o salut, cu mare drag!

Tineam doar sa te felicit ca reusesti sa ramai consecvent fara ca farmecul personajelor sa dispară si daca ar fi sa pun în rama cate o replica la fiecare episod la acesta ar fi:" ...dacă mă duc la înmormântarea unui coleg. I-am spus că oricum nu m-aș fi dus la înmormântarea lui că nici el n-o să vină la a mea.":))
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !