Comentariile membrilor:

 =  Tu fiind CUC-ul
Florentina-Loredana Dalian
[29.Oct.13 18:24]
:)
Cred că așa ai vrut să zici în primul haiku:

la micul dejun -
un CUC și-o ciocănitoare
în același pom

Îmi place al treilea.

 =  Dan, seniorul senryu-lui
Gârda Petru Ioan
[29.Oct.13 18:32]
cuc veștejit... ăăă... nuc veștejit -
zadarnică zbaterea
ciocănitorii
:)

+ foarte bune
Cristina Rusu
[29.Oct.13 19:49]
Ambele poeme senryu au umorul foarte bine dozat. Sunt poeme la care nu se poate reproșa nimic. Îmi place că ești modern și ai adoptat la al doilea o temă care o găsim mai mult prin poemele americanilor. Ei au o viziune mult mai libertină în ceea ce privește poemul haiku și senryu ce întrece cu mult rigorile uzuale clasice. Chiar și în privința poemului tanka s-au modificat recent unele aspecte privind modalitatea de așezare a poemului ca structură și unele semne de punctuație. Ultimul poem este un haiku trist. Imaginea este cea care spune totul. Doi copaci îngemănați sînt foarte repede observați oriunde s-ar afla în natură. Am văzut multe fotografii de acest fel. Rămîne o imagine tristă cu un copac și un ciot alături. Am avut senzația că al doilea senryu și poemul haiku de la sfîrșit sînt gîndite într-o limbă străină și apoi traduse în limba română. Asta pentru că au o temă mai deosebită și nu numai, poate că și modul de scriere nu este clasic ci modern, îndrăzneț. Te felicit în primul rînd pentru poemele senryu. Ai ajuns să scrii poem senryu cu un level mai sus decît poem haiku. Și poemul tău haiku e susținut bine de imagine dar să știi că ce îl face interesant este primul vers, modul cum ai văzut tu acel mic semn care se face de obicei pe un copac care trebuie tăiat.

Succes în continuare. Cu prietenie, Bia

 =  Re: Tu fiind CUC-ul... seniorul senryu-lui... foarte bune
Dan Norea
[29.Oct.13 21:01]
Florinel, foarte interesant punctul tău de vedere, îi dă un plus de umor. Nu l-am folosit pentru că tema era hrana simultană a unui om și unei alte vietăți din aceeași sursă, în cazul nostru nucul.
Într-adevăr, ultimul e unu haiku veritabil. Cel puțin așa sper.


Nelu, din comentariul tău plin de umor, cel mai mult îmi place titlul. :)


Cristina, bine ai revenit pe pagina mea. Și nu cu mâna goală, ci cu o steluță. :)
La al doilea (cel cu tentă americană) nu știu dacă ai sesizat că versul al doilea sugerează "Mare e grădina ta, Doamne!".
Ultimul se abate de la subtitlu (secvență senryu), dar nu cred că ar fi meritat postat separat. E un haiku bunicel dar, așa cum bine ai spus, eu mă simt mai bine ca autor de senryu.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !